wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

22 Apr

Nasi ganja ipoh yang sedap

Author:lizz

 

salam senin…bergumbira pepagi…sampai pun awal kat  opis..*tepuk tangan sikit sebab kad ku tak merah lagik hehe

*******

Sambung lagik pasal makan kiter di Ipoh

tempat paling best makan… Nasi Ganja atau nasi Vanggey yang super duper sedap… biler balik ipoh memang wajip makan kat sini kalo tak makan  Nasi ganja ni  rugi uollls yerla la mana nak carik makanan kegemaran mok cik  yang karinyer memang sangat sedap  tu…pedas-pedas  sedap…

ginilah rupa nasi ganja saya yang sedap itu…2 ketul ayam bendi seketul..timun..telur masin n sambal..belum campur nasik tambah yek..makan sampai taknak berenti…

8647435572 033028a06f Nasi ganja ipoh yang sedap

tengok gelaga si adik sara…rambut kelinting kena pakai cap sebab nanti rambut berterbangan abang macam biasa eksited ngan milonyer tu…budak dua ni berebut nak duk sebelah sepupu kesayangnnyer kak nana jadi dia terpaksa duk tengah-tengah…adik ngan abang makan telur goreng telur masin  ngan kuah kari..budak-budak ni tak berapa suka pedas…

8646340009 dffe7ae7b4 Nasi ganja ipoh yang sedap

Apa yang specialnyer nasi ganja ni saya suka makan ayam dier yang pedas dan sedap garing2 sikit…kari dier pun special lepas tu ader kuah pedas yang kaler merah gelap tu yang palig sedap lepastu kalo tak letak kuah pedas tu tak berapa nak kik…campur lak ngan acar timun ngan sambal kuning dier tu memang terbaik…gaul2 segala…dan makan…sedap pedas dan lazat hehe…lepas tu minum ngan teh o ais n air suam…

8647435594 b903e4b026 Nasi ganja ipoh yang sedap

Memasing amik 2 ketul ayam…nak jadi musang kater ko…saya kalo makan nasi vanggey ni tak bercakap tau…baru la rasa nikmat kepedasan yang  menyengat itu….

8647435542 ec8ecd2634 Nasi ganja ipoh yang sedap

saya kalo makan kat sini kalau x 2 pinggan memang taksah..

 

8647435448 ed410c4bfb Nasi ganja ipoh yang sedap

k dah licin ku makan…

 

saya nak jadi warga perak tak lama lagik…hehe

jadik boleh makan hari2 uolls …

 

Lokasi nasi ganja Ipoh

JALAN YANG KALSOM : IPOH
GREENTOWN : IPOH
MAXWEL : IPOH
MANJUNG .
SERI ISKANDAR .

05-2456786

pixel Nasi ganja ipoh yang sedap

15 Responses to “Nasi ganja ipoh yang sedap”

  1. dana says:

    terliur akak menengoknyer…. sana sini org duk cite sedap2…. lizz selim mkn hari2 pun takpe ns ganja tuh, kalu akak bertambah2 bolat la jwbnyer

  2. amirah says:

    teringin nak mkn tp bila masuk je pekan ipoh mesti tersesat. tak jumpa2 lagi nasik ganja ni

  3. wahida says:

    tak pernah try lagik…dia sama mcm nasi kandar kah?

  4. Lieyalatif says:

    Lieya penah try lizz…mase tu lieya turun perak anta adik belajar kat uitm nun…gigih ni ajak laki singgah makan ….perghhh mmg sedap!!! Bepeluh dahi tahan pedas rempah tuuu….mak lieya makan kambing lagi laaa bepeluh2 mkn hahahaah

    Betul2 terliur tgk pic lizz nih….ni rase nak fly pi ipoh skrang jugakkkk hahahaha

  5. Nafira says:

    patut lah nama nasi ganja pon~
    boleh ketagih tengok isi kandung nasi tuh~
    zura yang tengok nih pon meleleh2 jer rasa..
    sedapnye~

  6. rasp says:

    terus nak ke ipoh….
    sedap tengok nasi ganja tu…
    yum yum yum….

  7. ema says:

    tak tahan dengan nama nasinya..

  8. lyafrina says:

    mula2 baca nama “ganja” tu..suspen sungguh… knpa dinamakan nasi ganja? esti bila makan jd ketagih kan… nampak kari dia kaw sgt

  9. KesumaAngsana says:

    nama nasi dier pergh !

  10. anies says:

    nama yg sm mcm kt resto kt sini tp menunya lain

  11. ajumohit says:

    aritu dah makan dah lizz tp aju tak berapa suka, tp masa tu amik lauk kari sotong, tp kakau dgn ayam goreng pasti terangkat kan ;)

  12. suri says:

    dekat jer dg tempat sy kerja heee

  13. mamaleen says:

    Wahhh…macam sedap je nasi ganja nie. Hehehe.. mula2 dgr mcm pelik je kan. (^_^)

  14. PapaSuperb23 says:

    jauh x kdai ni dari tune hotel ipoh?


Leave a Reply

Current day month ye@r *