instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

 

Sawadikap uoollss…

ewah kemain kan bersawadikap bagai hahah…

bukan apa mood travel kini kembali ha gituhhhh…

Semalam pergi makan-makan dengan my lovely hubby n my family….

biasala makanan kegemaran kami yang sentiasa jadi pilihan mestilah restoran thai…tapikan makan kat sini tak powerrr,,,, uolllsss

Teringin la nak pi makan kat Thailand sedapnyer wallah sangat….

11345804985 a46ffd9861 o Sawadikap!! I Teringin la nak pi makan kat Thailand

ha tengok gambo tu pun dah telan ailio acaner…

Teringat pulut manga yang mengiurkan,,lutching,laksa thai, ayam n udang goring panas panas bikun leleh ailio uoollss…

tau tak 1 st time I and family pergi sana kemain menternak lemak semua benda makan wow sangat…

eh buah2 nya fresh..food presentation jangan cakapla kan…ko ghaser cam nak makan semua…haha

Kalo pergi sana jangan nak gatal2 diet haha…disana masa untuk makan syurga makanan uoollsss..

11345879266 6e3d508ac0 o Sawadikap!! I Teringin la nak pi makan kat Thailand

Ehem..ehem…ni yang terpikir nak gi sana ni hehe…

apakata kita pi Bangkok ker,,hatnyai ker…eh memana jerla apalagi tu i type Bangkok hotel booking

bab-bab mencari tempat tidur ni ioollss ni cerewet sikit hehe…

sebabnya bukan apa kalau nak jalan-jalan kat mana-mana pun..

mesti tempat tidur yang selesa betul tak…lagi..lagi bila pergi ngan famili kan..

best dan murah dan berbaloi untuk kita kannn

 

Haaa, dah alang-alang book hotel kan..

Jangan la lupa carik tiket penerbangan pulak kan…

Takkan nak carik hotel je kan hehe, tiket flight takder…

 

Kang lain pulak  cerita dia, hotel dah bayo semua full pakej takdek tiket flight pulak kang memasal… Duit yang kite bayo tu tak memasal totally burn hangus itam legam haha…

11345907414 85911ec854 o Sawadikap!! I Teringin la nak pi makan kat Thailand

hamboi tengok makan tu cam lambai-lambai ioollss nak pi sana

So, apa lagi.. search lah kan kot2 ade flight murah-murah kan…

Guess what guys?? I ternampak ade satu promo kat iklan youtube ni ha…

“Book Now or it will slowly say goodbye to you”. apalagi terus rasa macam wowwww…

Ni nak kena bukak ni… i pun bukak la baiyoke sky online ni haa… ingatkan die nok tunjuk harga murah2 flight nak ke Bangkok la kan…

Rupenye2 diorg tengah buat offer, dok promo harga tiket dgn bilik hotel skali.. Kirenye mase bayo nanti harga tu dah termasuk skali harga tiket dgn bilik hotel… wowww sangat kan

Terus la ioollsss buat calculation la kan, ok ke tak…  Alhamdulillah, yang dua harga  skali bayo ni lagi jimat banyokkk.. i pun terus lah book baiyoke sky online.. Alhamdulillah semuanya kire dah dikire terbaikla… Dapat buat penjimatan kos perbelanjaan travel ke Bangkok dengan harga yang sangat berbaloi-baloi sangat.. Hehe.. Bila kta bijak berbelanja selalunye dia akn dpt menjimatkan sehingga hampr 50% tau..  Dapatkan informasi sehabis baik tempat yang kita nak tuj tu sebelum kte berangkat ke destinasi yang kita inginkan.

Jadi, ape yg korang tunggu lagi???? Cepat2 grab sebelum semuanya dilicinkan tauu.. Kompem, diorang pun tak sabar nak tengok gaya dan respons setiap kali jumpe mereka yang berkaitan. So, guysssss… jangan tunggu lama2, nanti diambil orang… hehehe.. Pesanan penaja, “Dah sampai sana, tu, jangan lupe lantak semua food Thai tau. Yang kat sini, semua hok fresh sokmo belaka, rugi tak join makan skali k? “ jangan lupa selpie seketul dua…haha

 

 

 

salam uoollsss

hari ni kakak kakak nak share petua….cara melembutkan daging…

sebab semalam kakak masak daging borak-borak dengan mak dia duk bercerita cara dia  dan petua melembutkan daging Lembutkan Daging Agar daging dan Cepat Empuk haa gitu….

1. kita boleh gunakan beberapa helai daun nangka  dengan merebus ke dalam  rebusan daging.(keringkan getahnya dulu sebelum rebus bersama daging)

2. Selain itu, kita juga boleh gunakan beberapa tangkai daun betik ke dalam rebusan daging dan kita boleh jugak gunakan betik muda kupas n buang biji kemudian boleh masukkan dalam  mana-mana masakan  daging yer..

3. Rendamkan daging yang sudah dipotong dengan tepung gandum atau jagung untuk seketika sebelum memasak

4. kita juga boleh Gunakan  cuka makan ke dalam rebusan atau perap jer bersama daging beberapa jam sebelum nak masak daging.

5. Dan yang paling biasa saya guna sudu hehe senang…letak jer  dalam periuk tapi tula kekadang jadi kekadang liat jugak…hehe

haaa lagi satu mak kakak pesan cara potong pun kena betul  kena Melintang Urat untuk dapat  Daging Yang Lembut dan empuk gitu…

 

Selamat Mencuba

 

Hello pretty!!

kali ni i nak share my secret skin care…

bcoz ramai yang tanya ioolls pakai apa muka nampak gebu kan…

ewah perasan la kejap kan…

ok nak tau tak i pakai apa…

tadaaa

lo 1 Rahsia penjagaan kulit wajah berseri dan awet muda dengan loreal I I love Loreal paris Revitalift Range!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

disebabkan i ni fanatik dengan produk loreal….

bila dah 30an ni kulit dah mula ada line, wrinkles dan kulit dah tak firm macam muda-muda dulu

Loreal Revitalift ni lah penyelesaian…

kulit i bertambah glowing dan lebih firm rasa fresshh

Loreal Revitalift  ni memang sangat best dan dapat melambatkan key sign of aging kira awet muda lakan…tak gitu

selain daripada  tu…

Revitalift ni mengandungi ekstrak tanaman Cantella Asiatica atau pegaga yang sangat terkenal dengan penyembuhan luka

ok ni range yang i pakai
✿ 1. Revitalift Milky Foam ni sangat lembut Instantly removes my makeup, dan kulit terasa sangat bersih dari kesan mekap mahupun minyak…
✿ 2. Revitalift Centella Micro-Essence Water

Untitled 1 Rahsia penjagaan kulit wajah berseri dan awet muda dengan loreal I I love Loreal paris Revitalift Range!!!

Revitalift Centella Micro-Essence Water  is the best essence yang saya pernah guna.

ia dapat Melembapkan kulit dan menganjalkan kulit muka saya

dan dapat menjana sel kulit dan menegangkan serta menganjalkan kulit tau kulit rasa glowing bersinar2 gitu…

Selepas guna uoollss akan rasa kulit akan  lebih lembut dan licin. kulit rasa Hydrate dengan cepat.

Memang tersangat best la loreal paris revitalift centella water!

 

✿ 3. Revitalift Intense Essence

ini pun best sangat saya pakai tiap pagi dan malam hasilnya memang terbaik kulit rasa smooth  dak kelihatan lebih cerah kemanapun saya bawak tau…

sayang betul ni memang wajib ada…

Untitled 11 Rahsia penjagaan kulit wajah berseri dan awet muda dengan loreal I I love Loreal paris Revitalift Range!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✿ 4. Revitalift Day Cream ni memang best   cepat meresap dan tak berminyak langsung senang sangat nak apply

bilabmekap rasa smooth jer n siap ada spf lagi tau

cara pakai sangat mudah just take smaall amout kat tangan and gunaka jari apply dikawan dahi cheeks and nect

patkan  secara lembut diseluruh wajah yer

pakai pada waktu pagi yer selepas toner & essence

✿ 5. Revitalift Night Cream sangat membantu dalam menurangkan kedutan dan menganjalkan kulit

i suggest sangat pakai ni best cara pakai sama dengan day cream cuma ianya pakai waktu malam hehe

lo7 Rahsia penjagaan kulit wajah berseri dan awet muda dengan loreal I I love Loreal paris Revitalift Range!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Semenejak pakai Loreal Revitalift kulit i  dah tak kusam dan rasa lembut dan licin…

Kulit lebih segar,  cerah berseri dan sekata

yang penting ia  lebih anjal dan i sangat happy dengan wajah i  wrinkles dah berkurangan  berkurangan

yaaayyyyy.

 

I sangat Suggest tau pakai Loreal  Revitalift Range ni tau…

♥♥
Dan untuk maklumat Lanjut sila ke :

 

 

 

pixel Rahsia penjagaan kulit wajah berseri dan awet muda dengan loreal I I love Loreal paris Revitalift Range!!!