wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

28 Aug

hari raya 2012 kami | Ketupat raya

Author:lizz

hari raya 2012 kami | Ketupat raya  | hari raya 2012ketupat hari raya hari raya 2012 kami | Ketupat raya hari ni baru nak cerita pasal hari raya selama ni  duk mood beraya jerkan hari ni baru nak letak gambar yang banyak  melampau tu hehe…

ok ok jom kiter citer pasal ketupat dulu hehe acara wajip kiteorang sebelum raya kan adalah membuat ketupat…mak adalah orag paling sibuk duk buat kiteorang?…. hmmm saya tukang tengok dan tukang basuh segala peralatan dapur dan adik2 lak sorang jer yang rajin yang lain tu ngomen jer lebih…saya cuba gak try tapi tak berapa nak lawa last ngalah….campur malas skali hehe mak buat memang lawo dan kecik comel kemas lak tu…biler time ateh buat hikhik tak lawo kahkah jangan mare ek ateh sekurangnyer ko rajin gak buat kan..

ni gambar cara-cara mak saya buat ketupat kalo ikut step ni mungkin jadik…cuma lawa ngan tak jer…ketupat raya hari raya 2012 kami | Ketupat raya  minah yang rajin nolong maknyer buat ketupat hehe rajinnyer ko kan…ateh ko aderla juara buat ketupat cayok2

anak dara buat ketupat hari raya 2012 kami | Ketupat raya Hasilnyer satu periuk besar ketupat hari  raya… semua kecik comel terus jer raser nak ngap….yang tak comel tu mesti hasil tangan ateh kiter tu haha

ketupat lebaran hari raya 2012 kami | Ketupat raya

sambil dierang buat ketupat yang lain2 sibut buat bahan nak wat rendang….potong2  tumbuk menumbuk ni serah kat kiteorang kerjanya yang amat mudah haha…

BAHAN BUAT RENDANG hari raya 2012 kami | Ketupat raya

tang potong daging lak  dipotong sendirik oleh chef bertauliah tak lain tak bukan En Daddy kiterkan pakar dalam bab2 potong daging ni….hambik ko sebesen daging dipotong…

gambar potong daging hari raya 2012 kami | Ketupat raya

gambar  rondang atas dapur luper nak ambik hehe nengok  sup  jer la yek….tapi rendangnyer tersangat la sedap…hasil tangan kak ipar sayer  n En daddy sayer yang sangat hebat..

sup daging sedap hari raya 2012 kami | Ketupat raya

…daaaaaaa

pixel hari raya 2012 kami | Ketupat raya

6 Responses to “hari raya 2012 kami | Ketupat raya”

  1. kak ieda says:

    nie ketupat daun palas kami panggil disini dikk
    sedapp nie ..
    makan dgn rendang ayam @ daging ;)

  2. LYAFRINA says:

    lya x reti lgsung wk ketupat ni

  3. Sabrina says:

    Amazing. Selamat hari raya to you and family :)

  4. nenscollection says:

    tang bungkus2 ni fail ni..hehe..
    makan mmg menang slalu..hehe

    nens mmg suka bangat ketupat palas ni..
    makan gitu je boleh abes 5 bijik skali makan..hehe

  5. lieya_latif says:

    ketupat palas!! ala lieya tak reti mkn….mesti rase lain bile pagi2 mkn pulut….sbb dah biase ngan ketupat nasi….tapi lieya penah mkn member kelantan bawak…die bawak dah siap goreng laa…sedap mmg sedap…..

  6. IntaNBerliaN says:

    sedapnya ketupat.. pandai buat.. sy thn lps reti gak thn ni dh lupa.. hehheh


Leave a Reply

Current day month ye@r *