wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

12 Dec

sengkuang calit kacang lebih untuk adik

Author:lizz

Meh..meh

kali ni…

kiter makan sengkuang calit pulok…

Adik la ni…suka sangat la ngan sengkuang calit..

Siap mintak kacang  lebih..tu yang tak tahan tu..

tak pa,  mintak apaper pun sebab mami wat sendiri yer dak..

kalo kat kedai beli 2 hinggit sepotong…

kalo wat sendiri kat umah 2 hinggit berpotong2 sengkuang calit dapat special lagi..

kacang lebih, nak kuah rojak lebih, semuanyer boleh…muahaha

11331294413 2d919074fd o sengkuang calit kacang lebih untuk adik

nah siap 4 potong sengkuang calit  untuk adik…

11331242414 b724242aba o sengkuang calit kacang lebih untuk adik

Budak muka heppi maminyer buat sengkuang calit special  kacang lebih penuh kasih sayang lagi…hehe

11331213046 c520c202ae o sengkuang calit kacang lebih untuk adik

eh acaner…saya lak telan ailio…nengok sengkuang calit ni…ermmm

sedap uollsss..makan sngkuang calit ni…

tu yang jadi fav adik tu…abang tak berminat katernyer kuah rojak tu busuk…

sabo jerla…

adik jugak bagus..kalo bab-bab makan buah memang no1..

11331295273 151bbbc707 o sengkuang calit kacang lebih untuk adik

tengok adik tu dia dah start nak calit dah tu muahaha..

11331142355 73714842de o sengkuang calit kacang lebih untuk adik

sengkuang calit rasa manis2 pedas kuah rojak mak bee tu….

dengan gigitan kriuk-kriuk kacang  tu…memang power rasa dia…ok (cam iklan pulok)

Boleh cuba untuk anak2 kita….

★★ ★★ ★★ 

Cara buat sengkuang calit ni mudah ajer yek.

Senkuang di potong ikut sukati nak tebal ke nipis…kalo saya buat sedang2 nipis idak tebal pun dak..

kemudian calitkan rojak mak bee yang power tu…

dan tabur kacang  tumbuk…(saya beli kacang cap tangan ngan yin)

dah siap…boleh hidang…

pixel sengkuang calit kacang lebih untuk adik

21 Responses to “sengkuang calit kacang lebih untuk adik”

  1. Kakzakie Purvit says:

    Oh… kakak pun suka ni Lizz. Kalau kakak tambah cili lagi bagi lagi pedas sedap.

    Utk adik sara mestilah suka dgn rojak mak bee dah cukup semua rasa.. kacang mummy buat sendiri. Yummy!!

  2. Adyna says:

    Terliur sudah , dah lama tak Buat sengkuang calit ;)

  3. dana says:

    bgs lah adik nih… bgs betul anak2 lizz, sume jenis yg suke mkn buah, mkn syr2…. kadang2 mana ada bdk2 suke mkn bende mcm nih kan… jajan suke lah

  4. ummiross says:

    lizz..ummi kan baru 2 malam lepas pergi cari sengkuang kat hypermarket, entah apa2 tiba2 terasa nak makan sengkuang, tapi stoknya takde pula. Tengok n3 lizz ni, lagilah teringin, hihi..

  5. amirah says:

    makanan zaman budak2 saya dulu. skrng ni susah jugak nak cari org jual

  6. atie3101 says:

    Ohh..tak pernah makan plak sengkuang calit kacang ni..mcm sedap je kan.. nanti nak cuba buat sndiri lah..hehe:)

  7. Nafira says:

    sedapnyeeeee..
    telan ailio jugak~
    walaupon tak pernah makan.. tapi tetap terlio.
    nak try jugak lah nanti~

  8. cik puan says:

    ta penah cik jumpe lagi sengkuang ne…

  9. Gieyana says:

    Wahhh…bestnyer..lm x mkn ni..:)

  10. mama kaori says:

    anak2 kita pon suka sengkuang cicah kuah rojak ni..hihi..

  11. Mizz Aiza says:

    wah.. sedapnya.. aiza kalau dapat sengkuang tu kupas kulit dan terus makan pun sedap..

  12. Vita Min says:

    mak ai… terliur… rasa nak pegi beli sengkuang sekarang…. hehehe.

    *Jemput singgah blog saya
    http://vitaminformeandyou.blogspot.com/

  13. Rinna says:

    Kalau dulu suka makan sengkuan nie ngan sos merah tuh letak kacang.. sedapnyaa.. :)

  14. anne says:

    sengkuang calit sedap dkt downtown mines.. mmg sedap sgt. Ah terus teringin..

  15. zee says:

    tak pandai makan sengkuang lizz..rasa dier cam tawar jer..kalo yang letak dalam popia ke lontong ke telan jugak la..
    sengkuang calit ni pemes jugak..ada jer nampak orang jual..

  16. nurbijen says:

    suka juga makan sengkuang calit… rangup krup krap bila makan…. tapi tak pernah lagi jumpa sengkuang kat Bradford ni…

  17. puan kutu says:

    sy mmg suka sengkuang..sengkuang calit ni memang memori la waktu kecik2 dulu selalu beli.heavennya dpt makan..dh tua2 ni malas pulak nak buat macam ni..klu makan trus cicah je dengan kuah mak bee.hehe

    nk kongsi info,ada bidan bgtau sy yg sengkuang ni bagus makan masa pregnant utk elakkan baby jaundis,walahualam

  18. nza says:

    1st time akak tgk n dengar nama sengkuang calit nie….he3x….. nmpk mcm sedap…boleh cuba nie.

  19. anies says:

    skali tgk mcm mkn biskut coklat gituwww ;-)

  20. Sedap sengkuang calit tu. Bleh try nnt. Btw nice blog. Bleh visit My blog plak.. Cheers!!

  21. norli says:

    Salam mne nk dptkn kuah calit mak bee ni yek


Leave a Reply

Current day month ye@r *