wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

15 Jun

MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

Author:lizz

 JALAN-JALAN DI PULAU PINANG PART 2

kiter sambung lagik yek…ni entry part 1 coti-coti kiter …haritu…

kemain berepart-partkan…

susah no nak dapat line maxis kat pokan ni ha ..kejap ader kejap takder macam biskut…

 

★★★★★★

lepas berposing bagai…

acik telepon nak gi jalan-jalan pantai katernyer

lepastu dedi bagi cadangan baik punyer ajak pi kerachut baru la best….hi saya ngan pakai baju ropol-ropol ni ngan anak-anak pakai gini…nak kena naik bot lak…hadoi ingat nak main2 tepi pantai..nak berlari anak  nak bergambor jer hehe…

gasakla…

budak dedua tu ok jer…suka la dierang…dah lama tak mandi mande kat pantai…

jadik..

kiter gerak   ker Taman Negara Pulau Pinang..

kena pi jeti Teluk Bahang…

kemain melebor adik ngan abang senyum nak jumpa bffnyer merangkap cousin… rakan berkarate &tumbuk menumbuk…

 

dah sampai  kat jeti teluk bahang…terus carik parking..kemain ramai orang fulll uolllss….

nasib baik  kebetulan ader keter  nak keluar…kalo tak berpeluh kiteorang nunggu…dah la panas terik…

bila  time nk sewa bot  nasibnyer malang…mamat driver bot tu kater kalo nak kerachut

ombak kuat…tak sesuai untuk budak-budak mandi..

Dia suggest pi Monkey Beach…RM 80 satu bot…untuk kiteorang semilan orang…

jadi setuju jerla…kalo tak pergi kang budak-budak ni sendu lak kang…

 

 

Jomlah  kiter

naik bot…dijeti nun dihujung…jalan dijeti yang mencabar tu uoolss *nakpitam raser seriau…siap bergerak lagi kayu2 tu siap ader bunyi lagi..takuit den

9018049104 3445d6659a o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

ha… ni dier  abang ngan  arrayan dah jumpa berkepit jer…bawak air kegemaran memasing…

9018016744 07a19d3584 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

nak kemana-mana pun berdua jek

lepas tu berlagak tak mo orang pegang ..katernyer dah beso  tak yah pegang-pegang..

adoi *seriau mak nak…

tapi nasib baik acik pantau gak…tu pun dierang bising…

 

dah selamat berada dalam bot…

9018018742 d5a66d96e1 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

*eh sya lupa nak snap gambo time nak naik bot kemain curam lagi tangganyer…risau dengan bebudak ni..dah la semua benda nak buat sendiri tambah si sara tu…

 

9016829043 22c1b4ace6 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

tengok budak dua ni…tetap berdua…tak habis cerita pasal ultraman & Kamen Rider…tak habiscerita pasal power la aperla…

tapikan…

kekadang ader gak dia cerita pasai siapa yang cipta alam..siapa yang buat laut mengapa begitu mengapa begini…hoi puas mak nak menjawab…tambah tambah adik suka no tanyer kekadang kelako pun ader…aderker dia tanyer “” ikan tu binatang allah ke binatang syaitan…siap tanyer bot lawan ngan ikan saper kalahsaper yang menang”…ha acaner

9018018250 f7f3065f13 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

nin dier budak yang banyak tanyer itu…adik sara * rambut menggerbang….tengah layan keindahan alam katerko

belakang tu amanda & cik Nina

9018017202 648e2f52e8 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

nengok tu…ni layan ngantuk lak ni…

jangan tido…dik

dah nak sampai ni…

sabo sikit lagik…

9018016458 ca10169d62 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

V

V

ha….

inilah pemandangan Monkey beach *pantai monyet penang

9018016342 c23f95bdd9 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

ingat ader banyak monyet ..

tapi…

time ni takder sekor monyet pun …

 

sampai-sampai…adik pulak  terus bukak seluar…tak sabo nak mandi…

belum sempat nak bergambo…

nengokla tu…

9018016004 04d8eaa13f o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

abang ngan arrayan pulak..

9018016986 bf56b3201b o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

main pasir dulu…

aper yang dierang nak buat entah…

tapi nengok macam mencako pasir jek nampak gayernyer…

 

 

maknyer pun sibukkan..layan tulisa  atas  pasir…huihui

lawo ker idok ni..

9035179964 89c2c12b76 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

lepstu tangkap gambar pemandangan kat sini…

9039522229 73a5afe59f o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

gambo tak beraper nak lawo…petang n mendung gitu…

 

 

snap gambor daun pun jadikkan..

9018015256 ed08cded13 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

 

cik nina ngan aira pun layan bergambo…ololo nomeinyer aira siap tengok maksu…yer…

9016829967 ea13eff871 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

 

 

eh ni pun lawo…cantik ni jadikan subjek untuk drawing ni…

duk kusyuk amik gambo..

9018015478 fbb4da7afa o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

 

sedar-sedar…

bebudak ni dah mandimanda..

mandi ngan spender jer…baju mandi semue tertinggal dalam keter…eloklatu…

9018015792 69770809ac o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

bersama ngan dedi memasing…,mami-mami  semua ilk-ilek duk tepi pantai…memantau dari jauh…

tu bot yang kiteorang sewa…

9018015620 97593aa96e o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

tengok dierang tu kemain riang gembira main air di monkey beach ni…

 

maner nenek?

aum cak

9024745369 0df534ab32 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

nenek tengah kumpulkan pasir dalam botol…

katernyer pasirnyer tu putih..

nak bawak balik…wat kenangan hehe…

 

lepastu…

dia naik buai…jarang nenek nak berbuai gini…terus snap…

9018014748 cd6c3d3d23 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

memalu nenek…

9018015062 78a92c8e3d o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

tapi biler dah syok…

dia pulak  yang ajak bergambo kat akar pokok ni..

dia siap request nak nampak akar

ok la mak ku sayang…

9026973636 5cf5ac1012 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

lepastukan…

dia lak snap gambar anaknyer…

ha nengok hasil tangan emakku sayang…

9026971514 2a50b6eee7 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

habis semua button kat kamera tu dia tekan…sib baik semua tu saya dah setting…tinggal tekan button yg beso jerkan…

saya tengah cakap kat dier kat maner button nak klik..

dia bantai snap…hehe

tu yang muka gitu tu…

tapi lawakan nenak snap…kemain puas hati dier,,biler berjaya nangkap gambo anaknyer tu….senyum lebo…. keternyer “pandai jugak mak tangkap”..lagi lawo pader ko…amboikan…

lepastu dah syok amik gambo…

dia suruh saya duk kat buai…dier nak snap…

9026971378 7e16e82781 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

ni kat pokak kelape

9024747011 b56db08a0e o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

tengok la emakku seorang fotographer dslr katerko…huihui

kemain seronok kiteorang berdua….

anak -anak masih lagi mandi mande berlari menyelam segala..semua ader

sejam masih lagi berendam..suruh naik tak nak…

dah naik dari pantai lepatu dia main pulak kat denai  ker haper tah airnyer macam payau gitu…

9018019180 12471af0b7 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

kemain jernih airnya…kat sini pun dierang main lagik siap main baring-baring lagik…

9026971636 b8f0e53bdd o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

kalo ikut kat perasaan rasanyer sayapun nak berendam dalam ni….hehe

 

 

siap mandi kat sini…elok mamat bot tu cakap dah boleh balik jap gi kang malam pulakk..

maka jom la anak-anak kiter balik udah-udahla mandi dekat dua jam berendam…

selamat tinggal monkey beach…lenkali kiter datang lagi yek…

9024746325 99b94a9598 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

muka riang gembira memasing…

naik bot pun ceria….

9026971958 47a17b2b0c o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

dierang dapat mandi-manda gini suka la…

9024745525 ae542889a2 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

tengok adik tu ngantuk la tu….kemian belum aper-aper terus membonkang dalam bot…penat sangat la tu…

9016829499 7c86834e20 o MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

yeayyyy udah sampai…

lepas ni kita pi hotel & lepastu kiter makan

nak tau kiteorang makan kat maner tunggu part 3 yek…

 JALAN-JALAN DI PULAU PINANG PART  1

 

 

 

pixel MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG

6 Responses to “MONKEY BEACH TAMAN NEGARA PULAU PINANG”

  1. Nafira says:

    waahhh.. untung lah ade mak tolong amik gambar.. boleh posing sakan~ hehehe

    nampak cam best jer pulau tuh.. pasir pon bersih.. putihhh jer~

  2. nurbijen says:

    bukan main seronok lagi mereka dapat berendam di Monkey beach…
    wah, pandai nenek guna dslr… nenek pun ada bakat :)

  3. My Notes says:

    kat pulau tu ada penduduk ker . best lak mandi satu family jer . rasa mcm ada privasi jer . Masa gi penang dulu , x tau lak ada pulau tuh . tu ler klu main redah jer kan !

  4. LYAFRINA says:

    unik nama pntai ni.. tp serius cantik sgt pasir & air sungguh tenang.. comel tgk alur pantai tu

  5. Zaza says:

    waaa bestnya..
    very the kampungdotcom ;)

  6. KesumaAngsana says:

    best ! tq share pic & cerita yer


Leave a Reply

Current day month ye@r *