wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

7 Oct

sarapan untuk anak | sosej egg with love

Author:lizz

Assalamualaikum (✿◠‿◠)…*senyum anjer2 sara…

kejap jer dah hari Isnin…

kejap  jer seminggu ..

minggu depan dah raya haji…kan…kan…

tak sabar nak balik kampung…

rindu keluarga…nak heppi2 bersama..

….

Ni aktiviti minngu lepas…time saya rajin masak2 uolllsss…

hehe,,

pepagi lagi dah nak masak pukul lapan setengah dah nak masak sarapan pagi…

semangat kater ko…

dedi pun pelik haha…lantok…

” mami rajinnyer…hari ni..katernyer…

“tak sabar nak rasa masakan mami”… waaaa…kemainkan..

sedang siap-siap nak masak tetibe gas abis…adoi la…

terus dedi cakap “dapur tu tokojut”…haha…

cecepat dedi order…15 minit lepas tu baru gas sampai..

baru jer nak masak awal last 9.30 baru boleh start…

Masak Ape la agaknyer…muahaha…

nengok…nengok…

Ala masak telur je pun cuma kelainan nyer masak dengan sosej love…gitu…

idea nak masaktu  biler mengoogle makanan..

jumpa resepi ni …

terus semangat  nak masak untuk anak-anak…gitu kisahnyer

Ok Macam biasa bahan-bahan nak buat sosej egg with love ni

mudah jer uolllsss

 Sosej yang direbus

 Telur

 lidi

 Moyonis, pepper & sos

10114705833 a560a49a8a o sarapan untuk anak | sosej egg with love

sosej tu kena rebus dulu uolllss ..nanti kalo buat terus,

tak terbentuk pulak lovenyer tu kang..potah riuk sosej tu…hehe

10114551414 013f02d916 o sarapan untuk anak | sosej egg with love

ok mula-mula

potong dua macam kat atas tu lepastu bentukkan love tu…

dan..

kena buat dengan penuh kasih sayang baru la cantik bentuk lovenyer tu…haha

biler dah menjadi love tu…

sematkan lidi…

nengok jer contoh kat atas tu..

 

10114601415 b817b19f2d o sarapan untuk anak | sosej egg with love

dah siap empat…

cantik tak love kitew…hewhew

dah siap love tu

maka..

jom kiter masakkan dengan telur

10114641486 af78916f76 o sarapan untuk anak | sosej egg with love

macam biasa panaskan pan …letak minyak dalam sesudu gitu..

masukkan telur sikit dulu..

bagi dia mengeras kat bawah tu.untuk elak dari bocor..

lepas tu..

masukkan semua telur …macam kat atas tu…

dan tutup kejap telur tadi…untuk cepat sikit masak…

dan biler dah masak angkat…

Dan inilah rupanyer

biler dah masak…

sosej egg with love kiter tadik…auwww

letak sos dan mayonis..tabur pepper…

10114601085 6872ee6bfc o sarapan untuk anak | sosej egg with love

ni sosej egg untuk adik..

“comelnyer”  adik cakap…kembang hidung maknyer hehe

budak-budak ni suka sangat..

adik siap makan 2 tu pun tak cukup…

10114551644 3cdd31ab9e o sarapan untuk anak | sosej egg with love

nengok la tu kemain teruja nak makan..

abang siap makan 3 ketul makpaknyer pun makan 2,3 ketul jugak hehe..

jenuh juga saya buat..memula ingat nak buat 4 jer..untuk sorang satu…

tak cukup..

tambah 6 ,7  lagi…hehe

bukan sajer anak-anak suka makpaknyer pun suka jugak sosej telur ni…

nyum-nyum….sedap…

nanti mami buat lagi yer anak-anak…

 

pixel sarapan untuk anak | sosej egg with love

26 Responses to “sarapan untuk anak | sosej egg with love”

  1. lyafrina says:

    Waaaa… Sht menatik lizz.. Jgn kata bdk2… Lya y besar ni pon teruja tgk.. Lya nk buat gk la kat asya.. Nanti nk beli sosej. Ok la buatcamner ..blh mnarik minat nk mkn cz asya sgt2 ssh nk dberi mkn. Paksa2 pon 2-3 sdu j mkn.

  2. lyafrina says:

    Typo– sgt mnarik … Kes bw gna hp.. Mula la bterbur tekan huruf

  3. lieyalatif says:

    cantik gile lizz!!! lieya nak buat le nanti…dah le lieya ni hantu sosej ngan telor….leh buat tuk miamija jugak…sure dieorg hepi nanti hahahaahah….best2…

    thanks tau share care nak buat sosej love kasih sayang nieh…..

  4. cantik la…nak try buat kat syawal N izz la..tgk dorang makan ke tak

  5. kretip sgt
    dan2 nk buat kt qalief jugak ekekekeke

  6. mummydearie says:

    Oh, thanks Lizz bagi idea baru. Cute nyer sausage with love ni, rasa cam nak simpan aje lepas buat tak mo makan pulak!

  7. Kakzakie Purvit says:

    Cantik!! itu yg buat adik tak cukup makan satu.
    Abang lagi dah besar kena lebih dari adik ye…

  8. wah..sangat kreatip..boleh buat jugak nanti ni..mesti anak2 suka makan tengok comel macam tu..hiks..

  9. Nora says:

    Cantik la… sambil makan, sambil tgk love tu… mmg la tak cukup 4 … hahaha. Thanks lizz, boleh la akak pinjam idea lizz ni…

  10. anne says:

    wah kreatifnye hidangan ni lizz.. boleh cuba nnti.

  11. aishah says:

    ni bukan2 anak2 je teruja… saya pun teruja jugak.. kreatif sungguh…

    boleh saya cuba nanti..

  12. wahida says:

    rajinnya ko nok…sumpah aku kagum…kalau aku, mmg hidang bodo2 hotdog mcm tu je la…hahaha…dasar mak pemalas…

    tapi bagus mcm ni, boleh tarik anak2 utk mkn byk sikit…mmg cantik hotdog telur tu nok…

  13. Nafira says:

    kemain semangat dik Sara tengok sosej telur yang mami dia buat. mesti sedap nih.. boleh try jugak nih.. lagi pon semua bahan2 dibenarkan dlm diet zura.
    okeh2.. terima kasih atas resipinye~

  14. amirah says:

    waaa…cantikkkk..menarikla

  15. MaMaRey says:

    kreatifnya..ni bukan anak ja jd suka makan..maknya sekali pun suka makan..

  16. IntaNBerliaN says:

    teruja saya tgk..!! nk buat gak la.. hihii

  17. cantiknya… kreatif sungguh yer.. kalau queen masak… mcm tu bentuk sosej mcm tu jela masaknya.. hehehe

  18. puan kutu says:

    ohh yg telur sosej hari tu ekk..rajinnya dah buat pun lizz,nti nak buat gak la..:)

  19. Mizz Aiza says:

    kreatifnya.. nampak sedap pula tu.. tak terfikir nak buat comel macam tu..

  20. Wah… Memang nampak simple je menu ni. Rasa mesti kebabom kan kak. Sampai sambung buat lagi tu.

  21. ibu lala says:

    salam ziarah. Singgah sini di pagi rabu. Nmpk menarik sosej tu.

  22. rozita says:

    serius…memang sangat menarik.. ingat mlm ni jugak nak try.. hehe.. buat hantaran pun cantik jugak ni..

  23. Rosmiza says:

    Hai Liz.. Salam kenal.. Serius menarik.. Weekend ni leh cuba.. Hehe.. Thanks for sharing the resepi.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

  24. mimie says:

    Salam singgah sini…

    Cantik sgt2 nti boleh try utk ank2 jugak…

  25. masya says:

    teruja jgk tgk.. nak cubalah anak sy suka telur

  26. farah says:

    dah buat dah pon….


Leave a Reply

Current day month ye@r *