wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

6 Feb

pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese

Author:lizz

 

Projek Hari minggu…

kali ni kiter buat  pisang goreng cheese yang sedap vavavoom…

sesajer nih nak try…

Kat opis ader jual…

nengok kenkawan n sempat rasa sikit sedap nyer mak ai…

terus terpikir nak buat kat Anak-anak..

gerenti dak abang ngan adik suka…

MAkpaknyer aper lagi kennnn…

 

Terus googlekan resepi pisang cheese

mudah jek nih..

Terus order kat dedi bahan-bahannyer….

balik umah dah tersusun lam peti ais..

mudah oooo order ngan encik Somi kitew ni..

sapsap soi tak yah order online muahaha..

order  guna  wassap tunjuk gambo menda alah yang nak dibeli tau2 dah elok tersusun…

siap susun tau..

tiptop servisnyer….

 

Dah2 kemain melalut…

kitew yer…

 

12333264864 324cbacae0 o pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese

resepi pisang goreng cheese 

ok meh kiter nengok bahan-bahan untuk pisang goreng cheese vavavoom

Bahan  untuk pisang Goreng

✿  Sebiji pisang tanduk * uolls boleh juga guna pisang nangka @pisang abu

*pisang potong ikut suka yek saya potong macam kat atas tu…ikut kreativiti memasing nak potong dadu pun takper haha..

✿ 5 sudu besar Tepung gandum

✿ Garam sikit

✿  Gula sikit

✿ butter (setengah sudu)

✿  Air 

✿ minyak masak untuk mengoreng

Bahan  untuk buat toping

✿ susu pekat 

✿ Keju cheddar *parut

✿ butter 

 

12332820585 20bd68057d o pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese

cara nak membuat pisang goreng cheese yang sedap    ni..

✿ memula..macam biasa buat dulu bahan untuk goreng pisang

alah uollss dah pandaikan..

kaco  jer gula tepung garanm & butter kacau sebati ngan air..

12332977413 7bda6b8baf o pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese

dah siap..rasa…muahaha

ni kerjaan abang uwais tiap kali nolong maknyer kat dapur

mesti nak rasa..

amik ko dia rasa bancuhan goreng pisang…

katernyer sedap mami..

12332977933 45a45fc5a4 o pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese

✿ ok kemudian gaulkan pisang 

dan sedia untuk digoreng..

eh lupa nak perkenalkan pembantu chef kiter..haha

tak lain tak bukan Abang Uwais…* Tepuk sikit barula semangat…

12332979263 8125df450a o pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese

Minyak panas jek..

boleh la kitew menggoreng..

abang uwais sibuk nak mengoreng..

kemain tinggi dia angkat sib baik tak terpercik..

sabo jerla*urutdadamakhencik

12333267344 b205f9cbae o pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese

Goreng macam biasa…Pisang Goreng Katernyer..

mudah…jangan hangit sudah…garing tak per lagi…hehe

12332822815 c07455e7f5 o pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese

dah siap pisang kitew…

12332823515 ef3eaf5e15 o pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese

✿ Dan ambik susu pekat satu sudu…

Letak susu..tuang perlahan-lahan

tengok abang uwais buat macamaner…ha gitula caranyer..

kusyuk ooo dia buat penuh berhati-hati…

ni kaedah untuk menambah kosentrasi namanyer…gitu

12333269494 6d3b974822 o pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese

✿ Dan lepastu giliran adik pulakuntuk menyagat keju diatas pisang goreng kita..

kemain gigih dia menyagat keju tuh…sesambil tuh dia duk meratah…

Keju tu kita letak ikut suka yek..

anak-anak cam biasa la…mesti la nak lebihkan…

ikut citarasa anak2 la yek…

12332976053 ff6e3b126b o pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese

✿ Dah siap sedia untuk dimakan…

12332974973 dabb09d33f o pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese

memang sedap mencacos …

abang paling suka makan pisang goreng Cheese nih

12332974153 1a5f8d941a o pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese

adik apalagi…

*pisang goreng cheese sangat sedap bila makan panas2…nyum2

itu jek resepi  kita kali ni…

Masak bersama penuh kasih sayang itu yang membuatkan resepi kita sedap bertambah sedap bila makan bersama-sama…

Babai..

Selamat Mencuba…

 

pixel pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese

28 Responses to “pisang goreng cheese yang sedap | resepi pisang cheese”

  1. Zaza says:

    slurrpppp teringat makan pisang goreng keju kat bandung hehe.. tq lizz.. senang je nak buat bila tgk bahan2 yg lizz bagi ni.. nak try jg lah.. pisang tanduk ada kat rumah bawak dari kampung haritu.. :)

  2. lieyalatif says:

    aduh lizz…lieya puase arini…mmg telan2 airliur tgk hah…ini mcm takyah pi indon lah…boleh bikin sendiri…..ni rase nak cari pisang ni hahaahaha…boleh buat weekend nieh…..tapi lieye takde penyagat tu…ish nak kene beli gak ni hahahaahaha…

    thanks lizz share resepi sempoi nieh….tak terpikir nak buat sendiri pun…lagi puas dpt makan kan kalo buat sendiri…

  3. nohas says:

    sedapnya…lepas ni tabur coklat rice pula…awesome..

  4. nza says:

    sedapnyaaaaa…..terliur la pulokkkkk…..nk kena buat jugak nie…

  5. tihara says:

    pandai model2 cilik ni bergaya :)
    teringin la nak try..thanks.

  6. cho zila says:

    sedaptu… thanks bagi idea kat akak untuk mengudap2ni…

  7. mmg sodap lah… KA & anak2 mmg suka lah lg2 kalau pisang tanduk!

  8. amirah says:

    wow…best best..nak terai la nanti

  9. mummydearie says:

    Pisang tu potong dadu pun boleh? :) Ingat tadi nak buat cam meatball aje :D

    Sedap aje kalau Chef Lizz dan anak-anak di dapur. Awat sikit sangat buat…. tak dapat nak tumpang sekaki.

  10. ietams says:

    amboii..
    kecur tengoknya..
    nanti boleh try la .. terima kasih share kan resepi

  11. roha says:

    sesuai beno lah tu lizz..goreng pisang mmg dah femes ditambah pulak dengan cheese mmg super yummy lew jawabnya..aq penah juga makan pisang cheese ni kat Batam..tapi dorang letak susu coklat ..
    then rasa dier mmg lemak2 manis kan lizz..

  12. Ros_reeza says:

    sedap tu.. tak pernah makan lagi setakat ni. tapi, member office dari sarawak ada cerita…

  13. Kakzakie Purvit says:

    Rajin abang Uwais tolong ye. Bila ada sama membantu satu mesti tak sabar nak ngap bila dah siap.

  14. nad says:

    Sedapnya lizz..!
    Tgh ada pisang kt umh ni leh la try buat kot
    Tp kene beli cheese dulu..!

  15. Nora Karim says:

    pernah dgr, tapi tak pernah rasa lagi… tapi mmg nampak vavavoom.. heheheh

  16. oo cam tu caranya, ingatkan letak cheese sekali dalam tepung tuh

  17. Nafira says:

    Lizzzzzz!!! terliurnyeeeeeee
    walaupon tak pernah makan.
    tapi boleh bayangkan kesedapan pisang goreng cheese nih. rasa meleleh ailio tengok abang Uwais dan adik sara makan pisang goreng tuuuu~
    sedapnyeeeeee!

  18. ajumohit says:

    memang feveralah ni lizz tp takleh makan selalu huwaa

  19. petang tadi baru makan pisang cheese..jauh tu p mencari..nasib baik jumpa..pisang cheese memang sedap.. ^^

  20. cik puan says:

    wohooo…tengok je pon dah tahu sedp..ne belom makan lagi ne…

  21. nurbijen says:

    mak ai… sodaapppp nyer la tgk cheese atas pisang tu… rasa skrang juga nak pergi beli pisang tanduk tu… idea menarik juga kalau buat pisang bentuk kiub.. ekekkekek
    btw, thanks Lizz share resepi…

  22. anne says:

    ah sedapnye tp berkilo2 lemak masuk dlm badan..huawrghhh…

  23. Fiza Rahman says:

    Alahaiiii…sedapnya.

  24. okje says:

    Betullah liz rata rata kata benda ni sedap… nk try le….sok nak pi cari pisang …Pisang tanduk tu mak punya feveret tu…
    Butter tu untuk apa yeh lizz.. selalunya idak pernah letak pung! Hehe….cheddar tu pung jarang beli …

  25. Ahmad Azahari says:

    Nampak cam sodap jeeeee…
    Bolih diberi perasa lain?

  26. diyanarazim says:

    sedap ye .. cheese tu mana leh dapat eyh..

    salam perkenalan :)

  27. salma says:

    Ayyo. Mkn goreng pisang sebanyak 50 biji (lebih kurang kiraannya), baru leh naik sekilo beb. Jgn risau sangatla. Kecuali lah before mkn goreng pisang cheee tu anda dah melantak 10 pinggan nasik briyani

  28. nettyahhiyer says:

    menarik. boleh cuba ni.


Leave a Reply

Current day month ye@r *