wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

13 Apr

Bila Uwais belajar Piramid makanan

Author:lizz

uwaisnakmakan Bila Uwais belajar Piramid makanan  

Hari ni abang uwais begitu ceria siap nak makan sayur lagi..pelik gak lepas tu nak makan ngan mummy biasa dia akan suruh bibik suapkan..pelik pulak tengok abang ni…ooo patutla rupa-rupanya dia nak bercerita yang dia dah belajar sesuatu yang baru kat sekolah kot…“mummy hari ni abang nak makan sayur tau…nanti abang sihat kuat macam mummy…tadi teacher cakap kalau kita nak sihat kena makan sayur, minum susu dan makan buah betul ke mummy… “aah  betul tapi abang kena makan nasi jugak” …. 

“Mummy kita tak boleh makan minyak tau nanti kita sakit, mummy kena makan roti macam abang tau…yer la tu…aishh abang ni dah rupa pakar pemakanan pulak semua dia tahu….hehe …..”mummy tadi  teacher cakap kalau kita nak sihat dan kuat kita kena makan ikut pyramid food tau”… 

Biler abang bercerita pyramid food ni terus jer rasa nak google & cari info pasal pyramid food sekurangnye nanti senang nak cerita ngan abang uwais….ha macam ni la rupanya pyramid food yang abang belajar tu agaknye….. biler mummy dah adjust sikit kat photoshop… 

piramid makanan malaysia1 Bila Uwais belajar Piramid makanan  

 

psst: Cik nina pun pernah cerita Arrayan pun sama cam bang suka bercerita ngan mummynya dia pun dah belajar kat sekolah pasal “Pyramid Food” 

 

pixel Bila Uwais belajar Piramid makanan

25 Responses to “Bila Uwais belajar Piramid makanan”

  1. Gadis KG Separa Bandar says:

    wow…

    bagus budak2 skrg…. siap cerita psl pyramid makanan lg hehe

    • mummycute says:

      tu la skarang kat skolah ader mengajar pasal piramid makanan…bagus jugak nanti kanak2 suka dan tahu apa yang boleh dan tak leh makan baguskan….

  2. fiza says:

    uwais blh ajar aunty tak?aunty ni main tibai je makan..

  3. mamaema says:

    baguslah anak mengingatkan kita yang dah lama tinggal bab2 piramid makanan nie,….

  4. nza says:

    bijaknya UWAIS..camnilh anak mummy.

  5. hawa says:

    cumil anak akak..bagus lah kecik2 dah pandai makan ikut piramid makanan..semoga sehat selalu

  6. LindaRahim says:

    selalu bercerita kebaikan makan sayur kat anak2..tp bila yg cikgu cakap baru nak diikut…Anak saya pernah blik dr sekolah, berkata – ummy…betul la ummy ckp, mkn sayur bagus…sayur hijau, oren, merah…hihihi…dgr cikgu kata baru nk percaya…

  7. niezzareena says:

    hi lizz, salam kenal dari saya.

    thanx sebab sudi singgah dan komen kat blog saya

    saya dah follow yu ni, kalu sudi, jom serang balas.

    suker kita sebab tambah lagi sorang kawan alam maya

  8. wan says:

    bgusnya abg uwais! dahla comel! his hair so cute!

    • mummycute says:

      tq wan…uwais rambut lurus adiknyer pulak kerinting…uwais selalu cakap kalo tak sikat rambut x hencem rambut nanti kerenting cam adik..sabor jela…

  9. [-suziey-] says:

    waaa bgsnya blajar piramid mkanan trus nk praktikkan..good boy.. :)

  10. puteri binti ahmad says:

    cumel sangat uwais!!! cumelll!!!!! XD

  11. ila says:

    hehehe..budak2 bila cikgu cakap semua sdiorang ikut kan

  12. ajumohit says:

    hmmm kecik2 dh blaja pasal pyramid mknan ek…bagus2 nnti bleh ajar auntie aju skalik hehehhe nk diet ni hehehe

  13. piramid makanan says:

    salam singgah.. pengajaran mengenai piramid makanan dikalangan kanak-kanak wajar kerana ianya akan memberikan impak yang positif kepada anak-anak bila meningkat dewasa.


Leave a Reply

Current day month ye@r *