Wow it’s So Cute

Facebook Like

google

4 Dec

kesan makan ubat kurus

Author:lizz

kesan makan ubat kurus | kesan pengambilan ubat kurus

Tadi saya bukak jer FB terpampang status ni…

JUST NAK SHARE : Baru je terima berita seorang kenalan perempuan meninggal dunia 3 hari lepas setelah beberapa lama dimasukkan ke hospital. Doktor sahkan buah pinggang arwah rosak akibat dari kandungan yg terdapat dlm ubat kurus yg dimakannya. Subhanallah, takutnya saya. Arwah yg saya kenal mmg sgt menjaga badan & penampilannya. Lama dah tak jumpa maybe badannya naik, tu pasal telan ubat diet. Jenama ubat diet tu mmg dikenali juga. Ada iklan dlm magazine.. Tp tak payah sebutlah, mungkin sudah ajalnya. Cuma saya teringat ada jugak kwn2 yg syorkan saya ambik pil diet tp saya TAKUT, walaupun badan BERISI.. Saya takut side effect la. moralnya kwn2, jgn ambik sebarang pil diet tanpa nasihat org yg bertauliah ye.. AL-FATIHAH…..

Itulakan….nasib baik saya tak terjebak dengan ubat kurus ni….U all perasan tak sekarang memang banyak sangat jual ubat kurus macam2 brand ader…kalau online bersepah pilih jer nak yang maner satukan ….saya kalo bab2 makan ubat memang sangat liat ok…tambah2 yang kena minum ala2 jus tu memang tak lakan…
Badan yang selim melim…bukan kiter boleh dapat dalam 2,3 bulan  dengan makan pil pelangsing yer dak….
nak kurus mesti la jaga pemakanan  misalnyer  pengambilan diet yang seimbang dan kiter juga perlu  senaman .senaman best ooo (tapi ai dah lama exercise ni )…Korang ader makan ubat kurus tak? pastikan ubat atau pil yang korang makan tu selamat dan diiktiraf …
coretan: kurus dan  langsing bukan benda yang mudah ok….bukan boleh dapat dalam masa yang singkat…janganlah nak percaya bulat2 dengan penjual yang kater ubat atau pil ni boleh tolong kiter untuk slim dalam masa yang singkat..kalo kiter tengok penjual ubat atau pil atau tu memang la langsing cun melecunkan jangan terpengaruh…..kadang kiter tengok yang tak semengah pun ader  jugak  tapi dier punyer ayat kemain power tau…siap kutuk2 badan kiter lagi rasa nak lempang ….
pixel kesan makan ubat kurus

7 Responses to “kesan makan ubat kurus”

  1. Ajumohit says:

    tak pernah makan lagi lizz, skrg ni ada jugaklah bersenam naik beskal, tapi kemas umah pon dah kira bersenam gak, apa lagi kejar bebudak tu hihi

  2. mamyharraz says:

    nak kurus jugak..tp tak nak maut huks huks takotnya..pengalaman dia..

  3. IntaNBerliaN says:

    tu la, ubat kurus ni xleh main mkn je kan.. mmg skrg ni brlambak2 di pasaran

  4. liza says:

    comel-comel anak awak (“,)
    sepasang … cute
    salam kenal, tq follow.
    follow awak balik

  5. Kesiannye..takut plak dengar…
    Betul tu.skrg ni macam² ubat kurus yg dijual..

  6. Tak dapat komenlah entry gambar ibu & anak tu..
    Ibu & anak sama² cute..^^

  7. maszmadi says:

    nak makan panadol time demam pon x tertelah, apatah lagi ubat2 supplement yang dijual kat luar nu… erm x kut …


Leave a Reply

Current day month ye@r *