wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

16 Dec

kuey teow kung fu sedap untuk adik | resepi kuey teow kung fu

Author:lizz

Adik biasa…

memalam…

selain minum susu kekadang ader jer permintaan dia..

kul 9 lebih gitu  lapo lagi..padahal baru jek makan nasik kan…

tak hagak2 kan..bukan aper kalo masak mesti makpaknyer nak jugak…hahaha

Kali ni dia mintak mamidedi buat kuey teow kung fu  sedap katernyer…

kuey teow nak garing…*ayat sama macam mami jek suka kuey teow nak garing

hamboi…

Ni hasil tungkus lumus mami & dedi…ktungktangktungktang

kejap jer siap…

kali ni dedi masak maminyer tolong potong2 jer…hehe

11393632275 20bf703e3f o kuey teow kung fu sedap untuk adik | resepi  kuey teow kung fu

nampak tak kemain lagi senyum dia dapat kuey teow kung fu sedap tu..muahaha..

sedap…special mami dedi buat tau…

11393666264 1fd908f7ff o kuey teow kung fu sedap untuk adik | resepi  kuey teow kung fu

Abang tu tukang ratah sayur jek…

sabo jerla…

 

Resepi  kuey teow kung fu

Bahan-bahannya…
- kuey teow
- 2 biji telur dipukul sedikit
- udang
-  isi ayam
-bunga kobis
- carrot
- cendawan

- sawi

* sayur ikut selera anak-anak letak jek sayur yang dierang suka

- bawang putih

- kiub pati ayam sikit.

- Sos tiram
- Tepung jagung bancuh ngan air siap2

-lada sulah
- Garam

 

cara buat kuey teow kungfu
1. memula Goreng kuey teow sekali dengan telur sampai  garing. angkat.
2. lepas tu Tumiskan  bawang putih..sehingga naik bauk

3. masukkan sos tiram, lada sulah sikit masukkan isi ayam, udang
4. Campurkan dengan bancuhan tepung jagung tadi utk  pekatkan kuah..

5. Masukkan  kiub pati ayam, -bunga kobis, carrot, cendawan
6. Apabila siap, bolehlah dicurahkan ke atas kuey teow yg siap bergoreng tadi.

Dah siap boleh hidang..

nyum-nyum

 

pixel kuey teow kung fu sedap untuk adik | resepi  kuey teow kung fu

18 Responses to “kuey teow kung fu sedap untuk adik | resepi kuey teow kung fu”

  1. kamsiah says:

    simple tp sangat sedap,kan…

  2. alamak sedapnye…boleh try ni

  3. dana says:

    mcm senang je lizz… kalu tukar kew tiaw tu pd mee ke apa2 boleh kn?…. lum penah try bt nih

  4. Mizz Aiza says:

    bagusnya daddy tolong mummy masak.. nampak sedap tu.. :D

  5. Nafira says:

    tak pernah masak or makan kuey teow kung fu nih.
    nampak cam senang jer nak buat nye.. boleh try lah lepas nih.
    mekasih Lizz atas resipinye. :)

  6. cik puan says:

    weeeweeeeee….resepi simple….mesti delicious…

  7. normi says:

    feveret akak n suami nih… kena cuba sendiri…hehe…tq

  8. Kakzakie Purvit says:

    Oh.. kalau macam ini auntie pun naklah sayang. Pandai mummy/daddy adik &abang buat kan..

  9. mmg sedap , Adik pun kalau keuy tiau ni masak apa pun dier suka hehehe

  10. atie3101 says:

    Sedapppnya… nak belajar masak jgk lah.. :)

  11. amirah says:

    sedapnyaaa…lain kali adik request yg special2 lagi tau.,.hehe

  12. faiza erina says:

    sedap je nampak,, nak try buat la,, hihihi

  13. nampak sedap tu..nyum2..^^

  14. ajumohit says:

    alahai feveret aju gak ni, untung dpt mami dedi pandai masak, menyelerakan sgt ;)

  15. nurbijen says:

    sedapnya kue tiew kungfu.. feberet kami tu.. dah lama tak buat :(
    Mmg muka adik puas hati dapat kue tiew kungfu :)

  16. okje says:

    Rajinnya awak dan hubby masak malam malam Lizz….kalau okje order je hehe… Nampak sedap tu…Tu my faveret jugak tu…mssa keje dulu lunch mesti order tu

  17. puan kutu says:

    dh lama tak buat koteaw kungfu..sedap ni..antara peberet sy..terbaiklah adik sengih hepy dpt berkungfu.haha

  18. mummydearie says:

    Amboi Sara…pukul 9 malam boleh dapat kuey teow kungfu style lagi tu… kalau kat rumah aunty, memang dapat biskut chipsmore ajelah ya ….


Leave a Reply to atie3101

Current day month ye@r *