wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

8 Jan

Kisah Uwais sekolah darjah satu

Author:lizz

Kisah Uwais sekolah darjah satu | Sekolah darjah satu 

fuhhhh…

dah lama beno rasernyer …

tak update blog ku ini…

Sedar tak sedar dah dekat seminggu abang uwais sekolah…maknyer yang penat kalo boleh seploh hari nak neman abang kat sekolah maklum la anak sulung nak gi sekolah nebes lebih sikit…

8358049830 9b762b51d6 z Kisah Uwais sekolah darjah satu

esok nak sekolah baru nak pi potong rambut sekolah…haha betul2 last minute…abang uwais ni biler potong rambut lain beno mukanyer…cam askar pun ader….haha

8358049398 c3be2dfbd1 b Kisah Uwais sekolah darjah satu

Abang pukul 5.45 dah bangun mandi..dah tak sabar gi sekolah…kul 7 dah sampai sekolah terus register abang…

sebelum abang gi sekolah macam2 ai pesan sampai dier cakap…yer abang ingat….macam2 ai duk memikir ok ke tak anak aku ni pi sekolah…pandaiker dia membeli..nanti kang macam mana dier nak gi toilet dah la  penakut…adoi memacam tau…tapi bak kata daddy kita kena think positive bayangkan anak kita boleh..pasti akan ok…betul2

8358049318 3d37c650da z Kisah Uwais sekolah darjah satu

betul  rupanyer…memang uwais ok jer takder masalah langsung tak nangis muka rilek peramah sekejap jer dapat kawan…bagus2 anak ai ni rupanyer ..

8358049162 f9447d04bd z Kisah Uwais sekolah darjah satu

time ni perhimpunan ai menebeng jer kat tepi … uwais dah duduk tah kat maner…yerla biler semua kat situ nampak sama jer…Seronok betul tengok budak sekolah rendah semua comel2 teringat kecik-kecik dulu…

8356985269 5074097da6 z Kisah Uwais sekolah darjah satu

Gambar abang ka.t kelas..

8356984855 3c05f11ce7 z Kisah Uwais sekolah darjah satu

time rehat pun ai tunggu gak eksited nak tengok abang membeli…rehat jer terus nampak dari jauh dah berlari terus ketempat air dengan beli milo siap beli nasi..yang bestnyer dier rilek tinggal walet atas meja haha sib baik en daddy nampak…air milo 50 sen nasi rm 1..

dia pi beli air bagi duit seringgit baki tak ambik beli nasi pulak kalo boleh dier nak bagi semua duit dalam walet dier tu…klakar…padahal kiteorang dah ajar tapi mungkin sebab eksited kot tu yang kelam kabut sikit tu…

8356985437 53e2de1646 z Kisah Uwais sekolah darjah satu

Aktivi mewarna sebelum balik muka ceria pinjam pencil kaler kawan..haha abang Uwais tak nak guna kaler sendiri coz kalernyer sikit dier nak banyak cam kawannyer…bukan aper beli yang besar kang sekejap jer ilang ingat beli yang kecik sikit kan rupanyer dier tak nak…terpaksa bagi kat adik…

8358049650 dd2c322598 z Kisah Uwais sekolah darjah satu

nampak tak ramai mak2 n ayah nunggu kan…termasukla ai tu haha…bagus tengok dierang lineup keluar sorang teratur jer dah lama tak tengok suasana macam ni…

8356985339 0005930c03 b Kisah Uwais sekolah darjah satu

 

Ceria Uwais time balik sekolah…Uwais & daddy

8356985207 c71394223f z Kisah Uwais sekolah darjah satu

ni pulak cerita pasal kelas KAFA…kelas KAFA start 2.30 kat sekolah yang sama…pakai baju biru tau…cam pengawas dulu2 kan..sib baik tak pakai baju melayu putih susah pulak nak tukar2..

senang kelas KAFA kat sekolah yang sama lepas abis sekolah makan, tukar baju biru dier tu masuk kelas KAFA pulak..

8358049260 34d64ab525 z Kisah Uwais sekolah darjah satu

kejap jer kelas KAFA dalam 2 jam kot lepas tu balik…balik2 jer abang terus bercerita siap cakap tak sabar nak gi sekolah esok nak main ngan kawan-kawan…seronok sangat dier suka tengok dia happy pi sekolah…

Bestkan  biler anak kita dah sekolah macam-macam keletah dierangkan…

 

 

 

 

 

 

pixel Kisah Uwais sekolah darjah satu

10 Responses to “Kisah Uwais sekolah darjah satu”

  1. daddy says:

    skang dok nebes lg

  2. anne says:

    seronokkan tgk budak2 gi sekolah. mmg nmpk lain muka uwais tu lepas potong rambut.

  3. Itulah pentingnya pergi tadika Leez anak dah pandai berkawan dan menikmati alam persekolahan. Bila lihat dia begitu kita pun senang hati kat tempat kerja. Tak adalah asyik bimbangkan dia.

  4. nens says:

    a’ah..lain la muka lps potong rambut kan..makin nmpk cute..hehehe

    bagus abg uwais ye..x nangis,mcm ni la..pandai bwk diri..

    belajar rajin2 tau!

  5. norhidana says:

    waaaaaaaaaaa bestnyer, mude2 anak dh beso… akak tgk cam kecik comei je sume bdk2 darjah 1 skrg ni kan…

    pandai abg, berdikari je dia, anak lelaki kot, pandai bawa diri

  6. Good Boy..pandai dia berdikari…
    lily ni pun Qis blum skull dah pikir macam²..bila nnt dia sekolah…macamana nak beli kat kantin..macamana nak p toilet..macamana dia berkawan..hehe…perasaan seorang ibu tu semua samakan.. :)

  7. Ajumohit says:

    lizzz windu!!! wah uwais ensemla rambut baru, emm belajar rajin2 ye sayang

  8. lieyalatif says:

    lorrr anta anak? mati2 ingat anta adik heheheeeh…omaknye awet muda gituuuu…bergetah lagi heheeheh

    betul tu lizz, kite ni over risau tapi anak kite rileks jek sebenarnye kan…mcm lieya laaaa….takpe la, mule2 ni mmg amik mase nak biasekan diri dgn rutin baru….in sha Allah tak lame lagi okey tu kan….

  9. IntaNBerliaN says:

    Haihh nape ensem sgt nih!! hihiii..

    good boy lah.. tak nangis pun yer… xcited.. awai bangun :-)

    *saya dah hntar emel :-)


Leave a Reply

Current day month ye@r *