wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

24 Nov

menu makan malam simple | bendi goreng telur dan ayam tumis halia

Author:lizz

menu makan malam simple | bendi goreng telur dan ayam tumis halia

Menu di petang itu….hehe yer kenkawan ni menu makan malam simple giler….masak sambil mendobi mengemas kira 2 ke 3 dalam  satu la ni….yer lakan nama pun wanita bekerjakan sesampai umah dah senseng lengan baju…terkocah kacih ngemas uruskan anak2 menyapu bagai…

bendi menu makan malam simple | bendi goreng telur dan ayam tumis halia

Tapi nasib baik ader daddy yang bertanggungjawab (ayat bodek) kiteorang bergilir2 menjalankan tugas kadang daddy mandikan anak kadang saya lakan…anak2 suka mandi ngan daddy coz maknyer suker membebel kalau daddy yang uruskan kejap jer siap…kalau ngan ai…kemain banyak songeh…

kali ni saya masak bendi main cecampak jer untuk anak kener taruk telur  lebih  sikit motipnyer supaya dierang makan sayur sekali…budak2 kan suker telur…

bendiayam menu makan malam simple | bendi goreng telur dan ayam tumis halia

ayam pulak saya tumiskan bawang putih dan merah taruk halia letak sos tiram kemudian tutup kuali…

biarkan dalam beberapa minit sesambil tu buat sup ayam ngemas rumah basuh aper yang patut…ok kesemuanyer dah siap…jom makan

alamak lupa snap sup ayam pulak…

juadah menu makan malam simple ai dah siap dah pun selamat masuk perut…hehe…anak-anak kemain bertambah lagi bagus2 lepasni mummy masak lagi k…

Coretan : kekadang makan kat umah lagi best dari makan kat kedai kan… puas hati…walaupun besa2 jer…berbanding makan kat kedai…pak aji punyer la banyak taruk..kan

pixel menu makan malam simple | bendi goreng telur dan ayam tumis halia

2 Responses to “menu makan malam simple | bendi goreng telur dan ayam tumis halia”

  1. IntaNBerliaN says:

    a’aa mkn kat umah best walaupun simple je msknnya.. :-)

  2. Ajumohit says:

    walaupun simple namun mengenyangkan kan lizz, air tangan ibu, nyum2


Leave a Reply

Current day month ye@r *