wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

11 Oct

Majlis aqiqah Nuraisya Farafisya | kenduri aqiqah

Author:lizz

Majlis aqiqah Nuraisya Farafisya | kenduri aqiqah

Abang tengah bersedih time ni mengenang haiwan jinaknyer nak kena  sembelih macam 2 dier rayu kat pak long srh sembelih haiwan liar memacam….. sib baik daddy ader tolong explain dekat setengah jam jugak baru ok……..cikgu kater Haiwan jinak tak boleh bunuh sebab dier baik kalau haiwan liar dier jahat…. susah ooo nak explain mende gini…..TQ daddy

akikah2 Majlis aqiqah Nuraisya Farafisya | kenduri aqiqah

dah habis mood sedih terus mandi dan terus makan tengokla abang tu moyok jer…huhu dier makan karipap  jer tapi dier kemain suker minum kopi bergelas habis maklumla kat umahnyer mummyer tak bagi…..

akikah3 Majlis aqiqah Nuraisya Farafisya | kenduri aqiqah

suasana luar rumah sibuk potong daging kambing best sangat tengok gotong royong kaum lelaki  potong daging ramai2 yang perempuan sibuk potong bawang dan buat alat2 masak saya sibuk dalam umah kekadang jer kluar tengok suasana luar  dah lamer tak rasa suasanagini..dan dah lama jugak tak buat majlis akikah…

akikah1 Majlis aqiqah Nuraisya Farafisya | kenduri aqiqah ni part paling best masak …time ni tengah masak daging kambing nama masakan luper…ai suker sangat tengok masak dalam kawah semestinyer sedap ni semua pakar masak kat kampung ni….akikah4 Majlis aqiqah Nuraisya Farafisya | kenduri aqiqah

mabeles….masak jantung kerisik saya makan banyak  jarang jumper….hohoakikah6 Majlis aqiqah Nuraisya Farafisya | kenduri aqiqah

Kari ayam dah siap ni hidangan pada yang tak makan kambing…

akikah5 Majlis aqiqah Nuraisya Farafisya | kenduri aqiqah

akak ni tengah buat sambal belacan yang kaw2 sedap…..yang dalam bakul biru tu buah ara untuk nak letak dalam masakan kambing…korang penah makan tak buah ara?

raya 2 Majlis aqiqah Nuraisya Farafisya | kenduri aqiqah

Ginilah suasananyer Majlis aqiqah Nuraisya Farafisya yang lepas tu pulak ader majlis pertunangan mak Teh Uwais & Qaysara….nanti ai update Lain….k
majlis akikah dan tunang Majlis aqiqah Nuraisya Farafisya | kenduri aqiqah

pixel Majlis aqiqah Nuraisya Farafisya | kenduri aqiqah

9 Responses to “Majlis aqiqah Nuraisya Farafisya | kenduri aqiqah”

  1. lieya_latif says:

    oooo kirenye 2 majlis dlm satu kenduri la ni…senangkan lizz…

    meriah tgk…mmg terase suasane gotong royonngyer…..ni la bezanye….org sekarang lebih suke gune catering sbb tak mo penat…tapi ikatan kekeluargaan tu dah kurang sbb dtg tinggal mkn jek….kalo mcm ni ade muhibah dok same2 sinsing lengan buat keje kan…

  2. izan ishak says:

    wahhh..meriahnya! seronok kalau masak gotong-royong camni kan. izan pun pestime tau buah ara ni. ehh.. sedapnya tgk jantung kerisik tu. tgk pun dah tau sedap.

  3. wahida says:

    serius nampak meriah sgt….
    seronok tgk ada gotong royong mcm tu…

    lauk2 pun nampak sedap…

  4. eMMe says:

    salam Lizz, cam kenal n familiar la dear…
    dah tukar blog link lain kot yea?
    rasa cam lame dah tak bersua kat sini.. kan..?
    Me tgh selera makan… tu tgk makanan lauk kenduri, perghh!!! leh jadi hilang kawal diri ini, hehehe…

  5. imahdinor says:

    salam kenal..meriahnya kenduri aqiqah…2 dlm 1 la ni…

  6. kak ieda says:

    masak jantung kerisik .. x pernah dgr nie
    konperm sedap nie kan dik ;)

  7. ajumohit says:

    meriahnya lizz, suke kan gotong royong masak cenggini ;)

  8. kesumaangsana says:

    best nyer bila wat gotong royong mcm ni

  9. IntaNBerliaN says:

    2 majlis dlm 1… jimat kan.. ramai org dtg… ;-)


Leave a Reply

Current day month ye@r *