wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

2 Jun

senarai produk taiwan yang dicemari kimia

Author:lizz

Berikut merupakan senarai beberapa produk yang telah disahkan dicemari kimia  yang  telah dieksport ke Malaysia

1. Uni-President Asparagus Juice dengan tarikh luput sebelum 18 Mei 2012 yang dikilangkan syarikat Uni-President Enterprises Corp.
2. “Sunkist Lemon Juice with Aloe Vera Pulp, Sunkist Orange Juice dan Sunkist Orange Juice Drink yang dikilangkan oleh syarikat Country House Inc.Taiwan dan dieskport ke Malaysia oleh syarikat Sunlight Foods Corp.,”
3. Produk minuman sukan jenis Speed Sports Drink 600ml, Speed Sports Drink (Lemon Flavour) 600ml dan Dong Nung 1000 Sports Drink keluaran syarikat Young Energy Resouce CO. Ltd yang dikesan mengandungi DEHP oleh Pusat Keselamatan Makanan Hong Kong, tidak diimport ke negara ini.
Produk dari taiwan terutama Minuman disahkan mengandungi  bahan  kimia di(2-ethylhexyl) phthalate (DEHP) dan di-isononyl phthalate (DINP)DEHP yang berpotensi menimbulkan gangguan kesuburan dan dapat menjejaskan perkembangan organ seksual para lelaki ia juga akan menyebabkan  keracunan pada ginjal.
Pssst: berhati-hatilahlah bila kita membeli makanan atau minuman sila lihat kandungan pada label packaging kalau boleh tak payah  beli produk makanan dari Taiwan ni….


pixel senarai produk taiwan yang dicemari kimia

One Response to “senarai produk taiwan yang dicemari kimia”

  1. BSB says:

    eee takut nyerrr..nie yg malas nak bilik produk luar nie..kita minum air kelapa jer lerrrr


Leave a Reply

Current day month ye@r *