wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

28 May

selasa yang superb blues…

Author:lizz

salam selasa uolls…

hari ni mood malassssss…..

sebab dah 4 hari cuti uollss

bangun pagi pun memalas…kalo kecik-kecik dulu boleh la nak anjer-anjer nangis tak mo gi sekolah dah beso gini tak mo gi kerja acaner…huhu..

pagi tadi bertolak dari umah dalam 4.30 gitu sampai kat train terus beli tiket balik sekali…kali ni banyak songeh pulak….minah kat kaunter tiket tu kater x  boleh beli skarang kena beli online apa semua…grrrrr selalunyer ok jer siap boleh beli untuk esok sekali…entah ape kerenah minah tu katernyer dah tak boleh…* geramsss sungguh….haihhhh

dah pepagi kena menapak carik tiket pulak…adoi…letih mok cik tau…uolls tau sampai kat kaunter tiket ets kl offf line saya siap tanyer nak beli tiket boleh ker idok die boleh cakap kejap…dier punyer kejap tu makan masa 10 minit jugak …haa…dah nak jadik naga dah ioollss..lepas tu saya dah buat muka *angkat  kening ziana zain cuma kerut dier lebih…lepas tu mamat tu cakap sorry tiket tak leh beli time ni kena pergi kl sentral pulok…..nak nangis kat situ jugak rasa…huhu…eh kenapa suka sangat offlinenyer susah betul…bebel dalam hati sambil ronyokkan tisue kat tangan..

Dengan hati yang membara beli pulak tiket  pi KL sentral….naik komuter pulok…tau jer la naik komuter…cam siput tau..dari kl ker kl sentral tu kejap jer tapi dia punyer lembs tu hangin bila dekat2 nak sampai tu dia berenti punya lamakan…memang lambat la ioolss sampai kat opis hari ni..lantak bukan salah saya en boss…

eh tak habis lagi sampai kat kaunter ets pulok rupanyer dier dah tukar kat tempat lain hai ape kes la yang menimpa ni rasa macam nak terduduk penat * lap peluh jap…tetibe dalam hati teringat dedi pesan kalo tak tau tanyer orang jangan memalu kucing yer…gagahkan jugak la menanyer kan rupernyer dia pindah kat hujung nasib baik tingkat yang sama….

sampai kat kaunter ETS tu adik kat kaunter siap tanyer saya nak kemana kak boleh saya bantu…ermmm sejuk hati mok cik jap…dia bagi nombor siap suruh tunggu jap…agaknyerkan dier tengok muka saya  pucat kot…tak mekap apepun gasakla…

time beli tiket tu saya ngadu la pasal tadik tu kat adik kaunter yang comey lotey n berbudi bahasa tu…dia terangkan gitu gini blabla rupanyer boleh jer beli tiket  sekali harung…cuma minah kat batu gajah tu jer yang poyo tak bagi…hoi hangin betul…lupa pulak amik nama minah tu tadik…ader ker orang nak beli tiket per gi ngan balik sekali tak bagi kan ke susah hakak nak kesana kemari…tiket bukan 3 hinggit tau dak… tak rugi pun jual siap2 kalo tak naik pun korang untung tau dak 34 pergi balik dah ke 68 hinggit..*tak semena tiket komuter kena ronyok nasib baik ok lagik…

sampai opis dekat pukul semilan lantok….

minum susu makan mihun ngantuk lak…* woi ni bukan rumah…dah jom kerja…

bye….

Ps icon biggrin selasa yang superb blues... oakan saya cepat dapat pindah yek kenkawan…

To Dana saya baru jer nak pos hadiah akak tau…sorry lambat….

pixel selasa yang superb blues...

12 Responses to “selasa yang superb blues…”

  1. anies says:

    sabo ye kak…

  2. amirah says:

    uiii..penatnyaaa..moga cepatla dapat tukor ye. kalo cenggini makin haluih le jadiknya..huhu

  3. anne says:

    hari2 ngulang byr 68 ke? aduh lizz boleh miskin kalo sy tu. semoga dpt pindah cepat yer.

  4. dana says:

    kul 4.30pg ko dh pg keje dik? mmg akak salute tinggi tau… akak kul5.40 pagi bangun pg keje pun mls aduhla… skrg nih cuti sekolah lwt skit lah akak pg keje…

    tensen kan kadang2 ngn org yg bertugas kt kaunter nih, jenis lak yg mcm haram… sbr yek, akak doakan cpt lah lizz dpt keje kt perak nun yek

  5. Kakzakie Purvit says:

    kakak yg baca pun rasa letihnya Lizz… sementara kena sabarlah nak tunggu dapat pindah. Banyakakan doa dan solat hajat Lizz moga cepat dapat pindah sana.

  6. Ros_reeza says:

    Lama bercuti ye.. macam2 ragam org yg jaga kaunter tu ye.. moga hajat nak pindah tu tercapai ye..

  7. Nafira says:

    alahaiiii.. kesiannye~
    nape tetiba x leh beli tiker pergi balik plak.. zura naik KTM ok jer. x de masalah pon~ mahalnye tiket.. setiap hari kuar duit tiket banyak tuh? memang kesian~

    moga Lizz cepat2 dapat tukar k~

  8. IntaNBerliaN says:

    alahai siannya… sy yg baca ni terbayang2 kpnatan lizz…

  9. My Notes says:

    mmg satu pagi yg tragis nih . selalunya klu begin tu ada prblm , seterusnya pun akan ada yg x clear . saya doakan awk cepat pindah … seksa la klu 4.30 pagi dah kena keluar …

  10. ayu says:

    haish sabor jala kan..mcm2 hal..huhu

  11. wahida says:

    mesti ko masuk keje berangin je kan nok…kesian ko…sabor la…harap2 cepat dpt pindah la…


Leave a Reply

Current day month ye@r *