wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

11 Jul

juadah berbuka puasa yang simple kami

Author:lizz

♥¸¸:•*´¯*✿ juadah berbuka puasa yang simple kami✿*´¯`*:¸¸♥

assalamualaikum…uollsss

hari ni dah hari ke 2 puasa…

amacam puasa hari pertama?

mesti bestkan juadah berbuka puasa uooollsss..

saya bebiasa jer….masak simple jer…ikut tekak kiteorang…

dedi dari haritu cakap  1st day puasa…cooti…

jadi …

ku turutkan sajer…

sahur  dia yang rajin nak masak sotong goreng kunyit

lepastu…

untuk buka puasa…dia rendam ayam siap-siap untuk buat ayam goreng berempah yang sedap melampau itu…tinggal saya goreng jer petang ni…

lepastu..

dia rebus siap-siap daging untuk buat daging dendeng kegemaran kiteorang…senangkan dapat suami yang hobinyer masak …mithali sungguh suamiku ini…..muahaha

petang dedi ader kelas bagai jadi saya jerla yang masakmasak terkontang kanting sensorang sambil layan budak dua membuas…perang saner…perang sini…maknyer menjerit dari dapur dia buat dek jek…

akhirnyer siap jugakla

Menu sup sayur yang simple lagi mudah…

main lanting2 jer dah siap…taruk  udang, kobis, bunga kobis & brokoli….kiteorang memang kalo bulan puasa memang layan sup tak pun singgang jarang kari ngan masak lemak ni… leceh…bebudak ni pun tak berapa suka…kalo balik kampung jer makan mak masak semuanyer ku makan hehe…

sup sayur 2 juadah berbuka puasa yang simple kami

lepas masak sup …

goreng pulak ayam berempah dedi…baunyer masyaallah sedap betul…hehe

sup sayur makan ngan ayam berempah memang sodap uooollss..

serius…

ayam berempah dedi fav famili dierang sepanjang zaman…kalo ader kenduri ker hape dedi jadi mangsa…kena buat ayam berempah dia ni…

ayam goreng berempah juadah berbuka puasa yang simple kami

lepastu masak pulak Nasi goreng sayur ngan telur mata…

Permintaan abang Uwais…..

dia nak makan nasi goreng tak pedas…tak nak letak ayam tak nak taruk udang..

maka siapla 2 pinggan nasi goreng ikan bilis sayur…dengan telur mata garing…budak ni memang suka telur mata..lepastu letak kicap memang habis licin…

abang ni dia tak makan telur kuning jadik telur kuning dia  asingkan  siap-siap dalam pinggan adik…adik segala benda dia balun jer..

landskap500 juadah berbuka puasa yang simple kami

potong buah betik ngan kiwi  letak ngan kurma siap-siap..senang habiskan jer semua tu…baru sihat…untuk menghadam…hehe

buah juadah berbuka puasa yang simple kami

 

Air pulak sirap jer sebab teringin sangat uollsss…

sirap juadah berbuka puasa yang simple kami

Dedi balik dalam pukul 7 gitu..

dedi beli pulak mertabak daging &  ayam..nyum-nyum sedap..
isi banyak ader kuah kari dan bawang…memang sedap…

mertabak juadah berbuka puasa yang simple kami

tu jer menu buka puasa kiteorang..

uolls buka puasa aper semalam?

* harini buka puasa dalam train ETS jawab nyer beli jerla kat bazaar tak pun beli roti…

leceh nak makan nasi bagai dalam trainkan…

 

 

 

 

 

pixel juadah berbuka puasa yang simple kami

14 Responses to “juadah berbuka puasa yang simple kami”

  1. suriaamanda says:

    SA SEMALAM BERBUKA STAIL ORG BUJANG..TP SEMPAT LA MASAK NASI..SAYUR KANGKUNG BELACAN NGAN IKAN BAWAL KICAP..HOUSEMATE MASAK SAMBAL IKAN BILIS..TP DIA X MAKAN NASI..DIET KATANYA..DIA MAKAN DENGAN ROTI JER..

  2. mselim3 says:

    Assalammualaikum…hasliza,

    pehhh…sedapnyer juadah berbuka puasa dia… terliur lah hehhehe…

    mselim3

    pls: jgn lupa baca doa berbuka puasa k…amin,

  3. Kakzakie Purvit says:

    Bila berbuka yg penting biar habis kan Lizz sebab siang dah tak ada yg nak makan. Tapi adik belum puasa kan.. bolehlah dia tolong habiskan hihi…

    Kakak semalam buat puri roti goreng dengan stew daging cincang – agih pad jiran sikit terlanjur kakak cuti (semalam Johor cuti Lizz).

  4. lieyalatif says:

    fuh!! dugaan apakah dipagi hari ini hahaahahah…..sedapnye2 menu lizz….sup tu nampak sedap….ayam berempah jgn ckp laaa…mmg lieya dah terbayang kerangupan die tu…..terus rase balik ninak buat ayam berempah….

    bagus lizz rajin selera anak….siap buat nasi goreng tuuu…ooo uwais tak makan telur kuning yeak…untung le sara dpt extra telur nanti ekekekeekeke….kalo kat umah lieya ni sume hantu telur….

    alahai sian lizz kene buke dlm train plak…mmg kene cari menu yg simple tu…senang nak menyuapkan kan….

  5. shiemacma says:

    Salam K.Lizz..

    wah…dapnye juadah berbuke semlm..
    cma? huhuh.. berbuka kat opis je pun.. mkn roti.. :)

  6. anne says:

    semalam berbuka simple je sbb tak selera nak mkn..huhu

  7. rietta samalam malas nak ke bazaar…balik kerja trus ke rumah…lpas tu geldak apa yg ada kt dpur…jdlah menu berbuka…hehehe…

  8. izan ishak says:

    semalam izan gantung periuk. en suami ajak pegi bazaar ramadhan je. dapatlah beli nasi ayam dgn mee rebus….

  9. jijah says:

    wahh kak.. walaupon simple nampak sedapp tu..makan camtu pon dah cukup kenyang kan..

    jijah semalam mak buat bubur durian..ngee sedapp

  10. aizamia3 says:

    time pose cenggini tengok gambar makanan, semua nampak sedap.. cer bukan bulan Ramadhan.. hehehe.. ;)

  11. Aina says:

    Akak semalam nasi je sorg sebungkus….uwwaaaa…kesian anak2.

  12. aishah says:

    Walaupun simple.. tapi nampak sunguh sedap.

  13. bagi KA yang simple2 mcm ni lah yg sedap. Selalunyer masak ikut request anak2 & anak tekak hehehe

  14. Topik says:

    Selamat datang ramadhan. selamat menjalankan ibadah puasa selama sebulan penuh hinggakan lebaran datang memberi kebahagiaan.


Leave a Reply

Current day month ye@r *