wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

17 Nov

Makanan diet : Ketam dan Udang bantu turunkan berat badan

Author:lizz

Makanan diet : Ketam dan Udang bantu turunkan berat badan 

6351719598 92363809c2 z Makanan diet : Ketam dan Udang bantu turunkan berat badanBerat badan naik merupakan perkara biasa bagi wanita dan memang tak boleh nak elak…betul tak? tambah2 bila dah bersalin time ngandung tak yah cakap kalau boleh jangan la ko cuba nak snap gambo time tu…hehe….

Biler kiter membesar bagai johan….pelbagai cara pulak kita usaha nak kuruskan badan tak kira la ko bersenam paksa suami turut serta atau  beraerobik kat umah guna cd tapi mak ai penat tak yah cakap…tak pun biasanya trend skang pegi jer slim world dan segala macam slim ader dan ader gak yang ambik suplemen..

bercerita pasai Supplemen…. Supplemen ni merupakan makanan yang berkebolehan mengurangkan penyerapan lemak atau kolestrol oleh saluran pencernaan kiter dari makanan yang dihasilkan daripada tumbuhan atau haiwan…Haa kalau korang nak tau salah satu bahan asal haiwan untuk melangsingkan badan ialah kitin…kitin ni merupakan sebatian yang diproses dari kerangka tubuh haiwan berkaki sepuluh seperti udang dan ketam atau dikenali crustacea…

serat dari crustacea dapat mencegah penyerapan lemak dari makanan…selain tu jugak ia juga membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam tubuh…dapat mencegah peningkatan tekanan darah dan dapat membaiki metabolisme usus….

Oleh yang demikian….sesiapa sajer ketika ini yang sedang berdiet  makan ketam dan udang sebagai menu….betul tak En Daddy?

Ssssst:Moga usaha dietmu berjaya En Daddy hehe 

pixel Makanan diet : Ketam dan Udang bantu turunkan berat badan

11 Responses to “Makanan diet : Ketam dan Udang bantu turunkan berat badan”

  1. titan says:

    aku memang suka ketam dengan udang nih. Tapi harga tu yang tak tahan kalau hari-hari nak beli. bakar aje dah cukup menyelerakan.

  2. nenscollection says:

    sy pon tgh usaha kurangkan berat bdn hubby nih..kikiki

  3. ila says:

    tak pernah tahu plak..nice info

  4. Beb says:

    Uik bru taw.. Good info :)

    Salam kenal..

  5. puan kutu says:

    sgt suka ketam dan udang…anak sy pun suka udang..selalu dpt free pasal en suami keja ikan.lg2 sotong,tak larat nak mkn dah pun.haha..

  6. mamaNoriz says:

    ingatkan udang tinngi kolesterol dia!

    huhu…

    pasni mmg cari udang aje lah ek..

  7. fiza says:

    eh yeke..dlu mcm pernah bca 2 mknanan ni mngkat kadar kolestrol..

  8. Salina@IbuAqil says:

    Nyummy2!!!! Dua2 my feveret.. Aqil pun hantu udang jgk.. ;)

  9. puanbee says:

    wah makan udang dan ketam hari2 pun tak pe wahaha

  10. LadyAyu says:

    tapi byk cholesterol la seafood ni


Leave a Reply

Current day month ye@r *