wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

7 Jan

petua untuk menaikkan seri wajah

Author:lizz

Ewah kemain lagi tajuk tu kennn..

Biasala Wanita memang la nakkan wajah sentiasa berseri-seri  gitu…hamboi…

kali  ni saya nak kongsi ngan uollsss..

petua untuk menaikkan seri wajah dengan cara semulajadi yer..

tampa gunakan bahan kimia gitu…sesekali kita cuba cara tradisional apa salahnyer yer dak…

11820395235 047105caa1 o petua untuk menaikkan seri wajah

1.Kita Gunakan buah tomato dengan  timun..

memula potong buah tomato hiris nipis-nipis  dan kite tepekkan  pada muka..

Biarkan mengering selama 20 minit. Bilas dengan air  sejuk . Amalkan seminggu 2/3 kali.

2. Kita gunakan serbuk teh…

dulu2 time sekolah saya memang selalu gunakan serbuk teh ni best uolllss..

apa yang kita kena buat memula rendam serbuk teh semalaman

dan kemudian kita sapukan keseluruh muka..

3. Parut lobak merah..lumurkan parutan lobak tadi pada seluruh wajah  wajah dan biarkan selama setengah jam kemudian bilas..lakukan sebelum tidur

4. rebus kurma merah  masukkan air  rebusan dalam dlm gelas..

campurkan dengan satu sudu madu dan 2  sudu besar jus  buah prun.minum 2 kali sehari.

5. kita  juga boleh mengamalkan baca  selawat tiap pagi sebelum cuci muka kita…

ni petua lama nih orang kata sangat berkesan uollsss…saya pun nak cuba yang nih..

memula ambik sedikit air dan selawat sebanyak tiga kali

dan

kemudian  sapukan pada wajah lakukan tetiap pagi

insya’Allah wajah akan kelihatan berseri-seri. 

ok tu jer sembang petua mak hencik hari nih

Selamat mencuba.

* uolls kalo ader lagi petua untuk serikan wajah ni share la ngan saya yer…

 

KAD BIRTHDAY GIVEAWAY | BULAN JANUARI

masih dibuka lagi yer saper yang berminat boleh join

di http://haslizalizz.com giveaway

 

pixel petua untuk menaikkan seri wajah

12 Responses to “petua untuk menaikkan seri wajah”

  1. dana says:

    amboih ko lizz dh mcm mak andam tau bg petua naik seri nih…. akan cube di bt mana2 yg mudah tu… yg lastu tu paling mudah sbb tak pyh sediakan apa2

  2. el says:

    malas betul nak buat tuk seri2 wajah ni
    el ni nak basuh muka pun malas..skun dah naik bintik2 hitam kat bwh mata..barulah nak cari pencuci muka bagai haha..ni sure efek peknen kut eh ntahlah haha

  3. amirah says:

    dh lama x buat petua2 mcm ni..bkn taknak buat, tp x sempat..huhu – mcm anak ada sepluh..hihi

  4. anies says:

    alamak… mmg x ada apa2 petua utk serikan wajah…just mkn apa yg disarankan je utk serikan wajah

  5. mummydearie says:

    Banyak petua lama sebenarnya cuma nak buat dengan tidak aje. Antara yang pernah saya buat, tulah yang serbuk teh dan hirisan tomato tu.

  6. okje says:

    Weyh Lizz…okje tak de petua sebab tu le nampak kusam je muka yek hehe….

  7. Mp says:

    Perkongsian yg menarik..Thnks..klau rajin boleh cuba jgk ni..

  8. puan kutu says:

    org kata ambik air embun selawat dan sapu kt muka waktu pagi..zaman skang mana nak cari air embun?rumah pun takde pokok..haha

  9. SHiemaCMa says:

    Salam K.Lizz..

    yg tempek buah tomato dgn timun tu,time sekolah dulu selalu buat.. eheh… :p

    thanks sharing kak..

  10. Tirana Aduka says:

    erm
    Terima kasih sudi kogsikan

  11. mohd faizul says:

    Untuk naikkan seri wajah, boleh cuba guna kasturi anugerah…

    http://muslimchoices.com/?s=1&p=kasturi_anugerah_seri_pemanis

  12. som says:

    salam…ingin naik seri muka dan kelihatan cantik…..amalkan minyak aura anggun…untuk lebih detail boleh whatsapp 0176607841


Leave a Reply

Current day month ye@r *