wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

2 Jul

Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

Author:lizz

❤❤❤  melawat penang Part 4 ❤❤❤

assalamualaikum..uollss

ni sambungan entri pat-pat siku lipat ke penang hari tu…

adoi penat buat entri ni…

bukan aper….dah menaip  kemain kusyuk pappp!  internet takdak  terus hilang macam tu jer..adoi..

sakit hati …

takper…

dalam train kugigih buat entri nak kasi habis jugak kan

ni entri sebelum ni…kalo nak nengok…hehe

❤❤❤  part 1 ❤❤❤

❤❤❤  part 2 ❤❤❤

❤❤❤  part 3 ❤❤❤

ok kali ni tempat akhir kita singgah sebelum balik adelah di fort cornwallis penang …time ni panas terik uollss…

demi anak-anak dan nenek kiteorang pergi jugak…nenek kan suka tempat gini termasuk abang dan arrayan dierang ni suka berlari n main jek…bergambor susah  sikit tu pun guna teknik paksaan secara lembut kater ko…

budak berdua itu sedang eksited  *apesal gambo gelap ni ….

9142602419 f74978658f o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

sebelum masuk dalam fort cornwallis main   manjat-manjat dulu

9142601915 2dc1d91b09 o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nengok la tu seriau betul dierang ni kalo jatuh kebelakang tu…tapi biorkan sajer kalo dilarang lagi menjadikan jadi biarkan dia manjat-manjat…

 

 

 

 

9144829868 7ff1ccebc0 o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

ok jom masuk…

 

9142606247 91f4318b9f o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harga tiket  Fort Cornwallis  ni

dewasa RM 2

kanak-kanak RM 1

9142606077 a54d715c20 o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

masuk-masuk jer tercegat patung Francis Light

maka kita bergambor la dulu yek..dengan Sir Francis Light yang telah bina  Kota Cornwallis ni

Patung gangsa ini diukir sempena memperingati  ulang tahun ke-150 pendaratan Francis Light.  dan ia dibina oleh FJ Wilcoxson pada tahun 1936

* bebudak ni semua mata kelain gerammmmm

9144833874 296bca0e2c o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

ha ni pulak sesi bergambor lagik….kemainkan…

9142605481 9a49467843 o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

giliran mami n dedi dah macam rupa tema raja lawak lak…alahai…bebudak semua buat-buat pelik..kasi la can kat mami & dedi nak oiii…

9142605487 89503b66b0 o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

budak  ni sorang kemana sajer ngan patung kesayangan dier jangan disentuh nantikan dia boleh membuat onar disitu..takperla amanda janji amanda behave tak melalak kan..itupun dah bagus…

 

9144833186 f39e2c1189 o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

gambor kandid namanyer…aekehal dedi ni amik gambor gini belum sempat nak berposing dia dah snap…

9144832916 88d3924198 o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

inipun sama…nak kena betul…

9144832672 058bf992c1 o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

nenek yang super comel…

9142604403 dbda4e6057 o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

bergambor ngan mak yang tersayang…

9142604137 769095a91c o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

tuan tanah yang gemukss…

9144831746 74c9a8a915 o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

cik nina & Aira…tomeynyer…

9142603771 e37dc2b259 o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

si Amanda

ni tetibe berbaik ngan nenak..siap berpinpin tangan lagik..teringat opah ani la tu…9142603209 ac6ba859a1 o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

bergambor ngan bebudak gini la jadinyer…kerjanyer nak berlari-lari bersukaria gitu…

9144831324 108b1281a5 o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

ni pun sama dedua masam..muka takder perasaan memasing…maknyer jer yang kemain senyum kan…

9142602667 e5d2c69c55 o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

nenek pun jugek bergambar..

* itu aderlah meriam Seri Rambai…meriam pada tahun 1603…

9144830542 ceb9fe47ea o Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

dan last tu gambar bangunan menyimpan serbuk senjata api… kemain unik bangunan ni….

budak ni dah tak sabar nak minum air…jadik jomla kita pulang hehe…

k…lah babai…

 

Info fort cornwallis penang

Kota Cornwallis adalah kota lama berbentuk bintang 5 bucu yang terletak di timur laut Pulau Pinang. Ia didirikan pada tahun1786, dan dinamakan sempena Gabenor Jeneral India masa itu - Charles Cornwallis. Ia dibina di Padang Kota Lama,Georgetown,Pulau Pinang. Satu ketika dahulu bahagian ini dinamakan Tanjung.

pixel Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang

8 Responses to “Melawat Fort Cornwallis di Padang Kota Pulau Pinang”

  1. My Notes says:

    betul 2 bersungguh meredah nih . tertarik lak dengan gambar sepasang dgn costum zmn colonial …

  2. ummiross says:

    Waa bestnya lizz, ummi jadi rindu kat Penang bila tengok gambar2 ni, dulu ummi pernah duduk Penang.

  3. Kakzakie Purvit says:

    Emal Lizz meamng comel, mains dah lembut kelihatannya.. cucu-cucu aje yg ligat bukan main. Adik tu lagilah dah macam model kalau posing:)

  4. Penang mmg byk tempat2 menarikkan

  5. anne says:

    nak pergi jugak nnti…xpuas hati xdpt jalan2 penang.

  6. Qhaifa Nur says:

    bertahun tak datang penang…

  7. izan ishak says:

    izan paling suka tgk gambar no 3 last tu. amboiiii adik.. kemain silang kaki tu.baru perasan adik beradik 2 org ni pakai suar kaler sedondon merah… cantik!!!

    nenek sangat sporting kalau suruh amik gambar. kalau mak izanlah.. tak mau dia posing2 gitu. kalau amik jugak mesti mata tgk lain..

  8. puan kutu says:

    dt png tak rodger pun..sy ni org png habaq hang.hehe..

    wpun org png dh lama tak pegi sini.last pegi zaman bercinta2 dulu..gila punya lama.huhu


Leave a Reply

Current day month ye@r *