instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

hi….adik maneh…

dah lama tak bercerita pasal adik ni…

kesayangan dia nih…

adikku sayang anak perempuan kesayanganku

 

dah besar anak mummy nih…

dah standard 4 dah…

dah pandai bebel…

suka usik abngnya…

semua nak macam mummy…

suka melaram dah sekarang….

kalo nak jalan2 dia yang pilih baju beg kasut semua…

alahai…

 

 

hi kesayangan…

Sejak-sejak ni bila dah umur era 30an ni masalah pigmentasi pada wajah i ni makin ketara tau…

kita nikan wanita haa gituuu mesti la nak cantik…ploless kan kan..

kena gigih cari penyelesaian nak hilangkan pigmentasi ni tau…dah macam-macam cara try tau…

nak kata tak jaga muka semua i memang tak tinggal segala skincare…

segalanya dah ikut cara korea 7 step tuh dah ku try…

tapi gitu jugak..haha

kali ni i nak mencuba rawatan di Premier Clinic

Ramai yang canang clinic Premier   ni adalah klinik terbaik untuk buat rawatan muka…

tak leh jadi ni i kena try jealous tau tengok dierang kemain ploles gitu..
apalagi….
terusla i set appointment …nampak tak i bebetul eksited tau nak try….
I buat appointment kat  Premier clinic Bangsar..
i set pukul 11am pukul 10 i dah terpacak depan cninic
1 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
meh la kita berootd depan premier clinic dulu yer….
hati dah berdebar plus eksited nak buat rawatan hehe…
Premier clinic ni kalau uolls nak tau  antara klinik kecantikan yang terkemuka di Malaysia…
Dan menyediakan rawatan dari hujung rambut sehinggalah hujung kaki ha githuuu….

 

bila dah menjejakkan kaki ke Premier saya disambut oleh beautician yang cantik jelita peramah sangat ….

Info:
Klinik Premier dilengkapi dengan  teknologi moden dan canggih dalam perubatan estetik
perkhidmatan dan prosedur rawatan yang terkini serta berkesan
Rawatannya menggunakan  mesin-mesin yang moden supaya kita sebagai pelanggannya mendapat manfaat teknologi moden yang ada di pasaran
letuppkan..
patutla semuanya cantik jelita…
Dr yang akan memberikan treatment pada saya ialah Dr Yang super cantik…
macam Barbie…perfect lawanya…DR CHAN ANN CHYI tak kelip mata tengok hehe
2 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
terus i nampak gemoookkk…huhu
6 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
sebelum memulakan rawatan seorang beautician suruh rileks jap dibilik menunggu
kemain best dan selesa…
7 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
kat sini beauticion memberi penerangan mengenai rawatan…
 semua certificate and information mengenai premier clinic ada disini..
tak sampai 5 minit dr Chan dah panggil untuk consult…
8 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
nampak..
kemain kusyuk tu…
haha…
Dr chan sungguh ramah…best tau…banyak soalan dia tanya macamana saya jaga kulit…apa produk yang i  pakai n pakai sunblock  ker tak….
masalah kulit saya yang paling ketara terlalu dry and pigmentation dah menyerlah…huhu
setalah habis bincang dia sarankan i buat pico laser & PRP..
Pico laser Treatment
treatment ini menggunakan teknologi laser terbaru
Pico laser Treatment  mampu menghilangkan  bekas jerawat bintik hitam misalnya pigmentasi…tatoo pun boleh hilang tau
kata dr Chan  Dengan tembakan Pico laser  yang sangat cepat,
ianya  dapat mengurangkan rasa panas pada bahagian yang dilaser.
Yang  penting, adalah ianya sangat efektif  dalam proses pemulihan (down time), memang best….tak sabar gitu nak tengok hasilnya
Sesi Rawatan bermula…
9 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
kulit muka i  dibersihkan terlebih dahulu untuk rawatan…buang segala mekap…sebenarnya tak pakai mekap pun…just pakai sunblock jer
10 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
setelah muka dicuci beautician apply   ”numbing cream” .krim kebas seluruh wajah …dalam 20 minit macam tu
11 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
sementara menunggu Dr Chan ambil darah untuk Rawatan PRP (PLATELET RICH PLASMA)
Memula cam seram…
tapi bila dr dah ambil darah tak sakit langsung…
tetiba dah siap…memeng terbaik la DR Chan ni…
Tenang jer dia…
Selesai ambil darah semua
beautician bersihkan krim kebas….
rasanya cam bibir i ni menebal gitu….
haha
4 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
Rawatan pertama iaitu rawatan Pico laser.
Kata Dr Chan bagitau rawatan ni ambil masa 15-20 minit…
jika rasa tidak selesa bagitau dia….
i is ok jer…
nak cantikkan…
181 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
ada yang tanya sakit tak….
serius tak sakit langsung rasa macam jejarum halus kena kat kulit best jer rasa…
tak rasa panas pun
i boleh nak terlelap gitu….hehe
selepas rawatan muka i ditutup dengan tuala basah, dibersihkan
dan bersedia untuk Rawatan ke dua…hehe
ini agak mendebarkan…
sebenarnya…
sebab nak kena inject
nak cantik punya pasal…
ku redah jua hehe..
PLATELET RICH PLASMA (PRP)
Dr Chan menyarankan juga i buat rawatan PRP ni

sebabb kulit i ni kusam, liang pori terbuka, katanya ianya sangat sesuai untuk merawat masalah penuaan…

PRP atau  Platelet-rich Plasma digunakan untuk merawat dan memperbaiki kulit wajah kita yang telah rosak.

12 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi

 

ni darah yang dr chan ambil tadi..sedia untuk di proses…

Rawatan PRP ni Darah kita diambil kemudian dimasukkan dan diproses ke dalam satu mesin yang dinamakan  sentrifus untuk mengasingkan plasma yang kaya platelet

proses suntikan platelet pada wajah tidak sakit. Proses ini juga mengambil masa dalam 30 minit.

Cecair kuning tu akan disuntik kat muka i jap lagi

16 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi

bersedia untuk prp injection….
15 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
takder la sakit sangat…tapi berdebar jugak..
. Ala-ala kena kena gigit semut jer tau.
17 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
Proses suntikan paletlet prp treatment untuk wajah, mengambil masa lebih kurang 20-30 minit.
Selesai rawatan,
wajah ki disapukan krim pelembap dan juga sunblock.

ni video rawatan PRP

Tadaa dah siap….berseri-seri muka i tau….

3 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi  
Hasil PRP ni dapat kita lihat setelah 2-ke 3 minggu bergantung pada individu jugak yer.
kulit akan glowing lembut dan segar gitu…
Rawatan PLATELET RICH PLASMA (PRP) bamat sesuai dilakukan 
 sebulan atau dua bulan sekali untuk kulit yang sentiasa cantik dan menawan gituuuu
♥♥
TERIMA KASIH PREMIER CLINIC kerana merealisasikan impian saya untuk kulit cantik dan ploles gitu…
TQ DR CHAN ANN CHYI kerana banyak bagi Tips penjagaan kulit wajah yang penting saya akan datang lagi…
♥♥
Now !!Ada promotion untuk Kos Rawatan rawatan wajah
pakej rawatan laser dan prp pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi

Kepada yang berminat uolllsss boleh ke cawangan KLINIK PREMIER 

CAWANGAN BANGSAR: 40, JALAN TELAWI, BANGSAR BARU, 
59100 KUALA LUMPUR.
TEL: 012-6624278
CAWANGAN TTDI: 31, JALAN WAN KADIR 2, TAMAN TUN DR ISMAIL, 
60000 KUALA LUMPUR.
TEL: 012-6625453
 
CAWANGAN PUCHONG: G-15, IOI BOULEVARD, JALAN KENARI 5, BANDAR PUCHONG JAYA, 47100 PUCHONG, SELANGOR.
TEL: 016-7060101
Dan untuk maklumat Lanjut sila ke :
 
  
 

 

Sawadikap uoollss…

ewah kemain kan bersawadikap bagai hahah…

bukan apa mood travel kini kembali ha gituhhhh…

Semalam pergi makan-makan dengan my lovely hubby n my family….

biasala makanan kegemaran kami yang sentiasa jadi pilihan mestilah restoran thai…tapikan makan kat sini tak powerrr,,,, uolllsss

Teringin la nak pi makan kat Thailand sedapnyer wallah sangat….

11345804985 a46ffd9861 o Sawadikap!! I Teringin la nak pi makan kat Thailand

ha tengok gambo tu pun dah telan ailio acaner…

Teringat pulut manga yang mengiurkan,,lutching,laksa thai, ayam n udang goring panas panas bikun leleh ailio uoollss…

tau tak 1 st time I and family pergi sana kemain menternak lemak semua benda makan wow sangat…

eh buah2 nya fresh..food presentation jangan cakapla kan…ko ghaser cam nak makan semua…haha

Kalo pergi sana jangan nak gatal2 diet haha…disana masa untuk makan syurga makanan uoollsss..

11345879266 6e3d508ac0 o Sawadikap!! I Teringin la nak pi makan kat Thailand

Ehem..ehem…ni yang terpikir nak gi sana ni hehe…

apakata kita pi Bangkok ker,,hatnyai ker…eh memana jerla apalagi tu i type Bangkok hotel booking

bab-bab mencari tempat tidur ni ioollss ni cerewet sikit hehe…

sebabnya bukan apa kalau nak jalan-jalan kat mana-mana pun..

mesti tempat tidur yang selesa betul tak…lagi..lagi bila pergi ngan famili kan..

best dan murah dan berbaloi untuk kita kannn

 

Haaa, dah alang-alang book hotel kan..

Jangan la lupa carik tiket penerbangan pulak kan…

Takkan nak carik hotel je kan hehe, tiket flight takder…

 

Kang lain pulak  cerita dia, hotel dah bayo semua full pakej takdek tiket flight pulak kang memasal… Duit yang kite bayo tu tak memasal totally burn hangus itam legam haha…

11345907414 85911ec854 o Sawadikap!! I Teringin la nak pi makan kat Thailand

hamboi tengok makan tu cam lambai-lambai ioollss nak pi sana

So, apa lagi.. search lah kan kot2 ade flight murah-murah kan…

Guess what guys?? I ternampak ade satu promo kat iklan youtube ni ha…

“Book Now or it will slowly say goodbye to you”. apalagi terus rasa macam wowwww…

Ni nak kena bukak ni… i pun bukak la baiyoke sky online ni haa… ingatkan die nok tunjuk harga murah2 flight nak ke Bangkok la kan…

Rupenye2 diorg tengah buat offer, dok promo harga tiket dgn bilik hotel skali.. Kirenye mase bayo nanti harga tu dah termasuk skali harga tiket dgn bilik hotel… wowww sangat kan

Terus la ioollsss buat calculation la kan, ok ke tak…  Alhamdulillah, yang dua harga  skali bayo ni lagi jimat banyokkk.. i pun terus lah book baiyoke sky online.. Alhamdulillah semuanya kire dah dikire terbaikla… Dapat buat penjimatan kos perbelanjaan travel ke Bangkok dengan harga yang sangat berbaloi-baloi sangat.. Hehe.. Bila kta bijak berbelanja selalunye dia akn dpt menjimatkan sehingga hampr 50% tau..  Dapatkan informasi sehabis baik tempat yang kita nak tuj tu sebelum kte berangkat ke destinasi yang kita inginkan.

Jadi, ape yg korang tunggu lagi???? Cepat2 grab sebelum semuanya dilicinkan tauu.. Kompem, diorang pun tak sabar nak tengok gaya dan respons setiap kali jumpe mereka yang berkaitan. So, guysssss… jangan tunggu lama2, nanti diambil orang… hehehe.. Pesanan penaja, “Dah sampai sana, tu, jangan lupe lantak semua food Thai tau. Yang kat sini, semua hok fresh sokmo belaka, rugi tak join makan skali k? “ jangan lupa selpie seketul dua…haha

 

 

pixel Sawadikap!! I Teringin la nak pi makan kat Thailand