instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

10 Oct

masak untuk anak dan suami

Author:lizz

Hari ni tayang..makanan lak yer…hehe

alah masak biasa-biasa jer..

Semangat masak uoollsss..

bukan apa nak cooti panjang sempena raya haji ..

kena habiskan stok kat umah ni..

habiskan sayur bagai..hari tu beli ader lebih  lagi…

ader brokoli, kubis, carot ngan tomato..

ingat nak buat tomyam tapi bahan..takder..

jadi kita masak sayur campur…la yek..

gasak la janji sayur-sayur nyer habis…heee

10173497325 2fbc253026 o masak untuk anak dan suami

potong siap2 brokoli dan kobis purple 10173497235 a7445f30e7 o masak untuk anak dan suami

potong jer carot bulat-bulat gitu..

campur jer semua…senang cerita..

tumbuk bawang putih,bawang merah ikan bilis…

tumis..

lepastu tarok sos tiram barang sesudu..

kebetulan ader lebih fish cake..

potong nipis taruk jer…muahaha..

masukkan carrot..letak air lepastu letak stok ayam separuh..dah empuk sikit carot tu masukkan brokoli ngan kobis kobis

dekat nak angkat letak tomato..lepastu letak telur..siap..

Ha ni dia hasil sup sayur..caca marba namanyer..haha..

semangkuk penuh…untuk 4 orang..

makan la sayur bebanyak yer anak2 & suamiku…

10173561606 229c3433fe o masak untuk anak dan suami

Sementara masak sayur..

sesambil buat sambal totok..

10173497025 941e7303a5 o masak untuk anak dan suami

sebab Terliur nengok kat blog Dana sambal totok sedap..pedas pedas sedap tu..

Jadi saya buat jugek..

dedi paling suka sambal totok..

memang kena sangat  lagakan ngan  sayur campur  ni…sedap ok..

makan pulak ngan  telur dadar ..

memang banyak la anak-anak saya makan…

10173494565 20430ce0cc o masak untuk anak dan suami

ni pinggan abang..

siap ader telur dadar berbunga ok…

mamat ni nak sangat buat bunga gitu….haha

tengok mam sedap duk menekap kuih haritu

dia pun nak menekap telur yek…

biarkan…

lepastu sambal secoit…

menambah 2 pinggan…

boleh tahan abang sekarang..

kalo saya masak dia makan banyak..

kemainkan..

yang paling best dia dah boleh makan pedas…baguih anak mami..

makan bebanyak sikit..

kasi gitar didada tu hilang…hehe

 

 

pixel masak untuk anak dan suami

19 Responses to “masak untuk anak dan suami”

  1. mamyharraz says:

    masak cenggini pun dah menyelerakan.
    bestlah ank2 lizz suka makan..ank sy susahhhnya lahai makan.bergaduh dibuatnya kalau dimintak suruh makan.

  2. Zaza says:

    rajinnya Lizz masak.. lauk semua kretif2.. kalau ikut kan kepala otak zaza ni lagi blank.. balik kerja tak tahu nak masak apa. end up makan kat kedai sajo.. hahaha

  3. puan kutu says:

    fulamak sedapnya..mkn simple2 macam ni mmg sedap,kena plak dengan smbal totok,terbaiklah lizz..:)

  4. Myra jay says:

    Ai like masak sayur gitu..
    Boleh ratah cenggitu je..heheee

  5. amirah says:

    hahaha…gitar kat bdn dak abg tu lelama hilang la tu. badan ahmad masih mantap lagi dgn lelemak kat perut dia. dak iecha je bergitar lagi. susah betul kalau anak2 susah nak mkn nasik ni

  6. Nafira says:

    waahhh.. bagus lah abang Uwais.. boleh makan sambal.. kalo anak2 zura, pedas sket jer mesti x mau makan. kenyang trus.. haih~

  7. Kalau masak sendiri, simple2 dengan nasi panas pun sedap kak. Sambal totok tu tak pernah pulak saya dengarnya. Macam menarik pulak rupa.

  8. mummydearie says:

    Simple pun nampak sedap sgt lizz. Bagus anak-anak lizz senang nak bagi makan. Kalau anak2 akak ni, mahu maknya warning nak lari masuk dlm batu belah batu bertangkup baru ler nak makan sesuap dua …

  9. suriaamanda says:

    Nampak simple but gaya hidangan buat selera naik…kongsi la sambal totok tu….nampak sdp

  10. Queen Teratai says:

    sambal totok.. sedap2.. sayur pun meriah jer…

  11. Rinna says:

    Simple tapi sedap. nengoknyaa sayur tuh pun.nampak sgt menyelerakan.. berkat masak untuk keluarga nie.. :)

  12. zie says:

    sedap berkhasiat tu bagus2..

  13. mama adam says:

    Amboi! Sedapnya makanan. Ambik gambar pun sangat la berseni. Org dalam pantang tengok, memang kenyang telan air liur la

  14. wahida says:

    senang la kalau anak2 dah pandai mkn pedas…aku ni anak2 aku tak reti mkn pedas, kalau masak, siap kena asing kan pulak lauk utk dorang…kalau masak lemak, kena masak dua kuali, satu pedas, satu x pedas…huhu…

  15. el says:

    sambal totok
    ni 1st time dgr ni
    pedas ek..harus menorai ni hehe
    xmenahan tgk telur dadar luv bagai hehe

  16. lyafrina says:

    nmpk sedap je y awk masak.. sbb awk kretip, tu y nmpk menarik… sambal totok tu amende?l

  17. lyafrina says:

    nmpk sedap je y awk masak.. sbb awk kretip, tu y nmpk menarik… sambal totok tu amende?

    dah cuba buat sosej telor love2 tu.. huhu..susah gak..sbb comot je lya buat.. telur tu melimpah

  18. ajumohit says:

    rajinnya lizz masak, ni yg buat family semakin dekat dan sayang ;)


Leave a Reply

Current day month ye@r *