wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

13 Oct

masakan kampung | ikan baung masak tempoyak

Author:lizz

masakan kampung  | ikan baung masak tempoyak 

Errrmm acaner  tak makan banyak….kalo masakan cam ni….ader orang tolong masak…kemain best ai tau….bangun tdo…. lauk ader depan mata asyik makan tido jer….magic tau hehe…siap termimpi-mimpi lagi bau tempoyak ikan baung....adehhh… tu lah kalo bal;ik kampung…rasa cam nak cuti lalamer nak bercuti kat kampung….

hidangan kampung masakan kampung  | ikan baung masak tempoyak

menu masakan kampung hari ni … ikan baung segar dari sungai….kalo saya balik umah mak siap belikan kat mamat kat kampung ni yang kerjanyer memang tangkap ikan sungai….errmm kemain tau mak ni sayang kat ai….mak beli ikan baung beraper kilo tah…tak ingat….terus digoeng dan masak tempoyak, sayur kangkung tu pulak ambik kat kebun pak long …tetiber menu kat atas tu ader kurma ayam tu permintaan En daddy yang teringin sangat nak makan katernyer kak Azie masak best…

ikan baung masak tempoyak masakan kampung  | ikan baung masak tempoyak

Inilah yang palin special untuk hari ni… Ikan Baung masak tempoyak mabless…sedap dua pinggan setengah habisss….kenyang perut…membutang perut semua….pucuk beko masakan kampung  | ikan baung masak tempoyak

Pucuk beko ni sebagai penambah perisa….mak kata nak awet muda makan pucuk beko ni…aper lagi terus makan…walaupun pahit sikit hehe…kater nak awet muda…

Ok Dah kenyang…

korang semua makan aper hari ni?

…..dah kenyang baru ingat kenkawan kan…..

..selamat berhujung minggu…..

pixel masakan kampung  | ikan baung masak tempoyak

7 Responses to “masakan kampung | ikan baung masak tempoyak”

  1. IntaNBerliaN says:

    wah sedapnya…. suka msk tmpoyak..

    mmg kan, kalu kita balik kg, mak mesti msk best2…

  2. tihara says:

    sedapnya masak tempyak tu…tak tahan waser :)

  3. sedapnye lauk..menyelerakan..^^

  4. norhidana says:

    wahaaa sedapnyer ikan baung, tak penah lg try ikan baung msk tempoyak selalu mak akak bt asam pedas je…

    pucuk beko tu akak tak penah mkn, kenal pun idak ni baru 1st time jmpa hehehe…


Leave a Reply

Current day month ye@r *