wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

30 May

mee goreng yang sedap untuk adik

Author:lizz

hari ni baru shemangat nak update blog….

kemain seronok dapat bukak blog bersenang lenang uollls dalam train takder saper kaco…

cuma yang kaco nyer bunyi kroooohhhh2 saner sini….aih takderla…

hari ni nyaris2 kot nak kena tinggal dek train sib baik selamat kalo tak rugi 68 hinggit *nangis la saya…

bila dalam train mengah uolllsss…apalagi nak tidur pun tak tertidur…gerammmmmsss

************

gini….

hari tu sikenit sara…

anjer-anjer ushuk-ushuk ni mintak mee goreng…

maklum mak dia cuti…

memacam dia request memacam…

katernyer..

nak mee goreng tak nak pedas tapi sedap macam dedi masak*tak tahan nak sedap macam dedi masak…

yang macam dedi masak tu yang mami tak pandai…dedi chef tau mami ni haper la sangat setakat goreng simple-simple jer boleh la nak oi…

lepas tu dia keluar sambung main kereta pink dia…

Kali ni kita masak mee kuning homemade beli kat pasar malam beli kat sorang pak cik Melayu ..dia jual mee kuning fishball..kuewtiaw……saya beli fishball  dengan mee…nak try mana tau sedap jarang melayu jual home made mee & fishballl…bentuk mee nyer  lain sikit ala2 leper gitu…

cara masak mee goreng sedap untuk adik

  • mee kuning satu bungkus
  • 4 ke 5 biji  bawang putih
  • cili blender setangah sudu * kena pilih cili yang tak pedas adik suka kalo letak cili tapi tak nak pedas
  • garam sikit
  • kicap pekat
  • sos tiram dan gula sikit
  • fishball
  • udang dipotong kecik-kecik* senang adik nak makan
  1. macam biasa tumis bawang lepastu dan cili ..
  2. masukkkan udang & fishball
  3. masukkan sos tiram kicap pekat setengah sudu…
  4. Lepastu barulah masukkkan sos tiram
  5. letak gula, garam sikit*
  6. masukkan mee  di kacau-kacau dan balik balikkan dengan penuh kasih sayang * ewahh
  7. dan siap

 

*

*

*

*

*

*

*

*

tadaaaaaa

8884057143 df9488d95a o mee goreng yang sedap untuk adik

sonang jerkan lepastu tarok timun…susun sikit…siap untuk di ngap….

adik dari luar biler dah bau harum gitu terus ngendeng ke dapur…dah tak sabar la tu..

8884679300 ce21300a2e o mee goreng yang sedap untuk adik

ni dier hidangan adik…siap dia taruk sendirik kemain sikit dia ambik mee tu…

taktik la tu…

nak memain nak menambah banyak kali..

kemain pisang ader dua bijik…

adik ni memang suka pisang..

boleh sesambil dia makan mee dia makan ngan pisang…adoi…

4 kali menambah mee…

muka ceria….

lepas tu ikut daddy pi beli kasut abang…

8884050017 533eebea31 o mee goreng yang sedap untuk adik

muka hepi setelah makan makan mee goreng sedap mami yang masak bukan dedi tau…hehe….

 

 

pixel mee goreng yang sedap untuk adik

13 Responses to “mee goreng yang sedap untuk adik”

  1. wahida says:

    sedapnyaaaaa, dah la aku tak breakfast lagi ni…huhu….

  2. Nampak sangat sedap lah mee goreng tu. Tunggu Naurah besar mcm sara, blh nak msk mcm2 dh.

  3. normi says:

    seronok tgk anak liza suka mkn mee goreng…klu anak akak tak maunyer… huhu..

  4. dana says:

    akak lak yg terliur lizz oi… kau akak mee grg wajib tambah telur sebijik ke dua bijik hehhe… mee tu msti sedap kan, fresh lain dr mee kuning…

  5. amirah says:

    4 kali tambah tu memang betul2 sedap la tu

  6. IntaNBerliaN says:

    WAH BGUS ADIK NI… SUKA MKN BUAH

  7. My Notes says:

    walau byk mana kita jumpa resepi , mesti ada sikit lain kan ! … mmg nampak sedap . lagi sedap bila dah lapar … hahahaaa

  8. okje says:

    Pandai dia requestkan Lizz….kita pun senang nak masak

  9. daddyziyyad says:

    Memang kena cari mee kuning homemade yg free boric acid….:)

  10. Kakzakie Purvit says:

    Bila dah ada pakcik Melayu yg buat tu baik beli aje dgn dia Lizz. Bantu dia pun juga halalan toyyiban ye juga.,

    Adik sesaja nak kacau mummy sebab daddy dia pandai masak.:)

  11. Nafira says:

    sedapnyeeee.. pandai mami dia masak.. terliur tengok mee tuh~


Leave a Reply

Current day month ye@r *