wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

3 Aug

Jenis-jenis kuih di malaysia…klakar lak

Author:lizz

Jenis-jenis kuih di malaysia…klakar lak  | Jenis-jenis kuih di malaysia 

Tadi boring… baca kat Fb Pasal Jenis-jenis kuih di malaysia  gelak sorang2  klakar pulak dierang ni wat lawak dengan nama-nama kuih ni kretip la …

tryla bacer…. klakar haha  sambung gelak..

Jenis-jenis kuih di malaysia

  • Kuih paling gangster = Lompat Tikam
  • Kuih paling  sexy = Puteri Mandi
  • Kuih paling  keji = Taik Itik
  • Kuih bajet cute = Cek Mek Molek
  • Kuih utk awet muda = Seri Muka
  • Kuih paling  alim = Kuih Ketayap
  • Kuih suka pukul = Kuih Lompang
  • Kuih dlm zoo = Badak Berendam
  • Kuih utk Sam polis Trafik = Kuih Sampreett
  • Kuih bgn sendiri = Kuih Bangkit
  • Kuih org x mandi = Kuih Bau-Lu
  • Kuih paling tenteram = Kuih Makmur
  • Kuih paling  lembab = Kuih Siput
  • Kuih Penyakit Lelaki Kronik = Kuih Batang Buruk
  • Kuih 1 Msia = Kuih Telinga Keling
  • lagi satu kuih yang palin banyak = kuih muih

kuih dimalaysia1 Jenis jenis kuih di malaysia...klakar lak

Pssst : Biasa la  bila puasa gini, apa yang terlintas di fikiran  kita –  makanan..kalau kat bazaar ramadhan macam-macam kuih ader jual tak kirala  kuih tradisional dan kuih  moden  semua ader….warna warni meriah dan nyum2 ….kuih fabret saya banyak tapi saya tak suka yang berminyak paling best tepung pelita kot tak pun lompat tikam…eh kuih cara pun best gak la tapi itu jer yang biasa makan Mr Daddy suka kuih gula melaka …biasanya kuih2 ni kiteorang makan sikit jer masa buka puasa lepastu sambung lagik…

pixel Jenis jenis kuih di malaysia...klakar lak

5 Responses to “Jenis-jenis kuih di malaysia…klakar lak”

  1. lieya_latif says:

    keh keh keh …tegelak2 lieya bace…..ade jek ide dieorg ni name2kan kuih kan…

    lieyakan sebenarnye kureng suke kuih manis2…lagi suke yg goreng2 n pedas mcm karipap ke beger malaysia ke…tapi kalo bulan puase terus tukar minat tu pada kuih manis….lagi2 tepung pelita atau onde2..sedapnyer….

  2. Kakzakie says:

    Lizz kakak nak tambah kuih paling hodoh – batang buruk.

    Kakak pun suka tepung pelita (ini juga disebut kuih tako kan) kakak kalau kuih yg beraroma pandah kakak suka..

  3. wahida says:

    walaupun dah pernah baca, tetap lah tergelak terkekek2 bila baca lagi…haha…

    saya kalau time puasa suka carik agar2 jer…

  4. Ajumohit says:

    Terasa diri ini seksi sebab suke Puteri mandi hihi

  5. sensasi2020 says:

    Kuih muih aneka rasa,
    Rasanya sedap lagi manis pula,
    Di kelate memang banyak dijualnya,
    Boleh dibeli bila-bila masa.


Leave a Reply

Current day month ye@r *