wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

23 Apr

kawan baik saya

Author:lizz

 

hamboi tajuk macam karangan .

layankan ajor mokcik ni..

jap gi dier ader kursus..

*******

8672989895 478d445759 kawan baik saya

Tetiber teringat ngan  kawan baik saya sorang ni…Fit namanyer…berdagu runcing gitu…

saya memang kamcing ngan dier time belajar kat Uitm dulu…

tidur sesama…walaupun bilik lelain tetap nak skoting bilik dier…seronok kacau-kacau dier hehe..

dan yang best sesama pakai safi….

dulu kat Uitm kiteorang  suka beno tepek safi kat muka…sebelum tido sapu…sebelum gi kelas sapu…

kenkonon nak cantik ku sapu safi ader sorang lagi teman sebilik jugak tu pun  rapat ita… kiteorang memang kawan baik….memang kaki safi satu set dier pakai dan dier memang putih melepak pakai pulak safi…hoi memang lawo…idokla tangan hitam muka putihkan..pakai safi pun cantik ok..

tapi bila dah tua gini kulit pun dah kebal pakai safi pun dah kebal…jerawat kedut dah menumbuh…hoi…tak tau nak pakai aper…eh melalut  pulak citer safi ni…ok berbalik ke cerita asal…

kawan saya ni kalo buat kerja memang teliti…kalo suruh buat aper mesti kemas jer…mak yang jakun tau..pernah kongsi-konsi  minyak wangi…cerita-cerita gelak-gelak…borak-borang sampai tertidur siap berdengkur…dulu kiteorang memang assignment banyak giler tdo malam tu memang tak kadang seminggu pun sejam ke 2 jam jer tidur hazab biler dah hanto kerja semua membongkang…

Pernah saya  teman dia berborak sambil dier buat kerja time tu dier tengah mencanting ralit berborak saya tertdo dier pun jugak last2 meletup dapur canting tu habis satu rumah…tapi kiteorang selamat nasib baik…kenangan betul la time tu…Tahun lepas kita jumpa sesama kat majlis kenduri kemain seronok memasing dah ader anak dier 3 orang semua gegirl ita pulak 3 orang jugak tapi sorang gegirl…saya sepasang…

Dierang jumpa saya dan kater saya macam muka jutawan kosmetik…kembang kuncup mak tau…Insyaalah ader gak hati ni nak buka saloon buat masa ni dalam mimpi lagi hehe…

apepun aku rindu ko Fitt dan Ita…

 

 

 

 

pixel kawan baik saya

14 Responses to “kawan baik saya”

  1. izan ishak says:

    part cam jutawan kosmetik tu izan sokong… mana tau satu hari nanti jadi kenyataan kan. izan pun tumpang happy sbb selalu singgah blog ni… bajet cam pernah jumpa lizz… hikhik…

  2. wahida says:

    kenangan zaman belajar tu yg mahal tu…x dpt dijual beli…

  3. rasp says:

    semoga berkekalan persahabatan u hingga ke anak cucu….

  4. Nafira says:

    sonokkan kenang balik citer2 zaman study dulu.. kenangan manis betol~

  5. dana says:

    kenangan masa belajar tu mmg indah, kadang rasa cam nk balik ke zmn belajar kan… zmn tu lah keje mendajal perangai gile2 maklum mude remaja lg kan

  6. Kalau kawan yg baik tu smpai mati pun kita ingat kan !

  7. Kakzakie Purvit says:

    Kawan masa belajar biasa tak akan kita lupa Lizz tak sama kawan kerja kan… eratnya pun tak sama sebab sama-sama belum berduit agaknya…

  8. niezzareena says:

    aku seperti mengenali dia… ape nama penuh dia? org maner??

  9. Qhaifa Nur says:

    masa sekolah dulu pernah ada kawan baik, dah kawen masing-masing sibuk so dah 11 tahun tak jumpa…call saja he..he..

    seronoknya ada bff

  10. lyafrina says:

    eyh..lya smpai skarang pakai safi .. tp ye la bila makin berusia ni perubahan hormon.. pakai apa2 pon kalo nak kedut/jerawat xleh nak elak.. takpe la..biarlah kulit kt bkembang seiring dgn usia kt…

    kenangan waktu dulu mmg xdpt dilupakan… bila jumpa balik msing2 dh beranak pinak

  11. ajumohit says:

    memang manis kalau dikenang time belajar dulu kan, lizz kalau dah bukak pusat kosmetik nnti bgtau tau hheh

  12. mamyharraz says:

    alaaa mana ada jerawat punn
    licin je sy tgk muka lizz.lawa.
    seronok ada kawan baik ni kan..
    yg memahami kita..

  13. IntaNBerliaN says:

    a’aa lah, dagu dia runcing.. cantik!

    moga2 masin mulut bff lizz… kalau jd jutawan jgn lupa saya yer.. hihi

  14. puan kutu says:

    haha takmenawan jutawan komestik..kembang kempis hidung…:)

    mmg seronok mengimbau kenangan..


Leave a Reply

Current day month ye@r *