wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

21 Feb

Macamana nak minum air masak secukupnya

Author:lizz


stock illustration 4835684 eight glasses of water a day Macamana nak minum air masak secukupnyaMacamana nak minum air masak secukupnya  | Minum air masak 

ehem2 minum air masak sambil wat entry…hihi..cam best jerkan…bukan aper insap sejak akhir-akhir ni biler terbacer satu artikel mengenai kesihatan pentingnyer air untuk badan kiter …kiter kan tahu sehari sekurangnyer kiter kena minum air masak sekurangnyer 8 gelas sehari…tapikan kiter selalu abaikan cam saya lakan…busy sampai tak minum air…

jom kiter try tip macamana nak minum air masak secukupnyer dari saya:

  • ok mulakan hari kiter biler bangun dari tidur minum segelas air masak….jangan minum kopi lak kan…
  • kendian sampai office minum lagik segelas air masak.
  • Dan pastikan ader sebotol air masak kat meja kerja kiter  supaya mudah sikit kiter nak minum takderla mals nak berulang pi ambik air kan..
  • sentiasa bawak air masak setiap kali keluar berjalan terutama bawak anak2 …untuk mengelakkan kita membeli air diluar…
  • Setiap kali sebelum makan pastikan minum segelas air dulu. 
  • dan jangan luper sebelum tidur minum lagi segelas air…

ok selamat mencuba…

pixel Macamana nak minum air masak secukupnya

4 Responses to “Macamana nak minum air masak secukupnya”

  1. sue zainun says:

    hehe sue liat skit bab minum air masak nih..air berwarna laju jer..

  2. Ajumohit says:

    Mmg mulut tgh ulser ni huhu, tq for sharing mummycute

  3. hawa says:

    tq sis…awe tak malu bawa botol air besar-besar macam orang cina bawak…nak sihat jangan malu :) hehe

  4. Dekcute says:

    tapikan……dekcute selalu spare air drinking water dalam bag..
    pastu dalam kete ada cup water ala air putih je….


Leave a Reply

Current day month ye@r *