instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

3 Apr

pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi

Author:lizz

hi kesayangan…

Sejak-sejak ni bila dah umur era 30an ni masalah pigmentasi pada wajah i ni makin ketara tau…

kita nikan wanita haa gituuu mesti la nak cantik…ploless kan kan..

kena gigih cari penyelesaian nak hilangkan pigmentasi ni tau…dah macam-macam cara try tau…

nak kata tak jaga muka semua i memang tak tinggal segala skincare…

segalanya dah ikut cara korea 7 step tuh dah ku try…

tapi gitu jugak..haha

kali ni i nak mencuba rawatan di Premier Clinic

Ramai yang canang clinic Premier   ni adalah klinik terbaik untuk buat rawatan muka…

tak leh jadi ni i kena try jealous tau tengok dierang kemain ploles gitu..
apalagi….
terusla i set appointment …nampak tak i bebetul eksited tau nak try….
I buat appointment kat  Premier clinic Bangsar..
i set pukul 11am pukul 10 i dah terpacak depan cninic
1 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
meh la kita berootd depan premier clinic dulu yer….
hati dah berdebar plus eksited nak buat rawatan hehe…
Premier clinic ni kalau uolls nak tau  antara klinik kecantikan yang terkemuka di Malaysia…
Dan menyediakan rawatan dari hujung rambut sehinggalah hujung kaki ha githuuu….

 

bila dah menjejakkan kaki ke Premier saya disambut oleh beautician yang cantik jelita peramah sangat ….

Info:
Klinik Premier dilengkapi dengan  teknologi moden dan canggih dalam perubatan estetik
perkhidmatan dan prosedur rawatan yang terkini serta berkesan
Rawatannya menggunakan  mesin-mesin yang moden supaya kita sebagai pelanggannya mendapat manfaat teknologi moden yang ada di pasaran
letuppkan..
patutla semuanya cantik jelita…
Dr yang akan memberikan treatment pada saya ialah Dr Yang super cantik…
macam Barbie…perfect lawanya…DR CHAN ANN CHYI tak kelip mata tengok hehe
2 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
terus i nampak gemoookkk…huhu
6 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
sebelum memulakan rawatan seorang beautician suruh rileks jap dibilik menunggu
kemain best dan selesa…
7 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
kat sini beauticion memberi penerangan mengenai rawatan…
 semua certificate and information mengenai premier clinic ada disini..
tak sampai 5 minit dr Chan dah panggil untuk consult…
8 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
nampak..
kemain kusyuk tu…
haha…
Dr chan sungguh ramah…best tau…banyak soalan dia tanya macamana saya jaga kulit…apa produk yang i  pakai n pakai sunblock  ker tak….
masalah kulit saya yang paling ketara terlalu dry and pigmentation dah menyerlah…huhu
setalah habis bincang dia sarankan i buat pico laser & PRP..
Pico laser Treatment
treatment ini menggunakan teknologi laser terbaru
Pico laser Treatment  mampu menghilangkan  bekas jerawat bintik hitam misalnya pigmentasi…tatoo pun boleh hilang tau
kata dr Chan  Dengan tembakan Pico laser  yang sangat cepat,
ianya  dapat mengurangkan rasa panas pada bahagian yang dilaser.
Yang  penting, adalah ianya sangat efektif  dalam proses pemulihan (down time), memang best….tak sabar gitu nak tengok hasilnya
Sesi Rawatan bermula…
9 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
kulit muka i  dibersihkan terlebih dahulu untuk rawatan…buang segala mekap…sebenarnya tak pakai mekap pun…just pakai sunblock jer
10 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
setelah muka dicuci beautician apply   ”numbing cream” .krim kebas seluruh wajah …dalam 20 minit macam tu
11 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
sementara menunggu Dr Chan ambil darah untuk Rawatan PRP (PLATELET RICH PLASMA)
Memula cam seram…
tapi bila dr dah ambil darah tak sakit langsung…
tetiba dah siap…memeng terbaik la DR Chan ni…
Tenang jer dia…
Selesai ambil darah semua
beautician bersihkan krim kebas….
rasanya cam bibir i ni menebal gitu….
haha
4 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
Rawatan pertama iaitu rawatan Pico laser.
Kata Dr Chan bagitau rawatan ni ambil masa 15-20 minit…
jika rasa tidak selesa bagitau dia….
i is ok jer…
nak cantikkan…
181 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
ada yang tanya sakit tak….
serius tak sakit langsung rasa macam jejarum halus kena kat kulit best jer rasa…
tak rasa panas pun
i boleh nak terlelap gitu….hehe
selepas rawatan muka i ditutup dengan tuala basah, dibersihkan
dan bersedia untuk Rawatan ke dua…hehe
ini agak mendebarkan…
sebenarnya…
sebab nak kena inject
nak cantik punya pasal…
ku redah jua hehe..
PLATELET RICH PLASMA (PRP)
Dr Chan menyarankan juga i buat rawatan PRP ni

sebabb kulit i ni kusam, liang pori terbuka, katanya ianya sangat sesuai untuk merawat masalah penuaan…

PRP atau  Platelet-rich Plasma digunakan untuk merawat dan memperbaiki kulit wajah kita yang telah rosak.

12 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi

 

ni darah yang dr chan ambil tadi..sedia untuk di proses…

Rawatan PRP ni Darah kita diambil kemudian dimasukkan dan diproses ke dalam satu mesin yang dinamakan  sentrifus untuk mengasingkan plasma yang kaya platelet

proses suntikan platelet pada wajah tidak sakit. Proses ini juga mengambil masa dalam 30 minit.

Cecair kuning tu akan disuntik kat muka i jap lagi

16 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi

bersedia untuk prp injection….
15 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
takder la sakit sangat…tapi berdebar jugak..
. Ala-ala kena kena gigit semut jer tau.
17 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi
Proses suntikan paletlet prp treatment untuk wajah, mengambil masa lebih kurang 20-30 minit.
Selesai rawatan,
wajah ki disapukan krim pelembap dan juga sunblock.

ni video rawatan PRP

Tadaa dah siap….berseri-seri muka i tau….

3 pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi  
Hasil PRP ni dapat kita lihat setelah 2-ke 3 minggu bergantung pada individu jugak yer.
kulit akan glowing lembut dan segar gitu…
Rawatan PLATELET RICH PLASMA (PRP) bamat sesuai dilakukan 
 sebulan atau dua bulan sekali untuk kulit yang sentiasa cantik dan menawan gituuuu
♥♥
TERIMA KASIH PREMIER CLINIC kerana merealisasikan impian saya untuk kulit cantik dan ploles gitu…
TQ DR CHAN ANN CHYI kerana banyak bagi Tips penjagaan kulit wajah yang penting saya akan datang lagi…
♥♥
Now !!Ada promotion untuk Kos Rawatan rawatan wajah
pakej rawatan laser dan prp pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi

Kepada yang berminat uolllsss boleh ke cawangan KLINIK PREMIER 

CAWANGAN BANGSAR: 40, JALAN TELAWI, BANGSAR BARU, 
59100 KUALA LUMPUR.
TEL: 012-6624278
CAWANGAN TTDI: 31, JALAN WAN KADIR 2, TAMAN TUN DR ISMAIL, 
60000 KUALA LUMPUR.
TEL: 012-6625453
 
CAWANGAN PUCHONG: G-15, IOI BOULEVARD, JALAN KENARI 5, BANDAR PUCHONG JAYA, 47100 PUCHONG, SELANGOR.
TEL: 016-7060101
Dan untuk maklumat Lanjut sila ke :
 
  
 
pixel pico laser dan prp terbaik di premier clinic I rawatan masalah pigmentasi

Leave a Reply

Current day month ye@r *