wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

22 Oct

scaling gigi sakit tak ?

Author:lizz

scaling gigi sakit tak ? | scaling gigi 

Hari sabtu lepas

Tak gi memaner…duk umah mengemas, membasuh ngemop ngan anak2…Mr daddy cakap tengahari kang nak gi scaling gigi boleh la…. sementara free tak buat apa2 nikan….adoi mlasnyer tak tahan ngilu *tetibe…

Sebenarnyer….dah lama oo tak gi cuci gigi ni dah makan taun…akhirnyer tengahari ni berjaya ku pergi jua gi klinik gagahkan diri buat scaling…bukan aper cuak melampau tak menahan nak tahan ngilu tu…ngeeeeng terngiang2 seluruh otak menggelegak raser adoi…

Saya pergi klinik kat umah jer….malas nak gi jauh2 tak menyempat nak survey lagipun daddy dah buat apointmen awal2 …sesampai di klinik muka ala2 cuak…macam budak kecik lak takuit..huhu

scaling gigi f scaling gigi sakit tak ?

Sampai di klinik

Terus masuk bilik Dr …Dr boleh tahan hencem ok terus check gigi..Dr tu pun terang la ” gigi awak ok cuma ader lubang 2 nak kena tampal ni ”  adoi *muka cuak…

Abang & adik  kat luar terus masuk klinik cari mainan…. abang cam biasa…nampak tv terus melanguk dpn tv sambil2 bacer My body konon… berlakon…padahal nak tengok Tom& Jerry kan..

Klinik ni dah macam rumah semua ader bebudak ni kemain seronok main..

scaling gig3i scaling gigi sakit tak ?

Mak dierang kat dalam bertarung kesakitan…haha…eh tak sakit la kali ni tak der raser  aper pun….tak seperti yang sebelum ni…raser cam nak buat selalu kalo macam ni tak sakit kan….Dr ni pandai kot hehe

scaling gigi2 scaling gigi sakit tak ?

time ni adik ngan abang ader la datang jenguk mummynyer kat  dalam siap memacam soklan dier tanyer…kenaper mummy kena cuci gigi…kenapa berdarah…mummy tak sakit ker…. adoi memacam tapi daddy simpe jer jawab kalo malas gosok gigi  nanti adik ngan abang kena buat cam mummy…amboi siap ckp malas cuci gigi* kerling …

lepas scaling bagai ader tampal n polish sekali…siap kena polish ok dah macam kasut kena polish hik hik ….yer la kan nak gigi sihat dan kuat (ayat Uwais)…dah habis semua Dr bagi penerangan dan tip gosok gigi baguih2…

scaling gigi scaling gigi sakit tak ?

Muka lepas habis cuci gigi…mahap luper senyum nampak gigi….hehe

Coretan : total Harga scaling gigi + tampal + polish RM 340

mahal ker tak?

pixel scaling gigi sakit tak ?

15 Responses to “scaling gigi sakit tak ?”

  1. wahida says:

    mak aiii. saya pulak scary tgk buat scaling ni…respek kat sis sbb berani…huhu…

    p/s: dear, lupa nak tulis kat n3 saya tu, nan cheese tu hanya start kul 6 ptg dan ke atas je…huhu…tapi saya dah edit…

  2. mamyharraz says:

    huhu sy lama jugak tak bertentang mata dgn DR gigi ;P
    mahal jugak kos nak scaling nih tp oklah kan sesekali utk kesihatan gigi apa salahnya :)

  3. Kakzakie says:

    Mahal jugalah Lizz. Tapi kakak tak tahu tempat kakak berapa kalau buat semua tu. Har itu tampal gigi anak sulung kakak kena RM60/- sebatang tapi lain-lain tak buat..

  4. lily dah 2kali dah cuci gigi..yg 1st tu rasa sakit & ngilu..2nd buat dah tak rasa apa²..ni dah lebih 6bulan tak pegi lagi buat scaling ni…
    buat kat swasta mmg mahalkan…lily buat kat hosp..murah jer…tak sampai RM5.. :)

  5. lieyalatif says:

    alamak lizz…sebut pasal dentist mmg boleh tekencing la lieya….heheehehe….lieya mmg nak buat scalling…tu teruja bace entry lizz arini….

    ye ke tak sakit…kan die korek2 pakai mesin tuh….ermmmmm…..rase berani la sikit lepas bace entry lizz nie….boleh le cube heheeheheh

  6. Nazayiena says:

    Dgr org pegi scaling gigi kak Nurul plk dah rasa ngilu.

  7. maszmadi says:

    x pernah buat….. takut huhu

  8. Kakcik says:

    Rawatan gigi ni memang takde yang murah… Kalau nak kaya, kena jadi Dr Gigi macam Dr Khir Toyo… :)

  9. Ajumohit says:

    mahal tu lizz, tp klu servisnya ok berbaloilah kan

  10. Lady Ayu says:

    serious ai x sure jmpa dentist ni…sebab tue gg x elok nangessss….my son masuk jmpa dentist sorang2 dah ok ngeee…mama dia jer penakut lebey :p

  11. Nida Mohd says:

    Salam..nanti emel kat saya nama dan alamat..nak pos FM Tambun..

  12. fasz says:

    sy tak pernah buat lg. rasa nak buat, tp ok ke? awk buat klinik swasta ke? kalau gov scaling free je kan

  13. tihara says:

    as salam,

    gulpp terus telan air lior sbb mabeles sangat..rasa cam nak buat le :)

  14. Myra Jay says:

    Fuhhh!! boleh tahan jugak rege ha.. ;)

    MJ dah 3 tahun tak p cuci gigi, dok terasa ngilu ha… :)

  15. izan ishak says:

    dah lama juga tak pergi scaling ni. hmmm… boleh thn juga mahalnya tu… takpe2 yg penting gigi dah santeeekkk~


Leave a Reply

Current day month ye@r *