wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

25 May

putu piring perak

Author:lizz

hari tu…

pegi pasar malam 1st time kat perak ni..

kemain berpino mata tengok makanan…

sebab reganyer memang meletup …murah..

kuih muih  toksah cakap…macam-macam ader..belum lagi makanan…ohmy…

semua ader ko…

semua benda nak dibeli…

nasib baik ader dedi..

kalo tak ku angkut semua …hehe

time tengah busy melayan sara… beli bubble tetibe bau harum semerbak…kemain sedap bau tergoda betul…terus ajak dedi gi gerai kuih tu kater dedi inilah dia putu perak…pelik bentuk dia lain sikit dari putu piring biasa tu…tanyer dedi sedap ker tak dia kater tak tau..biasala dia buka suka sangat makan kuih jadi dia tak amik pot pun pasal kuih ni…tampa berlengah ku oder 4 untuk try  katernyer…4 ketul dua ringgit…tak sabo nak makan…

balik umah snap  gambar putu perak ni dulu…sebelum selamat ditelan…hehe

nilah dia rua putu piring perak..kemain tersusun lagi  nenek buatkan….

8816776914 7e72b4576f o putu piring perak

 

kuih putu ni rupanyer  berlainan  inti  bezanyer cuma bentuk…satu tu letak kelapa dan satu lagi gula melaka

bagi saya kuih putih  rasanyer biasa-biasa je kot s…tapi tak tau taste orang lain kan…takper nanti nak try beli kat gerai lainpulak minggu depan…

 last-last adik jer makan kuih putu piring ni..hehe katernyer best….saya makan seketul kongsi dengan nenek…

ok la selamat berhujung minggu semua…bye

Psssttt: buat masa ni putu piring kat kampung saya tetap the best…biler nak balik kampung ni dedi?

 

pixel putu piring perak

11 Responses to “putu piring perak”

  1. mamyharraz says:

    putu kegemaran sy ni lizz ;)
    mmg taste dia mcm ada takde
    tp ada ‘sesuatu’ bila kita kunyah pelan2
    mungkin ni makanan sy kecik2 kot?
    sbb tu tiap kali mkn putu ni feeling dia lebih tihehehe
    maklumlah ank jati perak :”)

  2. Nora says:

    sedap nampaknya tu…

  3. Dee says:

    putu cawan ni..popular di perak..saya aritu gi teluk intan tak sempat merasa..sold out..haha..

  4. Nafira says:

    sama x ngan putu buluh tuh??
    zura suka makan putu buluh tuh,.. makan panas2.. sedappp~

  5. anies says:

    uiii mkn + air kopi perrghhhhhh sodapppp

  6. cho zila says:

    Akak suka kuih putu piringni…
    Dulu ada sorang makciktu buat paling sedap..
    Pasar malam diperak memang murah

  7. ajumohit says:

    sedapnya lizz, nmpak pun dah tau rasanya tu marvelous heheh

  8. normi says:

    akak suka mkn putu piring… kat tempat akak tak jumpa sgt mknan ni…:)

  9. lieyalatif says:

    fuh kalo gi pasar malam lizz mmg rambang bijik mate…lagi2 kalo pegi time perut tgh lapa..siap lee kejenye membeli je ekekekek

    eh cantik laa putu piring nie…lain dari yg lain bentuk die kan….

  10. IntaNBerliaN says:

    ni yg nk suh abah sy beli gak ni.. hihiii

  11. Huda says:

    Assalamualaikum.
    Kepada readers yg berada sekitar Selangor dan KL. Sepanjang Ramadhan, boleh dapatkan Putu Perak terbaik di Bazaar Ramadhan Bandar Seri Putra, gerai no 151 (dibhgn tgh). Bazaar in berdekatan dengan KUIS, Bangi. Hubungi Husni 012-3141345 utk sebarang pertanyaan..


Leave a Reply

Current day month ye@r *