wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

27 May

nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

Author:lizz

Assalamualaikum uolllsssss…

slamat petang…dah petang ek…kejap jek masa berlalu…

hari duk opis la kiter tak balik perak…

bercoooti di KL gitu…

entry ni patut semalam di upkan tapi biasala mak hencik skarang ni ada penyakit malas berpanjangan….

heharap cepat lak sembuh hehe..

gambo kemain melambak nak dientrykan nak resize tu yang agak lembssss….

ok la meh2 kita cerita pasal makan jerla yek…hehe

Haritu makteh & maksu Mai umah…

cam biasala aktiviti kiteorang makan2 la yek apalagi kannnnnn…

memang kalo dierang mai sini..

memang selalu makan 2 kat restoran nasi kandar ayam merah ipoh ni…

mebeless sangatkan rasanya…

pedas sedap eh memang memang letup2 lah rasanya..

Nasi Kandar Ayam merah ni memang glamer tau uollsss..

kalo pi ipoh tak singgah makan kat sini rugi tau….

14247082046 b2e6c38d32 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

Perniagaan nasi kandar ayam merah

tidak mempunyai cawangan dimana-mana…

ha gitu kater ko…

kat sini jer ada….ipoh mali…maaa

oklah meh kita beratur…

kat sini kalo pi tengahari mau panjang melampo beraturnyer…

saya kalo mai sini…sorang que…biasa dedi la jadi mangsakan…

dia oder sesiap kat kiteorang dan kiteorang memasing carik meja…

kadang susah no nak carik meja…ramai nooo orang tambah kalo pi tengaharikan….

14268116562 885f9fc158 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

muka lapo nunggu makanan…

abang uwais siap nguap lagi…

ngantuk ker bang oi….

14278016232 0ddf18a8aa o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

ok ni menu dia..

nyum2 telan ailio bila nengok nasi lauk ayam merah…

ada sambal kelapa warna ala2 oren gitu…tu ,

ada acar timun regukan pulak ngan telur masin…special sangat nih….

yummehhhh…

kiteorang berempat mr dedi ..mak teh moksu…makan menu yang sama…

air sirap….

Restoran ni memang famous ngan ayam merah yang super mencacos….

kuah hitam pedas dia pun sedap dan tak lupa kari ikan….

lauk pauk kat sini memang meriah udang sotong segala…huh…

memang rasa semua nak dimakan…

 14093409918 d7ac887d51 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

ni menu abang…

adik sara mami dedi suap…

abang makan ikan ngan kari…

biasala abang kan tak suka ayam…

makan la ikan dia sensorang….

14083550958 16cb7bcef8 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

pedas tahap leleh air mata…

peace yooooo…

14093444630 a243f7e376 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

muka kekenyangan mok su..

lepas makan memasing muka merah haha…

makan tanpa bercakap….

sebab pedas kan….

14269779484 3f157e6e30 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

budak kekenyangan….adik anjer-anjer walo pedas  tetap makan….

pedas cepat beso yer dik….hehe

14266880471 109b01d060 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

dedua anak sudah kenyang..

mak pak nyer jugek hehe…

jom kita balik….

lokasi kedai nasi ganja ipoh

Yong Suan Coffee Shop,

Jln Yang Kalsom, 30250 Ipoh, Perak

koordinat: 4.592726,101.084644 (GPS)

pixel nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

15 Responses to “nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh”

  1. dfiqa says:

    kak lapar T_T

  2. Sedap ini. Boleh nak cuba juga bila sampai ipoh nanti. Berapa RM untuk satu hidanagan macam kat atas tu akak?

  3. normi says:

    akak suka nasi lauk mcm ni… sekali sekala makan memang best sgt….:)

  4. dana says:

    sedapnyer nengok lizz… udahla skrg nih tgh sakit tekak… dpt nengok jelah… naper lizz lama tak update blog? ke dana yg tak pasan heheheh

  5. anne says:

    uish seminggu senyap alih2 keluar entry makan..hadoi terlior weh.

  6. Kakzakie Purvit says:

    Kalau tengok org yg tak kisah beratur panjang tahu dah tentu sedap Lizz. Kalau tak mana mungkin sanggup menanti giliran..

  7. Mummydearie says:

    Lama sangat kena serang penyakit M tu Lizz, rindu nak dnr cerita Uwais dan Sara (Maminya jugak…)

    Pasal nasi ganja ni saya baru baca kat dalam satu blog. Oh, inilah rupanya! Nanti kalau ada hati ke Ipoh kita mailah rumah awak, eh bukan…. kita mailah gi cari kedai jual nasi ganja ni!

  8. Nafira says:

    Sedapppppnyeeeee!
    terus rasa lapor hah!meleleh ailio.

    bagus adik sara.. pedas pon makan yer~

  9. Fiza Rahman says:

    Adoiiii…lapar balik perut nih ☺

  10. Myra Jay says:

    Femes tol kedai nasi ganja ni..

    Tengok ke orang yang beratur, perghhhh :)

  11. lyafrina says:

    wahh..sampai kena beratur ni.
    confirm la sedap ni..

  12. okje says:

    Pekena ganja patut pun….hilang memanjang hehe….
    Gitu ropenya…memang mencacos ler hehe…
    Ni bukan yg masuk TV dulu tu kan….

  13. lieyalatif says:

    lieya penah makan lizz!! mmg sedap…laki lieya makan bepeluh2 sbb pedasnye haahahahah…tapi licin pinggan hah…dlm keter rase nak on ekon pastu tdo jek pas makan hahahhhaha….

  14. ietams says:

    mahal tak harganya tu lizz?
    budak-budak tu tahan pedas eh.. bagusnyaaa!

  15. Dulu pergi ipoh duduk hotel sebaris kedai ni. Tapi tak singgah lak makan sini. rugi lak rasa. BUkan ada cawangan ke kak nasi ganja ni?


Leave a Reply

Current day month ye@r *