wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

18 Nov

menu sarapan pagi untuk anak | Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!

Author:lizz

Salam senin uollss…

Sarapan apa hari ni?…saya dalam mood diet ni…

tak tau nak makan apa….

2 tiga hari ni asyik bantai makan jer…

perut dah naik kembang sana sini…muahaha…lantok *usap perut

Takper nanti kita berzumba….nanti tah bila lakan…

sara dah ajak maminyer berzumba…

hari hari tanyer biler nak berzumba dia suka sangat lah…dia yang terlebih eksited

**********

Dah…dah..

meh kita ke tajuk asal menu sarapan pagi untuk anak katernyer..

Ni menu 2 minggu lepas kot ..

10906734873 93db1722f7 o menu sarapan pagi untuk anak |  Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!

macam biasa bahan nak kena ader  Telur, roti & lada sulah…

mudahkan…

tambah-tambah kalo ader yang sudi tolong lagi mudah..

tinggal maknyer suruh..laju jer dia buat…bersungguh pulak tu..

Kali ni Assistant nyer Adik Sara

10906439195 46982cca6b o menu sarapan pagi untuk anak |  Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!

Ok memula…asingkan tengah roti…aaah buat macam sara buat tu..

10906569724 6abcb8c8fb o menu sarapan pagi untuk anak |  Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!

ha kan dah terasing roti bulat tu simpan dulu..

kita guna yang ni…

10906736913 714c059461 o menu sarapan pagi untuk anak |  Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!

nampak tu kemain bertingkek-tinkek lagi rotinyer bagus tau adik…ni tolong mami..

10906570614 5f29964822 o menu sarapan pagi untuk anak |  Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!

ok time nak membako..

kalo ader oven lagi bagus…Oven saya masih berbungkus elok dalam kotak muahaha..

jadi kita buat manual la yek…

Panaskan  kuali letak minyak 4-5 titik gitu..

taruk telur dalamnyer..

dan tutup..

biorkan..

tengok ala2 separuh masak..angkat

10906569124 2de13bffa7 o menu sarapan pagi untuk anak |  Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!

lebih kurang gini la bentuknyer…

Abang ngan adik suka ala2 separuh masak gitu telurnyer tu…

10906470166 de7cd5f97b o menu sarapan pagi untuk anak |  Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!

dah angkat letak la serbuk lada sulah…

10906470476 00c8053274 o menu sarapan pagi untuk anak |  Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!

Taraaaa….dah siap..

“adik ngan abang makan dulu yek”….budak tak sabo nak makan…lapo katernyer…

Ader lagi ni..

Yang Roti bulat tadik kita buat Roti Pizza pulok yekhehe..

padahal takder rupa pizza pun..

adik ngan abang jer panggil roti pizza..

Ni dia bahan buat roti pizza ni

mula tu maknyer nak buat roti letak kaya jer..tapi budak dua tu mintak roti pizza..

jadi kita ikut citarasa anak jerla kan…

10906469726 5d2c0340aa o menu sarapan pagi untuk anak |  Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!

Cara nak buat biasa saya bakar  dulu chicken meatloaf tu..

alah bakar sikit-sikit2 jer…

10906468026 0346fd6c8c o menu sarapan pagi untuk anak |  Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!

jom kita bakar roti

cam biasa panaskan kuali letak planta sikit sebelum bakar

letak roti, meatloaf tadi

lepas tu  taruk   cheese atas roti…

biarkan..

sampai cair sikit cheesenyer tu …dan boleh angkat

10906564664 0fdcd56097 o menu sarapan pagi untuk anak |  Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!

dah siap …

10907261016 a4473e8729 o menu sarapan pagi untuk anak |  Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!

Budak kecik dah siap sedia menunggu  sarapan

tak sabo la tu…..

uolss boleh cuba untuk anak2

mesti dierang suka….

selamat mencuba…

pixel menu sarapan pagi untuk anak |  Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!

21 Responses to “menu sarapan pagi untuk anak | Roti bakar telur dan roti ala pizza yummmy!!”

  1. puan kutu says:

    tserlah kekreatfan tu kan lizz..budak2 mmg suka macam gini..tp aiman jenis sng makn tak payah kot ssh mak dia nak kreatif..kasi hancur telur kapit roti pun licin dia kerjakan.hehe

  2. Zaza says:

    creative nya Lizz melayan selera anak2.. gud idea ni boleh try :) )

  3. lieyalatif says:

    lizz!!! rajinnyeeeeee…..teruja lieya…yg penting sgt2 comel…pandai lizz buat…leh tarik minat anak2 makan kan….nanti lieya nak cube laaaa….tak sangka abis roti tu digunakan kan..selalu tgk org buat mesti ade lebihan2 nyer…..

    thanks lizz share resepi senang dan comel nieh….

  4. mamyharraz says:

    comelnya menu sarapan iaaa
    nnt boleh tiru idea lizz utk pikat hai harraz

    :)

  5. suriaamanda says:

    budak2 akan teruja ngan roti yang pelbagai bentuk ni kan..sib baik SA ada jual Mold bentuk2 mcm tu..adik SA ada problem nak bagi anak kembar dia makan…bila buat macam ni…baru diorang teruja….

  6. dana says:

    waaaa suke2…. kalu aiyan dh boleh mkn gitu mmg lah dana bt… tp nyer dia mkn memilih skit2 hidu… geram tul..

  7. Myra Jay says:

    Wahhh!! kretip..
    boleh la nak cuba sebab ada roti putih kat rumah, dari terbiar expired je kan :D

  8. Mizz Aiza says:

    yummy.. sedapn dan nampak menarik menu.. mesti anak-anak pun suka..

  9. Kakzakie Purvit says:

    Lizz ni rajin sangat… kalau kakak tak kuasa nak buat satu-satu macam tu… Budak-budak kalau cantik memang suka Lizz. Baik-baik makan satu jadi dua:)

  10. Rinna says:

    Sedapnyaa akak tgk.. budak2 tentu laa suka.. heheh
    Rajinnya lizz :)

  11. ajumohit says:

    rajinnya mummy dia deko cenggini, barulah selera nak makan kan sara, yummy

  12. mummydearie says:

    Salute lah dengan Lizz ni. Memang kreatif sungguh dalam melayan kerenah makan anak-anak. Saya dah teruja nak buat ni (sungguh tak tipu kali ni!) Malam ni nak cuba buat… bukan untuk anak-anak saja, maknya pun teringin nak makanan comel cam ni. Boleh bawa bekal gi kerja pastu proudly showing off hasil kerja orang kat member2 di pejabat!

  13. cho zila says:

    kreatif sungguhler .. memang budak2 sukalerkan.. ala akakni awatler tak sekreatif iniler…

  14. Nafira says:

    alahaiii.. bertuah anak2 dapat mummy yang rajin buat makanan yang kiut2 camtuh. :)

  15. tiha says:

    ini mak ayah pun suko :)

  16. gieyana says:

    kreatifnyer n Look yummy!

  17. okje says:

    Weyh…sangat kretiflah Lizz…
    Jangan kata budak Okje pun jadi selera nak makan hehe…
    Sedapnya…. untung Sara dan abg dapat mama rajin dan kreatif!

  18. Nasuha says:

    Assalamualaikum. Menarik. Blh d cuba resepi ni nanti..

  19. mmg berselera lah anak2 makan siap deko2 mcm ni hehehe

  20. Menarik pulak bila tengok resipi ni. Rasa macam boleh buat sebab nampak macam simple but sangat nice. Anak-anak sure suka :-)

  21. IntaNBerliaN says:

    lizz ni bagusla.. kreatif sungguh!!


Leave a Reply

Current day month ye@r *