wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

9 Oct

ladang tembikai pak Long

Author:lizz

ladang tembikai pak Long | Gambar ladang tembikai 

Ok Yes! boleh honeymoon lagi….bebudak ni suka sangat balik kampung….suka ikut Pak Long pergi kebun…main lari2 kat kebun, cabut rumput main pasir dan segala macam kerja boleh buat kalau balik kampung…haritu tinggal dierang seminggu kat kampung kemain seronok lagi Abang Uwais & adik Ara…

ladang tembikai ladang tembikai pak Long

Ok jom kiter gi kebun Paklong budak2 ni naik jeep  kuning gitu…adik siap lompat2 lagi dalam tu hehe…Nengok muker Paklong seronok jer dier kerja kat ladang tembikai depan Jeep kesayangan… ai tak  reti nak drive jeep gini jap2 enjin mati haha..Paklong  kuat melampau kerja kagum dengan abang saya yang sorang ni….ladang tembikai2 ladang tembikai pak LongNi lah hasil Ladang Paklong tembikai kuning, merah, tembikau susu lonjong bulat semua hado cam nak menjual lak raser hehe…adik ngan abang siap tolong Paklong ngangkat buah tembikai ader yang pecah ni kang…Pak Long ni jenis ilek jer biarkan dierang ni main katernyer biarla dier nak main kat Kl tak der nak main kat ladang gini sihat sikit dierang ni exercise katernyer…panas berdeting berlari tgh2 ladang abang siap pakai topi payung tu…siap berebut ngan adik…abang nak buat balik payung tu katernyer kalau ujan tak yah pegang payung letak kat kepala mummy tak beli pun payung gitu kat dier kemain tau…

buah tembikai ladang tembikai pak Long

Buah tembikai ni besar sangat jenis aper tah ai luper…balik buat juice memang terangkat…7 ke 10 kilo yang ni lori datang ambik…penat nak asingkan buah saya yang gi kejap pun balik tdo sampai petang kepenatan haha…
ladang buah tembikai ladang tembikai pak Long

Orang dah nak balik dier tak nak balik lagik duk main lagik puas pujuk adik ni tau…sib baik Pak Long pandai pujuk…

ladang tembikai 1 ladang tembikai pak Long



pixel ladang tembikai pak Long

12 Responses to “ladang tembikai pak Long”

  1. norhidana says:

    alahai seronoknyer…. kalu akak pun mau nk duk situ lama…. lg2 kalu dpt layan tembikai tme pns2 tuh

  2. nenscollection says:

    bestnyer kak lizz..leh tgk org tanam n petik depan mata..hihi..teringin nk melawat sambil buat2 kerja..ekeke..

    niaga tembikai bulan ramadhan mmg laku habes lah!..rezeki Allah kan..

    adik pon duk tanam tembikai jgak ye..tp still menten comel!..hehe

  3. Kakzakie says:

    Lizz… kalau kakak agaknya macam anak-anak tak puas main kat situ walau panas terik tapi kakak dapat rasa seronoknya. Pilih aje mana satu nak makan.. bestnya… business dgn tanah kalau menjadi memang menguntungkan Lizz…

  4. kak ieda says:

    wahh lizz .. bestnyaaa
    menjadi betul tembikainyaa yee
    tembikai panjang nie susah nak jumpe ;)

  5. ajumohit says:

    wahhh bestnya lizz, tingin nak tgk buah tembikai ditanam macam ni, alahai jakun rasanya…kalau dapat petik lagi best hehehhe

  6. wah syoknye…banyaknye buah tembikai..bestnye kalau dapat petik sendiri..

  7. beb says:

    untongnye ade kesempatan tgk ladang2 mcm ni.. teringin!

  8. LYAFRINA says:

    woww..besornyer ladang.. mmg seronok.. lya pnh ke ladang tmbikai pak sedara husband lya.. mmg seronok & mdamaikan dgn suasana kehijauan..pastu makan lak y fresh2.. tp ni tmbikai jnis bujur2 kan..?

  9. izan ishak says:

    wahhh…bestnya anak2 dpt pegi ladang tembikai p.long. siap boleh main2 lagi tu tanpa halangan. macam2 tembikai ada tu haaaa… ehhh.. tiba2 rasa cam nak minum air tembikai plak.. hehe..

  10. IntaNBerliaN says:

    wah bestnya… besar betoi ladang tembikai ni yer.. teruja plak saya tgk buah tembikai yg mcm2 jenis tu… :-)

  11. best nye pegi ladang tembikai..
    dapat makan fresh-fresh tu..

  12. ramlah says:

    Ladang tembikai pak long ni kat mana ye?


Leave a Reply

Current day month ye@r *