wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

15 Dec

Khasiat Kayu manis

Author:lizz

Kayu manis memang wajib ader kat rumah terutama sekali untuk masakan berempah misalnya kari, sup dll…pendek kata kalau takde kayu manis ni kurang ummp la masakan tu betul tak? selain dari itu kayu manis ni bagus jugak untuk kesihatan ia bagus untuk menurunkan kolestrol dalam badan kita  caranya bagaimana yer!    kayumanis1 Khasiat Kayu manis Ha.. apakata kita  try minum teh berperisa kayu manis caranya ialah satu cawan air teh panas2 tampa gula kita masukk 3 sudu serbuk kayu manis dan 2 sudu madu dan kemudian kacau ala2 mamak kacau teh tarik tu….gerenti menyelerakan..kalau boleh kita amalkan setiap hari ia dapat menurunkan kadar kolestrol dalam darah dan mengurangkan pengumpulan lemak dalam tubuh badan kita…Ingat!!  badan yang kurus  kadar kolestrol dalam badan pun boleh tinggi menjunam..

pixel Khasiat Kayu manis

14 Responses to “Khasiat Kayu manis”

  1. Anjelik says:

    wah…info yg sgt berguna..harus dicuba ni…tq mummycute

  2. dira gmj says:

    whoa..sedap tak??

  3. IxoRa says:

    kite klu masak kicap, kari…. kurma… mmg guna kayu manis… tp belum penah cuba dalam air teh..

    nak try nti… thanks sharing info ye..

    ;)

  4. Mawar Merah says:

    Mummy. Thanks for the tips. Mmg best. Dlu gi Cameron, singgah kt Bharat Cafe, mmg ada teh ni. Mmg best. Cuma dia tmbh susu skit. Plus, kulit kayu manis ni, bole juga memBUNUH (haha) jerawat n parut di muka. Serbuk kayu manis ni tmbh dgn air, sapu pada jerawat n parut. InsyaAllah jerawat xjd naik.

  5. azinur says:

    wahh nice info….leh try…hoho

  6. ujang says:

    tak pahit ker..hehe

  7. princeduyong says:

    ermm..nak try jap lagi…

  8. Dinaz says:

    bole cuba rasa…kalu bole terima tekak ni harus diteruskan, kalau tak biar saja sebegini…maintain.

  9. hidayah says:

    mmg sy sejak dr masasingle smpi la dah kawin, guna kulit kayu manis as a bedak sejuk kat muka… biasanya sy akan asah then campur dgn bedak sejuk …. pastu pakai kat muka till keesokan harinya baru la basuh … mmg jerawat susah nakk dtg kalu amalkan tu …

  10. su manje says:

    nice post ttg kayu manis…ekekekkekeke
    su suka..
    salam kenal dari su ..
    sis..nak mintak izin masukkan link sis dalam blog su….
    kalau sis sudiinfron kat komen su,,,
    maaf sis su tulis kat sini je..

  11. omurice says:

    macam menarik jer…nak amalkan lah…hehe…thanks 4 di info…

  12. Ann says:

    Kali kayu manis d rendam semalaman dan minum kesokan harinya, ada kesan apa2 tak?


Leave a Reply

Current day month ye@r *