wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

14 Nov

Serai oh serai….

Author:lizz

Sejak kebelakangan ni MrDaddy selalu bercerita kat Mummy pasal Pengalamannya membeli barang2 dapur  ikuti kisahnya:

Nak dijadikan cerita … pada suatu hari yang penuh damai daddy drive pergi kesebuah kedai di Area Puchong niatnya nak beli serai ….bila masuk kedai tu ….

Daddy: Serai ade tak ?

Datang la seorang mamat India macam ala2 blur  gitu…

Mamat: Haa….   

Daddy: Serai ada?itu mau masak tomyam punya! Tomyam….. (sambil Daddy        

 menunjukkan      dengan tangan gaya makan tomyam dan mangkuk….) Tahu tak?

Mamat: Tahu….tahu  (sambil  menuju ke peti ais dengan gaya confident  menggapai

plastic  nak  membungkus sesuatu)   

Daddy: Eh….nanti ….saya mau serai laa….

Mamat: Tahu….tahu  

Rupanya mamat ni dah salah faham .Daddy Tanya serai mau buat tomyam tahu tak? Dia paham belakang jer…tahu jadi tauhu Adoi….Pening….pening nak marah pun ader ….tapi rasa klakar yang lebih hehehheeheh akhirnya daddy keluar dr kedai macam tu  jer ….tampa serai …minta serai dibaginya tauhu jauh tu…..

Kadang2 terasa macam kita ni warga Malaysia yang jadi warga asing dibumi sendiri….fikir2kanlah

 

pixel Serai oh serai….

3 Responses to “Serai oh serai….”

  1. raksasapurple says:

    hehehehe.. seronoknye dah kahwin. :D

  2. adeeya says:

    hahaha gila jauh beza serai dengan tauhu lol. mcm susa je, lagi2 kalau they cant speak eng and we speak their language huhuhu :s

  3. adeeya says:

    hahaha gila jauh beza serai dengan tauhu lol. mcm susa je, lagi2 kalau they cant speak eng and we cant speak their language huhuhu :s


Leave a Reply

Current day month ye@r *