wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

10 Dec

Kuih bakar

Author:lizz

Hummm sedapnyer kuih bakar ni dah lama tak makan hari tu time bercuti kat Terengganu jer sempat beli kat sini memang sedap sangat teringat masa kecik2 selalu beli kat mak cik dekat ngan rumah kiteorang kat kampung siap tunggu lagi kat dapur umahnya tunggu masak…makan panas2  minum pulak  ngan teh o panas…memang lazat huhu..

kb1 Kuih bakar

Kat mak cik yang kiteorang singgah hari tu best gak…tengok la cara bakar tu sungguh traditional…skarang harganya dah 50 sen dulu time kecik-kecik baru 10 sen..tapi takpe janji sedap…

kb2 Kuih bakar

pixel Kuih bakar

21 Responses to “Kuih bakar”

  1. chy says:

    wah…raase lpr plak tgk kuih tu…
    :)

  2. husniahzaimah says:

    eh. ni bukan kuih cara ke… =.=

  3. gebob says:

    adeyh..ttibe rasa cam nak kua cari kuih bakar :P

    • mummycute says:

      gebob: kat sini ssh nak carik kuih ni
      chy: tu la saya pun teringin…huhuhu
      husniahzaimah : bukan ni kuih bakar kuih cara ader inti ini rasa pandan dan sizenyer besar..

  4. hasleenda says:

    ni rasanya kuih akok pandan yang asalnye dari kelantan kan? lebih kurang cam kuih cara jer rupanya..

  5. fa-in says:

    alahai sedap nye lah ;, lame sgt x mkn kuih ni.. ;)

  6. husniahzaimah says:

    owh bru tau.hihi

  7. rina says:

    betul, kuih bakar terengganu mmg terbaik..

  8. angahsayang2314 says:

    ohhhh tidakkkkkk sedapnyerrrrrr

  9. CikguFiq says:

    Wah…
    cm sedap jerk kuih tu…
    rasa pandan yang memikat, diulam bersama kopi o panas kala hujan lebat di luar rumah..(wah, berfalsafah lah plak)
    huuhuhhu..
    sedap!!!!

  10. rina says:

    kalau kat kl, kuih ni bukan yang bentuk macam bunga tu ke ek??

  11. toyol says:

    sedap..sedap..
    TK mmg suka kuih ni..

  12. orang muo says:

    kuih tradisional melayu mmg sedap..cuma anak-anak zaman sekaran tidak kenal & kurang gemar dgn kuih tradisonal kita…perlu dipertahankan dan diwarisi turun temurun

  13. pensel kontot says:

    wah sedapnyew kueh tuh
    i like

  14. BSB says:

    salam, BSB selalu beli kuih nie kat pasar ramadan. Tapi tak pernah makan t’ganu punya.

  15. 'CikMimiEy' says:

    wah,akak kueh peberet CM nih…kalo kt ganu ni mmg besh kue bakar nk2 kalo mkn time panas2!! huhu

  16. Syed Hilmi Syed Yahya says:

    mcm kuih cara je,,,hehe,,,,pae2 kuih 2 pasti sedap coz masih mengekalkan care membuat mngikut care tradisional….

  17. Qu azniza says:

    lama x makan kuih cara ni

  18. “wow I love your blog!” says:

    “wow I love your blog!”

  19. mummycute says:

    tq pada yang sudi komen, ini bukan kuih cara ini kuih bakar rasenyer memeng meletup best sesangat..

  20. Asmah Ahmad says:

    kalau nak rasa kuih bakar kat Puchong ….boleh jengok kat kedai tepi jalan berhadapan dengan Bandar Bukit Puchong… kuih dia betul2 sedap asli…terasa pandannya….


Leave a Reply

Current day month ye@r *