wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

19 Aug

ketupat pulut daun pisang dan daun kelapa

Author:lizz

Disebababkan pak Long tahun ni dia tak sempat

nak bakor lemang…

sibuk ngan ladang tembikai dia..

mak berusaha keras buat ketupat versi ala-ala lemang gitu..

demi sayangnyer pada anak-anak…

gigih dia buat ketupat daun pisang…

patutla pepagi dia suruh pak long pi carik daun mengkuang bagai…

ingat nak buat tikor ker haperkan…

siap jemur…daun mengkuang…daun pisang dan daun macam daun kelapa ker haper tah…

lepas dia buat ketupat palas   ..

mak rehat2 ..

lepas tu dia sambung lagik buat katernyer…kalo makan mesti tak nak berenti…

haha kemain meletup mak ni…katernyer ketupat dakap daun pisang…tak pernah lgi dia buat…

tak sabo lak nak makan…nyum-nyum…

9548117022 b2ef1d8cb4 ketupat pulut daun pisang dan daun kelapa

tengah gigih raut daun mengkuang nak jadikan tali pengikat……

dia kater kalo pakai tali rupia tak special …pakai daun mengkuang lagi best katernyer…

yer lah mak…ku..

9545328009 8331125bd8 ketupat pulut daun pisang dan daun kelapa

ni la daun kelapa manis nama betul tak tau la… …ni pun mak guna nak bungkus ketupat tu jugak..

dulu kecik2 suka amik buahnyer makan…buahnyer kecik sebesar kelengkeng…

kalo kiter makan minum air masak rasa manis…sedap ooo…sekarang susah nak dapat…

kat kampung-kampung jer ader…

9548116618 2264d52a59 ketupat pulut daun pisang dan daun kelapa

ha nengok mak buat…kemain cermat ok…gulung-gulung

9548117248 a5cb7eb9d0 ketupat pulut daun pisang dan daun kelapa

ni dia dah siap…saya try gak buat fail huhu…tak per nanti nak try lagik…

9548116066 4a96d6f2f2 ketupat pulut daun pisang dan daun kelapa

diam tak diam dah seperiuk siap dibungkus …ni ha…kemain lawo…unik uollsss…

9545327351 ce080aa544 ketupat pulut daun pisang dan daun kelapa

dah pun siap…

sedap bukan main…

rasanyer sebijik macam lemang…

makan gitu pun sedap…

makan ngan rendang pun best…

hoi maner rendang ni…

tak jumpa cari gambonyer…

nanti jumpa…kita entrykan ek…

 

 

pixel ketupat pulut daun pisang dan daun kelapa

7 Responses to “ketupat pulut daun pisang dan daun kelapa”

  1. normi says:

    alahai sedap nyer tgk pulut ala2 lemang ni… dah raya lepas ni baru rasa teringin sgt nak mkn…mkn ngan rendang lg sodap…hehe

  2. zee says:

    nyum nyum sedapnya..

    lizz, kalo kat kelate ni panggil ‘ketupat dakap’ sebab ikat berdakapan tuh..hihi..memang sodap..kadang ada gak yang letak pisang kat tengah..

  3. lieyalatif says:

    hai lizz!! lieya datang sudahhh hehehe…baru ade roh kerajinan nak updata n aktif bw balik ekekeekek…

    wahhhhhh terliur sgt2 kite yg puase ni tau…tak penah rase…tapi lieya mmg jamin sedap…air tangan ibu kan…pastu tgk berkilat cantik tu mmg kompom laa sedap…..

    pes time tgk ketupat style ni lizz….nampak unik …..

  4. amirah says:

    tak pernah tengok ketupat pult camni. tapi kalau camni takdela rasa cam terbakar2 cam lemang tu kan. sebab ketupat ni kukus kan? pape pun sukaaa dua2…lemang ngan ketupat pulut. tak suka ketupat nasik je

  5. anne says:

    wah susah nak jumpe ni….sedap.

  6. Nafira says:

    tudiaaaa.. terliur habes. mesti sedap cam lemang n ketupat palas jugak kan~

    mana lah nak carik ketupat palas kat shah alam nih~

  7. anies says:

    ada belen lg x? ;-)


Leave a Reply

Current day month ye@r *