wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

24 Jun

nasi goreng simple tapi sedap special untuk abang

Author:lizz

Salam uolls…

uolls gi kerja x…iolls is tak  sihat sikit..

mungkin cuaca jerebu ni kot…

kat selangor KL  dan  johor & kuantan sekolah dah tutupkan?

kat perak ni..belum lagik..jadi budak dua tu masih gigih pi sekolah…

maknyer yang tertewas tak gi kerja…hehe

 

OK ni citer abang dihari jumaat yang lepas-lepas…

time tu maknyer coootiii…*asyik  cuti jerkan…

abang ni kekadang dia anjer-anjer…datang kat saya usap-usap perut..katernyer lapar nak makan nasi goreng mami…

“tadi abang gi solat jumaat penat…kena la tambah tenaga…tenaga abang dah habis dah lembik…perut bunyi”..

padehal tadi sebelum gi solat jemaat dah makan nasik…

ok lah nak mami buat nasi goreng simple jer tau…

walopon ala-ala malas…gigihkan jugak…potong bawang tumbuk ikan bilis..hiris fish cake & fishball..

sayur tak der pulak timun jer…kugoreng sajok…timun tu kang potong-potong buat ulam…

9120037387 c621b2ba2b nasi goreng simple tapi sedap special untuk abang

ktung-ktang….

baru menumis…

budak sorang tu kejap-kejap datang jenguk  menanyer dah siap belum…dah siap belum sambil pegang perut…kemain tak menyabo..

 

inilah hasilnyer

9120037589 20c752c9ef nasi goreng simple tapi sedap special untuk abang

nasi goreng simple tapi sedap kater ko…telur pun lupa isi…hehe

9122262662 34f6a295ea nasi goreng simple tapi sedap special untuk abang

Ini budak yang lapo tadi..

habis spinggan dia makan sorang nasi goreng tu…

tak tengok kiri kanan…hehe

Katernyer sedapnyer mami masak…time kasih mami..mami ibu abang yang terbaik…. tetibe*senyum sampai telinga…

abang ni kekadang buat mami terharu tau….

 

pixel nasi goreng simple tapi sedap special untuk abang

12 Responses to “nasi goreng simple tapi sedap special untuk abang”

  1. dana says:

    kalu dh lapo simple pun sedap mcm spesel tua, tp kn lizz, kalu dh mak yg msk simple camne pun sedap sgt2 tau…

    kt kl nih makin teruk, pg td nampak lg bangunan dpn opis nih, skrg nih dh makin kabur…seram akak

  2. rasp says:

    yg sempoi tu lah yg selalunya sodapppppp…

  3. suriaamanda says:

    pandai abang amik hati ibu,.moga abg teruskan pulak nanti bila dah berumah tangga kan?

  4. Kakzakie Purvit says:

    Dah mummy tolong goreng dan perut pulak lama apa lagi ye abang ngap ajelah… bukan senang nak dapat kalau ibu kerja memang tak adalah peluang nak makan siang macam ini kan…

  5. wahhh terharu kalo anak cakap camtu. rasa nak masak lagi skali hehehe

  6. My Notes says:

    maminya amik bau jer lah nih . nasib tukang masak … heheheee

  7. puan kutu says:

    masakn ibu adalah terbaik..nasi goreng bodoh pun sgt sedap bg anak..

    sama la macam ank kite aiman.suka nasik goreng.peberet dia telur n sosej…:)

  8. Qhaifa Nur says:

    bekal anak-anak pergi sekolah nasi gorenglah…asal ada baki nasi mesti buat nasi goreng…tapi dipelbagaikan kalau tidak komplen…

    sedapnya abang…

  9. ajumohit says:

    hihi abg memang anak yg baik, air tangan ibu memang sedap, kalau masak simple pun tapi ikhlas bertambah sedap jadinya

  10. Simple tapi menyelerakan…nyum2..sedapnye tgk abang makan.. :)

  11. zee says:

    sedapnya tengok abang makan…
    walau simple pon tapi kalo anak2 makan licin mesti bunga2 hati kan??anak zee yang tengah tu pon selao mintak wat nasik goreng..

  12. Rina says:

    jadi ingat, tadi pagi saya sarapannya juga dengan nasi goreng tapi tadi pakai bumbu instant nasi goreng supaya cepat bikinnya
    nice share:)


Leave a Reply

Current day month ye@r *