wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

17 Sep

jalan jalan cari makan di kuala kangsar

Author:lizz

 

salam selasa yang ceria uolsss..

Bestkan coooti lama…

yerla boleh pi jalan-jalan…rehatkan badan…layan anak2 memang la sangat-sangat best…

jarang-jarang cuti panjang gini yer dak..

cuti ni kiteorang duk umah tak larat nak jalan…tak berapa nak sihat

semalam jer  kiteorang anak beranak ..

pi Kuala Kangsar

Kata dedi jalan-jalan cari makan…

kiteorang bertolak dalam 2.30 gitu…

9779662461 004d38a3e6 jalan jalan cari makan di kuala kangsar

dalam sejam lebih kot baru sampai Kuala Kangsar…

Ni haaa dah sampai kat Menara Jam Kuala Kangsar,,antik..

9779940763 852563368f jalan jalan cari makan di kuala kangsar

sampai kiteorang pi Masjid kuala kangsar…lawa

Namanyer Masjid Ubudiah memang tersergam Indah…

kita berenti snap gambo dulu..

9780463253 6252553c31 jalan jalan cari makan di kuala kangsar

kat sini ader pulak jual ais krim..sorang pan cik tua jual…*lupa nak amik gambo

nampak macam sedap…tangkap leleh nengok…

terus beli kat adik ngan abang adik..

heppi la dierang dapat makan aiskrim sekali sekala…

lepastu makpaknyer bedal aiskrim roti

9780463463 7969b80fb4 jalan jalan cari makan di kuala kangsar

2 ringgit 1…mak ai di a punyer banyak

sedap pulak tu memang habis la kiteorang makan dalam tu siap ader kacang tumbuk lagi…

nengokla tu…

9779941323 eec7cf64f7 jalan jalan cari makan di kuala kangsar

lepastu pi Galeri Sultan Azlan Shah

tapi tak masuk pun hehe…

takat bergambo depan tu jer…

lain kali kiter masuk yer anak-anak

lepasni nak pi carik laksa sedap pulak…..

dalam perjalanan jumpa pulak keta kebal..

adik ngan abang siap  jerit nak naik keta kebal..

singgah jap..

sekali bila dah sampai kat keta kebal tu punyala besar nampak dari jauh kecik comel…

ingat boleh la budak dua ni manjat..

tak boleh pun takat bergambo jerla…

9779661601 4b4342757b jalan jalan cari makan di kuala kangsar

hujan dah start melebat..

terus  larik masuk keta..

sekarang ni musim hujan kan..

takleh la nak jalan-jalan..

kita cari makan pulak..

nah ni dia…

pau sedap

Pau ibu katernyer hehe

9779850185 4582af7ba2 jalan jalan cari makan di kuala kangsar

memula eksen beli 2 jer…lepastu enam lagi kita tambah muahaha

9779660941 fb8ae002ea jalan jalan cari makan di kuala kangsar

2 tu adik habiskan sorang jer…lepastu siap suruh mami beli lagi

9779939393 7c614d6c9d jalan jalan cari makan di kuala kangsar

nengokla tu…dier…

9779938113 03b4b1e0f1 jalan jalan cari makan di kuala kangsar

mami ngan dedi makan laksa…

boleh tahanla…light2 gitu rasenyer…

abang?

abang cam biasa memilih sikit punya lama nak pilih makanan…

akhirnyer laksa jugak jadi pilihan…

memula try laksa dedi dah sedap katernyer

dedi order kat abang 1

9779939163 2382899cdc jalan jalan cari makan di kuala kangsar

habis semangkuk dia makan…

lepastu…

9780371781 16de3f75ca jalan jalan cari makan di kuala kangsar

kiteorang beli pulak popia basah kat popia stesyen

9779938433 ffb6b0d76b jalan jalan cari makan di kuala kangsar

rasanyer boleh tahan…. sedap sangat..

nyum-nyum..

dah-dah nak balik dah

perut udah kenyang..

hari pulak hujan…

memang sesuai untuk pulang hehe

daaaa….

pixel jalan jalan cari makan di kuala kangsar

16 Responses to “jalan jalan cari makan di kuala kangsar”

  1. adoi lama sungguh tak jejak kaki kat kuala kangsar ni

  2. suriaamanda says:

    bestnya laksa………adik SA dah pi sini..tp masa SA pi hujung tahun lepas dia x bawak pun kitorang ke sini…ciss..

  3. Zaza says:

    hurmm kuala kangsar mmg top dengan makanan2 sedap kann.. laksa, pau, popia semua tu fav.. ;)

  4. Kakzakie Purvit says:

    Pau kakak suka yg inti kacang Lizz.. tempat kakak sebiji RM1.20/- Sedapnya…

    Tapi popia tu lagi nampak sedaplah. Kakak suka popia tak bergoreng. best!

  5. dana says:

    seronok nyer… namapun edisi cari mkn kan… lama betul tak mkn aiskrim gitu… jenis yg dlm kon pastu ada 3 scoop tuh… pau tuh mesti lembut gebu kan… kalu tak takkan sampai adik abis 2 ketul…
    sume best2 lah nengok

  6. wardah says:

    Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;)
    http://supplementforall.blogspot.com/

  7. mummydearie says:

    Oh, alahai…sedapnya aiskrim roti! Blogwalking waktu nak dekat2 lunch ni mmg ler lapar memanjang bila nmpk gambar makanan!

  8. ummiross says:

    Lizz..cantiknya masjid Ubudiah tu.
    Terliur pula tengok roti aiskrim dan popia tu, hehe..

  9. shima zahar says:

    seronok jenjalan.. bbdk pun tak ler boring dok rumah time cuti kan..

    aiskrim roti tu.. sedaapppppp sangatt.. lama tak makan..

  10. puan kutu says:

    antara semua paling suka popia.uwaa..boleh tengok jer la..sedap abg makan laksa..:)

  11. with julia says:

    Best yer pi kuala kangsar…x sangka disana byk tempat menarik ye…terpegun tgk anak2 dear dah besar…comel sang adik tuh gerammmm

  12. amirah says:

    rindunya nak balik sini lizz. kuala kangsar kampung saya. kalau mkn laksa mesti nk pg kedai laksa pak ngah. tp setengah org tk suka sebab laksa kuala kuahnya cair je. rindunya kampung sbb last balik raya je

  13. anies says:

    lama nyer x menjejakkan kaki kt KK niiiiiii

  14. Best jugak aktiviti berjalan di Kuala Kangsar ni. Dapat tengok tempat sejarah sambil makan sedap2.

  15. okje says:

    Lizz duk mana yeh?
    OKje pernah sampai sini 2-3 tahun lepas…hantar anak sedara kawen dapat org KK


Leave a Reply

Current day month ye@r *