wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

27 Dec

LUAHAN CINTA SUAMI menerusi KELLIE’S CASTLE

Author:lizz

Cam best jer dengarkan…sayangnya suami terhadap isteri sampai membina Istana ummmp best2 tu Mr daddy boleh diusulkan pada MR daddy ni hehehehe konon2  la kan tapi Istana yang ader skang dah best dah hehehehe… siapa pernah pergi kesini? br 1st time sampai sini memang terpegun cantik hasil senibinanya nak dijadikan cerita KELLIE’S CASTLE ni terletak dijalan Simpang pulai batu gajah perak mungkin ianya tak seglamour Taj Mahal tapi ianya mempunyai keunikan yang tersendiri tapi persamaannya ialah ianya dibina atas dasar CINTA.

kelliescastle LUAHAN CINTA SUAMI menerusi KELLIES CASTLE

Istana ini telah dibina 1900 yang tersergam ini menjadi Impian Willian Kellie Smith seorang pekebun Scot yang kaya raya yang dibina sebagai lambang Kasih Sayang terhadap Familynya terutama Isterinya. Istana yang mempunyai 14 bilik rahsia dan terowong bawah tanah yang mempunyai pelbagai misteri tapi yang sedihnya Kellies meninggal Dunia secara tiba2 akibat jankitan radang paru2 semasa Istana ini sedang giat dibina..kesiankan…

kelliescastle3 LUAHAN CINTA SUAMI menerusi KELLIES CASTLETempat ni memang cantik terletak diatas bukit dan sesuai untuk bergambar …ni antara gambar2 semasa mummy &  kawan kesana…teruja sangat ..nampak tak gambar pokok tu kalau teliti dengan betul bentuknya macam seekor beruang…

kelliescastle2 LUAHAN CINTA SUAMI menerusi KELLIES CASTLE

pixel LUAHAN CINTA SUAMI menerusi KELLIES CASTLE

15 Responses to “LUAHAN CINTA SUAMI menerusi KELLIE’S CASTLE”

  1. zama says:

    mummy, letak gamba lg psl istana ni. cntik dan antik :)

  2. lisa ali says:

    yay! saya pon pernah sampai ke sini..masok kena bayar tapi berbaloi bila penat berjalan dan mendaki smpai ke roof top! mmg best gila sbb istana ini cantek dan ada laluan kecemasan yang cantik! :D

  3. Cempakamelati says:

    Banyak kali pergi Perak, tapi tak pernah tau tentang kwwujudan istana ni…Syabas saya ucapkan sebab awak mengetengahkan satu lagi tempat yang patut di ziarahi. Satu hari nak kesana la…insyaallah.

  4. yan says:

    cantik2 yr shots..penah tgk dalam astro cite tentang castle ni.

  5. AD says:

    lawanya gmrb2 tu mami… hehe.. suka last sekali tu.. model habis :D

    latest entri :
    5 Petua “Mendatangi” Isteri Dari Belakang

  6. fathia says:

    prghh.. cantek la pic :) love it

  7. Izyan Nadiah says:

    wah..canteknye bangunn lama nie

  8. BSB says:

    salam mummycute, org kata tempat tue keras sikit ada hantu betul ker..

  9. tomato says:

    wahh~vogue gitu . cantek lah keli castle tu. ;)

  10. fiza says:

    salam kak lizz…wah cantiknya gmbr!!! i loike berjuta kali.. asben akk yg amikkan ke tu? istana tu kalo dapat sebijik, pengsan dulu saya kak..hihi

  11. bukan photographer says:

    wah..cantik la kellie’s castle..teringin nak g

  12. maya amir says:

    x penah gi sini..tapi tau tempat ni favourite buat outdoor pengantn:)

  13. f@dzliamir says:

    Memang orang perak, dan dah lalu banyak kali depan kellie’s castle tu tapi masuk hanyalah sekali.. tapi masa tu diorang tak berapa jaga, bau hancing merata2….tapi sekarang ok kot..

  14. kuman says:

    tengok dalam Discovery channel “Hidden Cities” ada cite pasai castle nih.. ebst
    kuman “Tornado Decal WIP.” Entry

  15. Hanis Azla says:

    seronok bila dapat meneroka ke dalam kellies castle ni kan.. tp rasa seram pun ada juga sbb masa kita org pergi tu xde org.. so rasa sunyi dan suram aje kat tempat tu..


Leave a Reply

Current day month ye@r *