wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

10 Nov

Makanan tradisional melayu -Nasi Lemak-

Author:lizz

Makanan tradisional melayu -Nasi Lemak- 

Ummmp sedapnyer Nasi Lemak….Kita ni Kalo namenyer orang melayu mesti membesar dengan   Nasi lemakkan…memang dari kecik lagik memang suker Nasi Lemak…time kecik2 dulu sampai la besar setiap hari minggu mak mesti belikan nasik lemak n sangkut kat pintu masuk umah….bangun jer tidur basuh muka terus jer ngadap nasi lemak ngan adik2 sambil tengok citer bugs bunny tak pun Sesame Street time tu mak dah gi kerja…best betul time tu tau jerla makan sambil tgk tv…. 3 bungkus boleh habis siap simpan ikan bilis untuk makan time last skali kalo tak ckp siap mintak ngan adik2 hehe nakal betul time tu…itu dulu skang ni dah kurang makan nasi lemak…tapi masih lagik makan kalo dulu makan nasi lemak time pagi2 jer skang malam pun boleh siap ader macam2 menu nasi lemak…nasi lemak kukusla…nasi lemak ayam berempah la macam2…

Ni Hidangan Nasi Lemak Rumah kakak Ipar Mummy….memang mencacos sedap dier 2 pinggan setengah habis tau…tak hingat dunia makan….lepas tu zzzzzzzzzzzz bengun pening hehe itu dier penangan Nasi Lemak…memang sodap…….

nasi lemak sedap Makanan tradisional melayu  Nasi Lemak

pixel Makanan tradisional melayu  Nasi Lemak

19 Responses to “Makanan tradisional melayu -Nasi Lemak-”

  1. Ros says:

    Salam,

    Nasik lemak ni memang sedap,tapi jangan dok amal selalu,,memang la kan….apa2 pun yang sedap ni ada risiko dia…Kak Ros pun tak tahan kalau tengok nasik lemak ni….memang kegemaran Kak Ros…

  2. abah khalisha says:

    abah selalu gk makan nasi lemak hari-hari..tp mmg bahaya lah..kn stop ni

  3. kak ieda says:

    nasi lemak yg siap ada ulam2an lahh yg paling x tahan ! :)

  4. azizi says:

    nasi lemak yang ikan bilis sekali dengan sambal tu..ikan bilis goreng tak berapa best laa..hehe..apapun nasi lemak mmg legend…

  5. puanbee says:

    saya suka yg dlm daun pisang , tp payah nk jumpa dah so kurang lah makan nasi lemak , buat sendiri tak sedap lak tu hahah

  6. nenscollection says:

    perhh..berasap lagi..hehe

    kunjungan mummy saya balas,thanks 4 da komen..

  7. munna says:

    munna hari2 makan nasi lemak pun tak jemu…

  8. nurkaloi says:

    lapar tengok nasi lemak tuh haihh

    hee kaloi dtg renang-renang ~~~~

  9. dela says:

    sedap tu…. terasa lapaq…..

  10. mummycute says:

    jom makan dela..

  11. akak su says:

    kalo en. abah, tiap hujung minggu, sanggup kluar awal pepagi semata2 nak beli nasi lemak sambal kerang, memang sedap

    • mummycute says:

      nasi lemak sambal kerang kat kampung sedap…kata area umah tak jumper lagik…kat seksyen 3 shah alam nasik lemaknyer best gak…


Leave a Reply

Current day month ye@r *