wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

23 May

segalanya tentang saya

Author:lizz

amboi tajuk tu….kemain..

sebenarnyer…saya di tag oleh Kak Zaki …jadi dengan berbesar hati iolls buat entry ni…..

memalu sebenarnyer nak citer pasal diri sendiri ni* senyum anjer-anjer

ok jom….

kena ikut peraturan dibawah yek…

 Few Rules Need to be followed: -
1. Post this rules.
2.Write 11 things about yourself.
3.  Answer the question the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 blogger to be tagged and link them to the post.
6.      You are not allow to tag back.
segalanya tentang saya
Macamana nak mula ek..ok

1. nama  saya hasliza ader yang panggil lizz, liza, has…adik beradik semua panggil anik (kakak yang ketiga) dedi pulak panggil yayang hoho tipu jer…

2 .Anak no 3 dari 5 adik beradik…orang kater anak no 3 degil sikit…yer ker i tak degil tau*mata kelip-kelip…

8783148611 83961df660 o segalanya tentang saya

3. Sangat suka makan tak tau la memang dari kecik kot..memang kalo tengah marah nampak makanan tu rasa cool sikit… tu la pasal kalo saya marah2 dedi ajak pi makan-makan…memang wajib makan nasi sehari sekali…  janji makan  kalo tak makan nasi tu, bukan namanyer hasliza haha…tekak ni selera nyer kampung gitu suka makan sup, kari lagi best kalau singgang 2 pinggan boleh habis…tapi makanan lain tak ditolak hehe….

 

8783491269 fdcccaf1b2 segalanya tentang saya

6. Mami kepada sepasang cahayamata… Qaysara 4 tahun Abang Uwais 7 tahun..suami kepada En Ahmad Khairul yang manis hehe…Cikgu kepada sara & Uwais, kalau kat umah time belajar sara ndan uwais ni  tak duk diam mula la cikgu ni menyinga…tapi bila balik kerja cikgu ni suka tidur time ngajar sampai sara & uwais tergelak….huhu…

4. Dulu kecik-kecik cita-citanyer nak jadi macam-macam…  antara paling hot nak jadi askar tak pun polis rasa macam kalo jadi polis @ askar macam gah gitu sebab boleh pegang senapang hehe…mak n ayah dulu siap cakap lagi ko memang sesuai jadi askar sebab lasak sangat…dulu kecik-kecik kalau aktiviti meredah hutan ker mendaki gunung memang saya la yang suka join..tapi sekarang tidak lagi…dah beranak pinak ni semangat dulu dah mula pudar…

5. Dulu Belajar Di Uitm Jurusan Grafik dan media Digital..*.amboi kemain detail lagik…lepas study terus dapat offer kerja gov..dan kerja la  sampai sekarang…sekarang kerjanyer duduk  depan komputer kelik sana -kelik sini presentation, handle project…meeting…vendor..pening-pening lalat iolls…tapi best..

8795376008 8dd0994a15 o segalanya tentang saya

ini meja mejaku sepah2 sebenarnyer …haa giler kuasa kan..penuh meja…macaman nak 5s cenggini..

7. sangat obses ngan tudung, baju, ngan kasut benda lain saya tak kisah sangat kalau bab tudung ngan baju atau kasut memang berhabisan nak-nak baju…tudung pun yer jugak tapi berpada…eh lupa lagi satu lupa mekap…

8. Dulu duduk di tengah KL sekarang berpindah diPerak…Dan sekarang berulang dari  Perak ke KL  bayangkan berapa ratus kilometer…hari-hari… penat?…penat jugak sampai sakit pinggang ni haaa…doakan saya cepat dapat tukar ek…

9. Seorang yang alergik pada habuk…kalau berabuk habisla jap2 bersin lepas tu membawa kepada selsema seharian sebab tu kat rumah ni bekalan tissue berkoyan-koyan dalam store kekadang pagi-pagi kalau sejuk pun selsema tak tau pasal aper…

10. Suka rumah bersih dan kemas kalau sepah-sepah rasa macam tak tenteram nak marah pun ader…..lagi satu suka ngan deko2 rumah tapi ikut kemampuanla biasa kalo saya minat satu benda tu saya kumpul duit dulu lepas tu beli…kalo takder mau hangin satu badan…kekadang dedi belanjer…kalo ader duit satu saya beli puas tau dapat bila rumah nampak cantikkan…kalau time cuti tu seharian duk umah deko-deko pun tak per…

10. Suka art & Craft..iolls  berangan nak jadikan 1 bilik art& craft senang nak simpan barang-barang art lepastu nak berjinak-jinak  dengan drawing… tapi tangan pun dah kejung sekarang…pegang berus dah hegeh-hegeh dedi siap nak belanja canvas n kaler lagik……tu yang best tu …kalau siap boleh la gantung2 kat umah baru ni…

Selain drawing suka gak edit-edit gambor ,  buat digital painting* untuk diri sendiri jer…buat gambar adik n abang lepas tu framekan…suka jugak buat digital  scrapbook…selain tu minat jugak ngan  animation tapi sekarang dah malas pening-kepala buat animation letih bayangkan nak buat orang berjalan berapa step nak kena buat hoi penat den.. jadi toksah…buat animation gambor adik ngan abang udahla…suka benda-benda yang comel-comel sama macam sara..

11.Sebanarnya saya suka gak  bercuti-cuti teringin pergi tempat best tengok blogger yang pi bercuti eksited sangat….tunggu anak-anak besar dulu & juga tunggu daddy belanjers…sabar…..nanti nak bawak dierang jalan-jalan sekali…

ok habis….

dan ader lagik rupanyer kena jawab lagi seblas soklan dari kak zakie…

1. Apa yang membuat anda berblog?

Memula suka-suka jer… nak explore benda baru lepas tu macam jatuh hati pulak…tetibe

2. Apa keindahan berblog yang anda rasa?

Banyak sebenarnyer antaranyer boleh kenal teman-temn dialam maya..berkongsi pendapat…aper lagi ek

3. Waktu bila anda berblog?
waktu malam dan pepagi sblm start  kerja
4. N3 bagaimana pilihan anda?
entry santai..entry makan2 , coti-coti diy, entry info dan petua pun ok gak
5. Sejauh mana eratnya teman-teman blog anda?
erat cuma diblog melalui komen dan paling tidak jadi friend kat fb..saya belum lagi ader jumpa-jumpa dengan kawan-kawan blogger
6. Mana keutamaan anda -  blog/FB/Twitter atau yang seangkatan..

blog fb jarang bukak…

7. Pengisian blog yang bagaimaa pilihan anda?

suka blog yang santai-santai..cerita anak-anak,,,blog yang berinformasi pun ok jugak…
8. Anda lapar, tidak sihat tetapi masih duduk mengadap blog mengapa?

saja kadang berblog ni dapat hiburkan hati…kalau lapar2 takder idea bila ader entry makanan tu yang syok ader la idea nak makan aperkan…

9. Apa jadi kalau semua ahli keluarga anda berblog?

entah…macamaner la ek…kalau mak saya berblog habisla…hehe
10. Apa tindakan bila terasa malas untuk berblog?

baca blog orang lain…dan berfb hehe

11. Bila hendak berhenti berblog?

entah…buat masa ni belum terpikir lagi

 

 

dah habis menjawab soklan cepu mas…ni pulak soalan untuk uollss pulak ok…

 

1. Nama blog kenapa gunakan nama tersebut

2. Bila mula-mula berblog

3. Apa yang membuatkan uolls suka berblog

4. Gunakan software apa untuk edit gambar

5. Entry yang macamana uolls selalu buat

5. Suka tak baca blog sendiri

6. Edit blog sendiri atau tempah

7. Berapa visitor sehari dalam blog uolls

8. berapa kali sehari update blog

9. suka baca blog yang macamana?

10. Ada tak family yang berblog jugak? siapa?

11. siapa inspirasi uollls untuk berblog…

 

ok akhir sekali tag pada kawan-kawan *tak paksa sekadar suka-suka jer

http://qistinaolivia.blogspot.com/

http://misshamakeupstore.blogspot.com/

http://anneraini.blogspot.com/

http://www.nenscollection.blogspot.com/

http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/

http://mamyharraz.blogspot.com/

http://www.dayangdeno.blogspot.com/

http://lieyalatif.blogspot.com/

http://ajumohit.blogspot.com/

http://iedaimmi.blogspot.com/

http://veesandii.blogspot.com/

 

 

pixel segalanya tentang saya

15 Responses to “segalanya tentang saya”

  1. Kakzakie Purvit says:

    Ahaha… fantastic Lizz dah buat tugasan berantai ini. Seronok juga kan dapat tahu lanjut teman yg kita sayang. Macam kakak sayang Lizz sebagai teman blog.

    Terima kasih Lizz atas response yg diberi:)

  2. anne says:

    haha tersangkut gak nama…in sha Allah kalo rajin sy buat…

  3. hamboii..kemain…gilo kose yooo ekau nie..pc sampai 3 bijik…hakz!hakz!

  4. Lya says:

    suka makan tapi badan maintain slim takpe. saya dah la suka makan. badan pon maintain gak. maintain membobob waaaaaaa

  5. daddyziyyad says:

    besar nya komputer epal tu ….best!!!

    sehari sekali mesti nak makan nasik eh? hahaha…rasa menggeletar tak tak dpt nasik dlm sehari? sebab ada kawan saya macam tu..haha

    jauh ulang alik kerja tu..sekali lalu berapa KM?

  6. lieyalatif says:

    wahh lizz….mmg busy gile kooo…3 pc hah depan mate…kalo aku bukan setakat juling, mau menanah bijik mate ni heheheheh…ape pun respek sebab lizz boleh handle keje byk2 gitu….

    part suke makan tu yg unik…mkn byk mane pun lizz menten jek slim….so iolss sgt jeles dgn uolls okeh!!!

  7. Nafira says:

    hehehehe.. boleh jugak zura kenal Lizz dengan lebih dekat bila baca n3 ini..:)

  8. cma shiema says:

    Salam K.Lizz..
    hihi..dah tau byk bende pasal akak..
    elok jgk sekali sekala buat tag mcm ni.. tp nk tag 11 org tu je yg payah.. :)

  9. rasp says:

    mak aiiiihhhh 3 monitor tu….
    uiiishhhhh tak leh dibayangkan camne nak tengok all 3….
    i pun ada verangan nak bilik craft tau…
    tapi iyelah…mampu verangan jer lah….

  10. ajumohit says:

    insha allah aju akan sedaya upaya membuatnya ;) , tq sebab ingat kat aju

  11. mamyharraz says:

    seronok baca tentang lizz :)
    sekurangnya dapatlah sy kenal diri lizz serba sikit kan ;)

    bab makan nasik tu samalah..sy pun gitu tak jumpa nasik tak boleh tapi tak jumpa suami dlm sehari ai is ok jew ekekeke

    ok,sy dah amik tag ni dan dah buat entry :)

  12. Azian Elias says:

    Dulu rajin gak joint. Now dah tak lg…

  13. dana says:

    td baca kt blog mamyharraz, syok je baca last2 nengok akak pun kene tag… nnti akak bt yek… seronok gk rasanyer di tag nih… baru perasan ada gk kwn2 yg kenal n ingat heheheh

  14. IntaNBerliaN says:

    mcm hubby sy gak… mesti mkn nasik…

    eh, jauhnya lizz dr prk ke kl… prk tu kt mana yer?

  15. ajumohit says:

    ada lagi tu, sangat comel dan kiut, maintain kurus yang buatkan saya jeles hehehe


Leave a Reply

Current day month ye@r *