wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

19 Jul

Sand Art abang dan Adik

Author:lizz

Minggu lepas..

aktiviti sebelum berbuka puasa..

bawak budak dua ni…pi Kinta City Ipoh ala yang ader Jusco tu…

9294203550 b7fbd56023 Sand Art abang dan Adik

saya rasa kat situ paling best kot bawak budak-budak ni…

sebab….

kat situ ader kedai buku popular uolllss…..best

boleh la melekakan abang sikit…hehe..

kita biarkan dia carik buku aper-aper yang dia nak

sesambil..

mami dedi bolehle belek buku resepi sesama…

mami suka belek majalah sebenarnyer muahaha..

adik? macam biasa dia pun carik buku die sendiri…

dia paling suka buku mewarna, tambah kalo warna pink ader pulak kartun2 princess comel…memang semua dier angkut…

*ala gambo lupa amik time ni…

Lepastu…

tak cukup lagik adik nak kaler2 ingat kan aper

rupanyer nak ber sand art…

kalo kat KL RM 5 kot…tapi dia biorkan bebudak ikut sukeati nak letak warna aper..

kat sini harganyer RM 6 sekeping siap dia ajarkan lagi…warna segala…

nengok la tu kemain kusyuk dier tak toleh kiri kanan…

kemain seronok dier cam biasa mesti nak princess…

lepas habis tabur warna dia panggil sister nak kaler aper pulak…

hamboi kemain bising dier…

9294208542 dcc3cd4982 Sand Art abang dan Adik

Abang memula tak nak…sebab kartun yang der nak semua takder…

last-last biler nengok adik macam best kot…

terus dia pun turut serta…

 

9294209898 e0f250d8c3 Sand Art abang dan Adik

yang bestnyer adik tu siap ajorkan abang…klako lak kemain bising dier…

 

9294206492 c21777f0a6 Sand Art abang dan Adik

dah siap pun masih lagi nak main

pasir kaler tu…

kemain heppi diaorang ni..

tak per lain kali kita bersand art lagi ek….

 

pixel Sand Art abang dan Adik

20 Responses to “Sand Art abang dan Adik”

  1. Nafira says:

    pandai nye dia buat.. cantek jugak hasilnye..:)

    anis pernah gak nak cuba buat nih.. tapi mama papa dia asik nak cepat jer.. buat bende nih kena amik masa..:)

  2. dana says:

    cantik n perlukan kesabaran, yelah nk kene letak sand 1, 1 kan…

  3. jijah says:

    pandai gak abg gan adik buat yer…kemas jer.

  4. Myra Jay says:

    1st time tengok..huhuu (jakun sekejap) hehee

    Pandai gak diorang ber sand art ye ;D

  5. lieyalatif says:

    ye la lizz…aktiviti peberet mia mija gak nie…mia kalo buat lawa sikit…si mija tunggang langgang abis….tangan kiri kanan kaler lain2…adoi hahhhaha

    ni uwais n sara buat cantik…..kaler pun pandai jek pilih….

    hepy weekend dear!~

  6. ct cheery says:

    adik pandai color yeh??..cantik!!!..ank buah cheery pandai lukis aje..color fail!!haha

  7. amirah says:

    cantik adik kaler2kan tu

  8. Kakzakie Purvit says:

    Kalau pandai pilih warna memang cantik jadinya Lizz. Bagus juga adik minat buat ini. Pada kakak lebih baik daripada main masak-masak macam anak kakak tu..

  9. anne says:

    kalau org dewas nak buat boleh tak? teringin pulak sbb dulu2 takde..hehe

  10. mama3heroo says:

    salam jumaat..syoknye dua beradik tu main

  11. suriaamanda says:

    anak dara SA pun suka benda alah ni….

  12. Zawiah says:

    bebudak nih pun bising minta benda nih kat jusco sini tapi mamanya tak layan … heheheee

  13. liza says:

    Pandai dorg buat. Aktiviti mebarik utk abak2 neh.

  14. rasp says:

    kids memang suka kalo dapat main sand art ni kan sis…
    leka jer dorang nak siapkan…

  15. ajumohit says:

    bebudak suke benor sand art ni kan lizz, kitalah nak kene tunggu diorg siap buat seni tu, takpe sesekali melayan kesukaan mereka kan ;)

  16. Dee says:

    Salam lizz..ya allah..malu dee ngan lizz tu..rajin komen blog dee. Problemnya blog yg dotcom semua dee xleh buka kt opis. Tima kasih sbb sudi dtg komen tau.

    Ok..nak komen entry lak..sand art ni budak2 mmg suka..eh..dee pun suka..ngalah budak2. .hihi..bestkan..sure anak2 lizz enjoy & nak buat lagi..

  17. jemarisuri says:

    skrgnya menghilangkan rasa bosan anak2 kan..
    antara aktiviti yg best gak la utk anak2 tecik..^^

  18. puan kutu says:

    adik yg ajo aban..terer arr adik.len kali dh jadi aktiviti wajiblah ye setiap kali dtg sini

  19. ShiemaCma says:

    Salam K.Lizz..

    khusyuknye adik ‘mengkaler’ sand art tu.. hihi..
    pandai… :)

  20. jaakechik says:

    kreatifnya mereka buat… comel ajer… pndai diorang pilih kaler yg sepadan…


Leave a Reply

Current day month ye@r *