wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

11 Feb

roti sardin gulung goreng untuk adik | resepi roti Gulung Sardin

Author:lizz

Salam semua…

pekabar hari ni…mak hencik hencot sikit ni sakit lutut…

ok hari nih…

Meh kitew citer pasal buat roti sardin lak…

haritu…

masak sardin ader lebih sikit…

pada terbior dlam peti ais tu..

meh kiter buat roti sardin gulung goreng ..

kegemaran adik..

memula nak buat karipap sardin macam mamazir,

tapi tak terlaksana rasa cam renyah lak nak kena klim macam mama zir tu haa…

maleh…

jadi kita masak roti sardin gulung jerla yek…

resepi sardin gulung goreng

bahan mudah jek..

✿ roti putih tak kira la cap aper pun saya guna gardenia

✿  inti sardin (sardin tak habis semalam kekdahnyer)

✿ tepung 3 sudu

telur sebiji

sedikit garam

12438865513 26e469c195 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

cara nak buat roti Gulung Sardin ni mudah jek yer

memula saya panaskan sardin tu..

hancurkan segala isinyertu rupanyer macam kat gambo kat atas tu…

12439217064 6f01bd8b33 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

Sementara tu…

Adik gelek roti tu kasi leper n padat sikit..

12439217274 bf59cffc28 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

lepastu..

letak inti sardin..

sapukan bagi rata….ewah…

sopan nooooo anak mami nih…

12438737615 0acc029e20 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

dah rata bagai…

gulung kan

cam tu…

12438867803 90573a7175 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

gini la rupa bila dah digulung..

inilah roti gulung adik…

mami kena kemaskan sini..

kalo tak mau terburai intinyer…

12438738975 33a89b37af o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

dan lepas tu potong dua..

kemain suka adik memotong roti..

awas dik bahaya ni dik..

piso tu kemain tajam…

beli kat Daiso 5 hinggit jek dah dekat setaun pakai…

tajam lagi..

12439220434 2a9a352119 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

Dah siap roti gulung kiter

meh kita buat bahan untuk menggoreng

12438740185 b6507c0ea6 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

telur..tepung ngan garam sikit jek..

adokkon..

12438741995 43c9255ac1 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

hingga jadi camni..

gitu rupanyer kalo cair tambah kan tepung sikit kalo pejat sangat tambah air..

tapi saya ngan2 jek tak yah tambah apa..telur ngan tepun tu dah ok..

12438740925 b0d15c7790 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

sementara tu panaskan kuali…

dan salutkan roti dalam adunan tepung tadi..

dan..

12439222064 f2ebe94de0 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

Goreng…sampai kaler kuning keemasan gitu..

12438742655 afd2444456 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

Siap

roti sardin gulung goreng kiter yek..

sedia untuk dingap..oleh anak-anak..

12439215504 c1e7ef80b9 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

ololo shayang mami nih..

muka baru bangun tido..

lepas mandi..

sarapan  roti gulung..

ok tu jek resepi kita hari nih..

ok babai

pixel roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

25 Responses to “roti sardin gulung goreng untuk adik | resepi roti Gulung Sardin”

  1. anne says:

    rajinlah lizz ni. kagum iols tau.

  2. zee says:

    dapat lagi satu tips baru nih..
    selalo celop telor cam gitu jer tak letak pon tepung ngan garam..

  3. Mila@Rimbun says:

    lelain kali nak try letak tepung jugaklah… selalunya salut dengan telur, tp goreng atas nonstick jer

  4. Nafira says:

    Pandai Lizz buat menu untuk anak2.
    zura kagum tengok hasilnye. siap terliur skali. heehhe.
    nak buat utk bento Anis lah nanti..hehehe

    Adik Sara potong rambut ke Lizz? comel sangattt~

  5. Kakzakie Purvit says:

    Kakak biasa tak guna tepung LLizz. Biasa celup telur dah tu golek kat serbuk roti baru goreng…

    Ok juga ni kalau ada tepung mesti lagi kenyang…

  6. nad says:

    Selalu wat cmni intinya sosej
    Takpenah buat inti sardin
    Leh try ni
    =)

  7. Mizz Aiza says:

    wah.. sedapnya roti sardin.. nak buat pun mudah aje kan..

  8. roha says:

    blogwalking petang..singgah sini dijamu mata dengan hidangan simple roti sardin goreng..ermm sesuai untuk minum petang ni..:)

    selalu buat roti gulung sosej..:)

  9. lieyalatif says:

    wow!! simple tapi ini laa yg anak2 suka kan lizz…nanti leiya boleh buat utk bekal anak2 lieya plak…lagi pun senang nak buat pagi2….

    kemain sara tolong mummy yeak…ye laa die sorang anak dare kan so kene laa rajin2 tolong yeak tak lizz…

    awat sakit lutut tu lizz…ade jatuh ke…sapu minyak angin tau…

  10. cik puan says:

    mase pose ne lah cik selalu buat…tapi tak letak tepung…rasa nya lepas ne nak bua yang mcm kak lizz buat ne lah…

  11. normi says:

    wahh…ini menu akak suka ni… selalu goreng gitu jer… kali ni bole try guna tepung lak… oh ya tepung gandum ke tu lizz?…

  12. Lya says:

    mintak 1 dik ! hihi

  13. yag ini bukan anak2 KA je yg suka, mak bapak dier pun naik sama hehehe

  14. Fiza Rahman says:

    Sedap lah plak tgk. Nak buat lah nanti. Baru tau kena letak tepung. Slalu celup telur jer ☺☺

  15. Mudah & sedap ni..boleh dicuba nanti.. ^^

  16. Dapat cuba buat nanti rroti sardin ni.

  17. OhPanduan says:

    Sedap roti sardin goreng di makan suam-suam panas. Nka cuba juga nanti.

  18. IntaNBerliaN says:

    sedap plak nampak..

    lain muka adik rambut camni.. tapi yg penting tetap comel..!!

  19. lyafrina says:

    sedapnyer..
    mmg febret ;ya la roti sardin n apa2 masakan sardin pon..mmmg sedap

  20. suriaamanda says:

    Dania pun suka bila buat sardine roll mcm ni…

  21. fyda says:

    wahhh.. suke2.. nnati nk try resepi awk jgk lah..
    tq sbb msk komen blog kita hari tu.. ;)

  22. izan ishak says:

    sedapnya adik makan roti sardin gulung mami. izan pun kalau buat biasa celup telur gitu je… kalau ada breadcrumb, golek sekali. boleh cuba tambah tepung pasni…

  23. mummydearie says:

    Tak lama lagi confirmed si Sara ni boleh jadi Masterchef. Pembantu cef yang bagus ni. Apa-apa makanan pun Lizz tempek kat sini memang nampak sedap aje memanjang. Terpaksa tahan lapar dengan minum Milo sejuk aje nih!

  24. puan kutu says:

    aoi sedap plak tgok roti gulung sardin lizz,dan2 ni rasa nak buat tp sardin takde..pending lain kali la jawabnya..adk sara rambut dh pendek ke rambutnya diikat tu lizz?

  25. Fauziah Ali says:

    Pakai tepong apa


Leave a Reply

Current day month ye@r *