wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

15 Mar

Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

Author:lizz

friso sunway pyramid Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway PyramidPenjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

Hari sabtu yang lepas..mummy pergi ke Sunway Pyramid dengan daddy, Uwais dan Qaysara. Kali ni Mummy datang Sunway Pyramid dengan misi nak bawa uwais dan Qaysara mencuba aktiviti yang menyeronokkan di event “Friso Growing Up Together” . Tak sabar rasanya..uwais pulak asyik tanya “Mummy..kita nak kemana ni mummy? nak main apa ni mummy, uwais nak main..”..Haa dah tak sabar la tu..

 

ibu dan anak di friso Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

Bila sampai jer tempat event  ”Friso Growing Up Together” tu..uwais ngan Qaysara yang paling excited..”Yeah!..dah sampai ker Mummy..? uwais nak colouring..nak masuk dalam tu?..hehe..Seronok tgk abangngan adk ceria….Mummy pun apa lagi terus ke kaunter untuk pendaftaran..isi borang dan terus dapat ‘Passport’ untuk melakukan aktiviti di”Friso Growing Up Together”  ni.

ibu dan anak anak1 Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

Ramai jugak orang yang datang..tapi semuanya tersusun dan masa pendaftaran pun tak ler lama..kalau tak mengamuk la abang dan qaysara yer tak?

daddy Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

kat sini juga disediakann “Dad Corner” untuk para Daddy yang tak masuk ke dalam boleh duduk diluar jaga anak2 yang lain ataupun mencuba aktiviti yang disediakan untuk para Daddy..hehe

Mula2 sekali Mummy meneruskan explorasi dengan bawa uwais untuk permainan interaktif ataupun “interactive Tunnel”. Dalam interactive Tunnel ni ada 3 permainan interaktif..uwais dan qaysara bukan main seronok lagi..6983871507 00db904a8a Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

 Lilypad Hop merupakan permainan interaktif pertama sesi lompat melompat sambil menangkap hidupan air waa memang seronok…. dimana bila uwais atau adik lompat masuk dalam kolam air interaktif ini.secara automatiknya ada  ikan ,ketam ,dragon fly mengelilingi tempat uwais pijak tu..setiap kali lompat..ada berlainan imej interaktif yang keluar..bukan main lagi la abang dan adik melompatkan..hehe..seronok mummy tgk abang ngan adik ceria,,”ada dragonfly la mummy..ada turtles la mummy..’ abang ngan adik siap cuba untuk tangkap lagi benda2 tu..tapi tak dapat ler..tapi nampak mcm betul,tu yang uwais dan qaysara nak cuba pegang tu..

ibu dan anak di friso 31 Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

Permainan kedua pula iatu Fly Fly Butterfly.

Permainan ni pun best gak mummynyer pun teruja nak ikut serta dimana mummy menyentuh kepompong untuk mengeluarkan rama-rama yang comel berterbangan lepastu  abang pulak menangkap rerama dengan menyentuh rerama waa memang sangat seronok mak-mak pun turut seronok melayan anak-anak.

ibu dan anak di friso 51 Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

Haa tengok adik dengan abang begitu teruja dengan rama-rama tu habis ditangkapnyer rerama itu….

ibu dan anak di friso 41 Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

Lepas jer abis keluar dari tunnel..uwais cakap “mummy uwais nak main lagi..” rupa2 nya ada pulak digital painting..ni satu lagi aktiviti yang menyeronokkan..

ibu dan anak di friso 62 Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

 

Explorasi penjelajahan  dengan dan permainan terakhir bagi Interaktif Tunnel ni iaitu Mum + Me Virtual Painting…

 

Permainan Mum + Me Virtual Painting, kita perlu tangkap gambar dengan dibantu staff friso..dan terus gambar kita akan ada pada skrin tu dan anak-anak  boleh tulis nama di skrin tu..”qaysara dan mummy” dan ada pilihan gambar-gambar disediakan,anak-anak kita  boleh pilih gambar-gambar ni untuk diletakkan bersama-sama gambar kita tadi..Wahh..bukan main la adik pilih..gambar alien pakai topi astronot naik roket.ini menguji kreativiti adik  bila uwais perlu susun dan boleh kecik dan besarkan gambar tu..dan akhir sekali gambar tu terus di cetak untuk menjadi kenangan..Wow!..memang sweet sangat…!

 

ibu dan anak di friso 71 Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

 

Tengok adik dan abang berposing lepas virtual painting kemain lagik….

aksi adik dan abang d ifriso mum11 Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

aksi adik dan abang d ifriso mum2 Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

Abang begitu seronok dengan layanan mesra dari staff Friso….

friso voucher Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

 

selepas tu..mummy bagi minum air jap, terus jer nak sambung lagi disudut art and craft..uwais nak colouring la pulak..daddy dah penat,tapi uwais nak sangat..pastu tgk diaorg pun happy..ikutkan je la… kat situ jugak disediakan pelbagai aktiviti art & craft  untuk dicuba untuk mereka…seronok betul abang dan adik…

 

 

aktiviti friso Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

Disamping pelbagai aktiviti untuk anak-anak..Friso juga menyediakan VoucherRM10 untuk pembelian susu Friso dan kita boleh dapatkan cenderahati Patung Friso dengan setiap pembelian ini..memang Comel doll Friso ni..hehe

 

 

Apa yang Mummy boleh katakan..aktiviti di ”Friso Growing Up Together” ni memang menyeronokkan dan menguji minda kreativiti anak-anak dan kita pasti dapat melihat senyuman kegembiraan anak-anak kita bila mencuba aktiviti-aktiviti di ”Friso Growing Up Together”  ni..Jadi apa yang Mummy nak katakan..Jom bawa anak2 kita ke ”Friso Growing Up Together”  untuk merasai sendiri keseronokannya..

 

Jom ramai-ramai memeriahkan “Friso Growing Up Together” …. Friso GUT Day dengan  dengan Kerjasama New Straits Times

  • 13 –18 March :  Aeon Bukit Indah, Johor Bahru
  •  5 – 8 April : Queensbay Mall, Penang

 

pixel Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid

7 Responses to “Penjelajahan bersama “Growing Up Together” di Sunway Pyramid”

  1. lieya_latif says:

    wah sonok2…mesti dpt mcm2 goody beg kan….kalo ade game2 camtu mmg budak2 hepi laaa…lieya pun rajin melayan kalo camni yg penting budak2 suke heheehehe…..tapi kalo ramai org tu yg tak syok sikit tu….

  2. Alycia says:

    salam kenal dari Alycia.

    oh, baju anak teruna kt sama ekk.. mesti beli dari kedai yg sama kan ehhe…

  3. wahida says:

    comelnya doll tu…

  4. mamaNoriz says:

    alamak, best tul Lizz…

    sya dah penah ke sustagen land…tpi nmpak Friso lagi best lorrrr…

    mekasih info ni, nak try gi lah…

  5. dayana says:

    jom nak g jugak ler

  6. TudungZania says:

    Wah bestnyer…

    Jom la join contest at http://www.tudungzania.com/

  7. kak ieda says:

    syok nyeeeeeeeeee
    kalau dekat nie sure akak terjah nie ;)


Leave a Reply

Current day month ye@r *