wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

2 Aug

Plan Internet Celcom First Wifi

Author:lizz

Plan Internet  Celcom First Wifi |  Celcom First Wifi

Bila sebut pasal internet..apa yang korang fikirkan? skang ni memang susah ler kalau takde internet ni..first thing pas bangun pagi dah nak buka email or aper news feed kat FB? yertak? hehe..pengalaman saya..kalau Mr Daddy kena kerja luar or saya sendiri kena kerja luar first thing yang nak kena pastikan ada..mestilah internet. kalau nak menginap kat hotel maner2 ker..mesti tanya dulu sebelum booking..Bilik hotel ada wifi internet tak? hehe..pernah sekali tu..hotel ni internet wifi nya ada kat lobi jer..tu pun coveragenya nak tak nak jer..dah ler 1 week dok kat sana, memang totally stuck nak wat keje2 blog ni..bayangkan dunia tanpa internet..haha no facebook, no email..memang boring..

Skang ni dah ada sesuatu yang memudahkan untuk semua kaki2 online ni…macam saya..hehe.Celcom kini memperkenalkan Celcom First  wifi. Kini Celcom menyediakan ‘hotspot location’..untuk pengguna2 Wilayah Celcom. Dengan plan Celcom First wifi, pelanggan-pelanggan  Celcom kini boleh berinternet di mana-mana  hotspot location Celcom, baik ditempat-tempat  awam..hotel dan kat maner2 jer..dengan laptop, smartphone dan macam2 device yang korang ada. Yang paling penting..coveragenya baik dan laju dari mana2 public wifi yang ada.

Selain daripada tu dengan Celcom First wifi..pengguna juga akan dapat  kelebihan perkhidmatan Celcom First wifi..antaranya:-

Tambah nilai: Easy reload –anda boleh menambah nilai secara flexible samaada melalui sms atau membeli reload kad atau dengan melanggan tambah nilai secara automatik.

Kemudahan: Convinience-anda kini boleh berinternet kat maner-maner jer kat shopping mall, hotel, hospital, restoran dan juga di hub2 perkhidmatan awam.

Maklumat dihujung jari: Information at your fingertips- kalau nakkan aper-aper  info, atau maklumat tempat-tempat menarik..maklumat-maklumat  ini akan terus dihantar ke telefon anda.mudah kan?

Keutamaan: Priority- Wifi berkelajuan tinggi berbanding mana2 public wifi yang lain.

Keistimewaan:Exclusive Privileges-  Dapatkan ganjaran,voucher bonus dan diskaun . selain dari tu pelanggan Celcom First Data Advance juga akan mendapat 1GB liputan internet secara percuma.

 Mula berinternet sekarang dengan Celcom First WiFi dengan pelbagai plan pilihan2 menarik secara harian,mingguan dan bulanan dengan kelajuan tinggi.

 

  • Untuk pelanggan Celcom First adalah:

pakej Celcom First WiFi Plan Internet  Celcom First Wifi

 

  • Untuk pelanggan Celcom Prepaid:

pakej Celcom First WiFi1 Plan Internet  Celcom First Wifi

 

 Kenapa memilih Celcom?

  • Lihat sendiri bagaimana Celcom First WiFi  berbanding Telco lain.

Celcom First WiFi Plan Internet  Celcom First Wifi

  macamana nak melanggan?

  • Untuk membeli dan melanggan  Celcom First WiFi adalah senang dan mudah
  • Untuk pelanggan Celcom:

Step 1: SMS ON WIFI to 22188

Step 2: Reply with WIFI DAILY YES, WIFI WEEKLY YES or WIFI MONTH YES

                        (Celcom First Data Pro/Advance customers can activate their FREE 1GB monthly access by replying with WIFI FREE YES)

Step 3: You’ll receive a WiFi ID and password

Step4: Launch your web browser, log in and start surfing!

  Paling menyeronokkan ianya kini dirangkaian terbaik di  Malaysia.

  • Dapatkanrangkaian terbaik dari wilayah Celcom kemana saja anda pergi.
  • Celcom mempunyai rangkaian liputan yang luas dimana2 sahaja di Malaysia indoors, outdoors dan on-the-move.
  • Celcom menawarkan rangkaian liputan yang berkualiti melalui mesej, panggilan suara, video,panggilan melayari internet dan lain2 lagi.
  • Celcom memberikan pengalaman capaian web dan video streaming dengan liputan yang stabil.
  •  Lihat perubahan wajah baru di  http://www.celcom.com.my/first/wifi/ untuk maklumat lanjut.

 

 

 

 

pixel Plan Internet  Celcom First Wifi

8 Responses to “Plan Internet Celcom First Wifi”

  1. IntaNBerliaN says:

    saya pun guna celcom.. :-)

  2. Kakzakie says:

    Semakin canggih dan memudahkan dari sehari ke sehari. Time anak kita besar entah macam mana agaknya…

  3. Ajumohit says:

    Setiaku pada Celcom ngeee

  4. wahida says:

    kalau takde internet mmg mati kutu wooo….

  5. kak ina kl says:

    kalau tak ada internet memang meroyan

  6. Lieyalatif says:

    Betul tu..skrang ni internet mmg wajib ade….tp skrang dah senang nak dpt internet kan….wifi ade bband punade…pandai2 kite pilih pakej yg berpatutan kan…

  7. sensasi2020 says:

    Satu kemudahan yang perlu dimiliki!! he..he..

  8. alanzizaou says:

    Kat town leh r ad wifi celcom but kt kampung2 line internet pun dapat E je..


Leave a Reply

Current day month ye@r *