wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

8 Mar

Macam Mana Nak Kurus?

Author:lizz

mummycutekurus Macam Mana Nak Kurus?

Semua orang nak tanya macam mana nak kurus. Ada macam-macam cara nak kurus. Ada yang tanya tips kurus dari kawan-kawan, majalah kesihatan, internet dan juga doktor.

Namun sedikit saja yang betul-betul ambil berat terhadap pemakanan sendiri. Macam mana nak kurus kalau hari-hari kita asyik makan benda yang sama saja kan? Kita selalu berkokok bagai ayam, “aku nak kurus..aku nak kurus” tapi bila nampak makanan, dialah yang pertama sekali join makan. Hehehehe…

milojumppack Macam Mana Nak Kurus?

Kalau  nak kurus mudah saja sebenarnya, yang penting keinginan. Bagaimana nak kurus, mari kita sama-sama berkongsi cara bagaimana nak kurus ya. Mula-mula, langkah paling penting. Ubah jadual dan jenis makanan yang kita makan. Itulah yang lebih utama. Jika sebelum ini kita makan ayam sangat kerap. Kali ini, apa kata kalau kita banyakkan makan ikan dan sayur serta buah-buahan.

awek cun Macam Mana Nak Kurus?

Daging mengandungi banyak lemak tak tepu. sedangkan serat yang terdapat di dalam sayuran dan buah-buahan membantu memerangkap lemak tak tepu tadi untuk dihilangkan melalui proses perkumuhan. Jika banyak makan daging dan ayam, semakin berlemaklah badan. Huhu.. Siapa yang nak kan?

Tetapi berlainan pula jika anda banyak makan makanan yang mengandungi serat. Bukan saja baik untuk badan, tetapi anda juga boleh mendapat kulit yang lebih lembut dan gebu. Waaaaa….. gebunya dia… hehehe.. sudah pasti anda mahu kan?

Kita kini lebih banyak makan daging. Sebab itulah bila harga ayam dan daging naik, kita akan melenting. Bukannya sebab keperluan itu sendiri. Tetapi atas sebab nafsu makan kita lebih tertumpu pada daging. Walaupun kita tahu bahawa daging adalah penyebab sakit jantung.

Yang seterusnya, ubahlah mindset kita. Jika kita fikir susahnya nak kurus. Maka susahlah ia. Tetapi jika kita fikir, alah, nak kurus? Senang je lah.. aku pasti poleh buat punya. Makan dalam ota kita akan diprogram bahawa kita boleh kurus. Bila otak dah fikir macam tu. Secara automatik, semua anggota badan akan menurut perintah otak. Bila ternampak makanan sahaja. program yang di setkan di dalam otak tadi, akan menghalang kita dari terus menjamah makanan.

Percaya kepada diri sendiri bahawa anda boleh kurus. Terpulanglah anda mahu yang bagaimana? Hehehe.. Nak ramping pun boleh……….

Daaaaaaaaaa…………….

NAK IPAD 2 PERCUMA ? JOM KLIK SINI UNTUK MAKLUMAT LANJUT
denaihati Macam Mana Nak Kurus?
pixel Macam Mana Nak Kurus?

12 Responses to “Macam Mana Nak Kurus?”

  1. ila says:

    nak kurus…nak kurus….

  2. hazari says:

    org cakap tak galakkan minum air sejurus selepas makan nasik. dan ketika makan nasik. eh tapi tu untuk kurangkan perut kedepan. agaknya sama la sikit.

  3. kamihidup says:

    herbalife boleh kurus, heeee. :)

  4. iris asli says:

    setuju sgt. kalau set dlm minda tu diet susah la itu la ini la, tak ke mana la jwpnya. cuba fikir yg diet ni sng2 je. mmg berkesan. sy berani ckp mcm ni sbb pernah buat bnda yang sama ;)

  5. kpah k-poh says:

    selain pemakanan…tahap metablosma..umur..senaman..dah kestabilan hormon mempengaruhi individu yg hendak kurus…

  6. transformed housewife says:

    mkn nasi satu mangkuk kecik, daging 1/4 je dr saiz pinggan dan 3/4 patutnya sayuran. Tapi sy pun selalu mengelat mkn daging ayam atau lembu lebih dr sayur. huhu

  7. healthyLitchin says:

    Betul. Kena ada determination baru leh kurus. Other than exercise and diet, this product might help. You x payah control makan, the enzim / fibre will work out for u. =)

    http://healthy-litchin.blogspot.com

    Good luck semua!

  8. sha says:

    salam,
    just nak share ngan you all semua:
    saya dah letih ngan produk mengurangkan berat badan..sebut je apa yang saya tak cuba, antaranya:
    1.jusmate 5
    2.koko colagen
    3. Dlitchin (ala yg penyanyi aishah tu)
    4. herbal life (bagus sebenarnya tapi mahal sikit dan resultnya lambat)
    5. dr. nordin darus formula
    6. SD 2 (bagus untuk kulit- nampak gayanya- sebab really kolegen)
    7.lasmi (ubat tapi tak de kkm punya cop)…
    8. slimming center??????????? ada cuba jugak kat kajang ..tapi tak lah sampai beribu cuma ambik pakej yg paling murah…itupun tak habis pakej tu……..
    9. pakai premium beautiful..ok jugak..tanpa lambat

    bak kata orang asal ada iklan kurangkan berat badan semua saya akan cuba….
    HUBBY??????tengok je……dia malas nak cakap….tapi dia bagussss sangat sebab bagi support dari banyak aspek especially RM le…(terima kasih abang sayang)…( nakkan.. bini LAGI cantik ….)

    nak di jadikan cerita… saya tertengok kawan saya di FB …saya jarang tengok FB..ya allah……kurus (berat badn dah kurang…) dan cantik…saya ambik telefon terus call dia, dan tanya pasal dirinya yang totally dah berubah..dia pun menceritakan…
    tak puas hati lagi tu..sebab takut kamera ‘trik’..so esok janji nak jumpa sebab nak tengok dia in ‘real life’….mlm2 buta g jugak dalam kul 11mlm..(biasalah hubby temankan)
    memang betul2 kurus…dia turun berat badan dalam 10 kilo..tapi tak nampak ‘ha-get’ (tak rupa orang sakit pun)..
    untuk pengetahuan u all, kawan saya ni sama condition ngan saya suka mencuba produk untuk kurangkan berat badan…

    saya??? terus cuba produk ni…..produk ni dijamin dan ianya di luluskan oleh KKM (tu yang bagus)..
    harga??? nanti cerita, tapi BERBALOI tau!
    perlu berdiet ke???? tak jugak sebab saya makan je apa yg saya suka cuma saya kurangkan kuantitinya sahaja…
    perlu minum air ke?????? ye…tulah petua nya….sebab air dapat membantu tuk membuang semua toksin yg ada kat badan kita (lemak yang dah tepu)…saya minum air dalam 3- 4 liter (yang wajib), kalau rajin sikit lebih lagi saya minum 4-5 liter…

    so kesimpulannya, saya dah turun berat badan lebih kurang 6 kilo daripada 65kg SEKARANG 59 kilo, dan badan saya nampak kecil…semua baju2 saya yg cantek2, dan tak muat nak pakai especially di pinggang, sekarang dah boleh pakai…..
    alhamdulillah……sekarang saya share produk ni ngan kawan2 yang seangkatan ngan saya untuk menurunkan berat badan….

  9. siti says:

    Sape nak herbalife F1..Saya beli banyak last2 xmakan sebab xlalu huhuhuhh. Rugi sgt. Dah la mahal..Sape nak leh email saya. Saya bagi harga yang saya beli jugak..Xnak untung pun cuma sayang dgn stok yg x bersentuh tu..mamaqai@gmail.com

    • NURUL PB says:

      Hi women out there,

      Just wanna share my testimonial after pakai PREMIUM BEAUTIFUL corset dan minum LACTO-LITE..

      In only 2 weeks, I hilang 3 kg, tapi yang paling I suka is badan I dah mule ader curve..

      Actually, saya bukan tertalu fikirkan nk kurus, tapi at the same time saya fikirkan untuk kesihatan, di mana saya ade back pain yg teruk akibat posture duduk yg tidak betul since di office hanya menghadap computer for alomost 8 hours, so saya jadi bongkok..

      Tapi after pakai PB nie, I totally fall in love with it.. My back pain dh hilang n ramai yang cakap ade perubahan.

      So women, lets try this 2 superb product sebab kesihatan itu penting. tak guna kita ade duit yg banyak if kita tak sihat..

      Jom semua hidup sihat dan cantik dgn PREMIUM BEAUTIFUL!!!

      http://www.nurulfisa.blogspot.com


Leave a Reply

Current day month ye@r *