wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

8 Nov

makan di kedai mamak di ipoh | Nasi Mamak ipoh

Author:lizz

tokkk…tokkk…salam sejahtera eceh….rase cam dah lamer tak ngehapdet blogku ini…busy mak hencik skang ni….meh meh jemput makan nasi mamak…

Hari tu Cuti raya Haji kiteorang beraya di Ipoh jadi makanya kita ambil kesempatan jalan-jalan cari makan kat Ipoh ni…serious best ..

Biasa kalau pergi Ipoh kiteorang selalu makan kat kedai mamak yang famous amos tukan saper tak kenal  Nasi ganja aka Vanggey ftw!! tapikan kecewa makkk tau…. tutup …

last2 terpaksa gak cari kedai lain baru jer feeling2 pedas nasi ganja yang ohsem tu terpaksa tukar menu lain last pusing2 semua kedai tutup last2 jumpa kedai mamak aper ke nama hentah tapi ok la janji mamak…kan
menu makan tengahari makan di kedai mamak di ipoh | Nasi Mamak ipoh

ni dia rupa nasi mamak tu…ini menu daddy ok la kan tapi tak meletup cam nasi ganja …makan di kedai mamak makan di kedai mamak di ipoh | Nasi Mamak ipoh

saya makan menunyer ala2  nasi ganja konon ader telur masin baru best sikit rasernyer tu… menunyer penuh  lemak kolestrol semua ader cukup…hehe (takper nanti kiter kasi exercise buang segala lelemak tu balik pujuk hati) tapikan kalo makan nasi mamak mesti nak minum teh o ais tak tau kenaper…kan…
minum milo kedai mamak makan di kedai mamak di ipoh | Nasi Mamak ipoh

Adik cam biasa menu milo kasi up milo lebih… ko ni dik minum milo macam nak telan sudu…

makan pulak nasi goreng mamak tak pedas langsung2 kalo pedas sikit pun memang tak makan…

minum milo makan di kedai mamak di ipoh | Nasi Mamak ipoh

Abang belum aper2 dah habis segelas milo…pastu buat2 sakit perut helah tak nak makan nasi…kena jegil sikit baru ok sikit…makan kongsi nasi goreng ngan adik…

makan kedai mamak makan di kedai mamak di ipoh | Nasi Mamak ipoh

Daddy muka eksited dapat makan nasi…kemain banyak nampaknyer hehe…

Kesimpulannyer makan kat kedai mamak ni ok gak serius lupa nama kedai adoi…harganya pun ok…

ok nanti kiter sambung jalan2 Ipoh dilain Entry….


pixel makan di kedai mamak di ipoh | Nasi Mamak ipoh

16 Responses to “makan di kedai mamak di ipoh | Nasi Mamak ipoh”

  1. tihara says:

    as salam

    yang kuning tu kobis yea..dah lama tak makan mamak style..ske sbb ada bau2 kari n daun kari :)

  2. norhidana says:

    terliur akak nengok sutun tuh… ntah bile lah dpt merasa nasi ganja tuh… sana sini kata sedap tak erkata

  3. kak ieda says:

    sayur grg kedai mamak nie semua sepesennn je kan dik .. macam dah set resepi tuu ekeke

    aah lahh org lelaki kalau makan memang menakutkan , macam hubby akak .. lepas tuu x lama lapar baliikkk hhuhuh

  4. kak ieda says:

    sayur grg kedai mamak nie semua sepesennn je kan dik .. macam dah set resepi tuu ekeke

    org lelaki memang kuat makan dik ! .. ;) )

  5. Kakzakie says:

    Kalau di kawasan utara mudah nak cari kedai mamak Lizz tak macam tempat kakak nie. Yg kuning tu sayur kobis ye.

  6. Ajumohit says:

    emm minggu depan ikut hubby kerja di ipoh and sg petani, nnti ada tempt makan sedap lagi toger tau lizz hihi

  7. lapar plak tgh² malam tgk nasi mamak tu..yummeh..^^

  8. Myra Jay says:

    MJ walaupun dok penang, jarang makan nasi mamak aka nasik kandaq.. tapi sesekali layan best jugak..heheee

  9. anne says:

    tak pernah dengar pun nasi ganja..huhu

  10. nenscollection says:

    ADUSS..SOWI KAK LAMA X TERJAH TENET TENAT..HUHU..

    NASI GANJA?..PESTIME DENGAR..HEHE..MESTI KETAGIH KALO MAKAN NASI GANJA TU KAN..HEHE

    ADIK ABG MMG COMEL SOKMO LAH!..HEHE

  11. cho zila says:

    ala… buat akak rindu saja ngan mamak ipoh (ops kedai mamak) … memang banyak kedai mamak best benonyer..

  12. Nora says:

    oh si abg mmg jenis susah makan ke? sama la dengan anak saya si alisya… payah no nak suruh makan.. adeh

  13. IntaNBerliaN says:

    lizz duk ipoh ke or just berjalan umah sedara mara?.. nasi ganja tu dkt mana?.. tg rambutan ke kedai dia..

  14. Lady Ayu says:

    meleleh ayaq lioq ai tgk set nasik uols tue
    lama x makan teloq masin tue
    oishii sou

  15. mamyharraz says:

    bila awk citer ttg nasi vanggey nih teringinlah pulak nak try..ok,nnt balik perak boleh singgah ipoh try makan nasi ganja tu ;)


Leave a Reply

Current day month ye@r *