wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

19 Jun

Bagaimana meluangkan masa bersama anak-anak?

Author:lizz

Bagaimana meluangkan masa bersama anak-anak?5842223288 1f38934371 b Bagaimana meluangkan masa bersama anak anak? Bila Bekerja menjadikan kita lebih berpuas hati walaupun penat selain dapat membantu suami  kita  jugak boleh memenuhi keinginan untuk diri sendiri misalnya  mekap , baju yang saya suka dan mainan anak2 dan banyak lagi tak tersenarai banyak hehehe…..yang kebiasaan dibeli sendiri tak payah nak mintak2 dengan En  daddy tapi masih lagi terkawal kerana selalu dipantau oleh EN Daddy. Bila bekerja seharian dapat memberi satu semangat berkoba-kobar nak balik rumah jumpa anak-anak sambil menyapa “mana anak2 mummy yang mummy sayang ni” mereka terus berlari dan  menjerit “Saya….”   sambil memeluk erat dan menguncup dengan penuh kasih   mummy yang dierang sayang ni….. ini adalah  saat2 indah bila time balik kerja terasa penat pun hilang…..


Tapi kekadang bila kerja, meluangkan masa bersama anak-anak tu kurang sikit balik kerja dah pukul 7 siapkan makan minum dah dekat pukul lapan dan masa yang paling minima ialah satu jam sebelum anak2 tidur tu pun belum kira main2, buat homework abang… time tu la abang bercerita pasal kat sekolah, apa yang dia suka & tak  suka hari ni… n adik pulak sibuk membelek2 flashcard sambil mengacau abang… tapi yang paling dierang suka aktiviti sebelum tidor adalah bercerita dia memang suka dengar mummynya  bercerita…… dierang dengar sampai tertidur…haa lepas dierang tdo barulah boleh berblog…hehe…..malam selepas dierang tdo adalah masa untuk diri sendiri……..(selalu tak ttp pc sampai pagi huhu dah tertido)…..Tapi aper yang penting saya sentiasa berusaha untuk bersama mereka melakukan sesuatu untuk bersama-sama… belikan coklat dan aiskrim  kegemaran adik dan abang , membeli kamen rider  yang gagah itu utk abang yang kadang2 adik pun nak jugak serta menonton cerita kegemaran bersama…

Pssssstt: Daddy pun mummy sayang jugak….hehehe


pixel Bagaimana meluangkan masa bersama anak anak?

7 Responses to “Bagaimana meluangkan masa bersama anak-anak?”

  1. Ayu jamal says:

    cerinye belog ni..suka sangat tengok

  2. kak ina kl says:

    biarpun masa kurang tapi bila dengan anak-anak bagi tumpuan sepenuhnya. semuga anak-anak kita berjaya di dunia dan akhirat

  3. ajumohit says:

    mmg selalu pon mcm tu kan, nk update blog ttgu diorg tido, make sure dah siap homework dan baca buku…hmmm aju perasan kan klu singgah sini, org yg baca blog ni masti dlm 20 ke 40 org..wow!!! bestnya

  4. kak ieda says:

    ya dikk kita selalu cuba nak luangkan masa dan jadi yg terbaik buat mereka kan .. insyaallahhh :) )

  5. hawa says:

    macam awe…adik beradik dah besar..so kiteorg lah kena luangkan masa utk mak abah

  6. siha says:

    btl tu…i agree..bl bekerja,ms dgn anak2 mmg terhad..mmg kena abadikan sebtl2nye dlm sehari ke shari tu..

  7. puanbee says:

    susah juga kaum2 ibu nk berblog sebenarnya , tapi semangat tu kuat ye tidak mummy ? chaiyokkk ..


Leave a Reply

Current day month ye@r *