wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

16 Oct

Sinopsis Pada Zaman Dahulu | Pada Zaman Dahulu | Pada Zaman Dahulu TV-AlHijrah

Author:lizz

Sinopsis Pada Zaman Dahulu | Pada Zaman Dahulu | Pada Zaman Dahulu TV-AlHijrah 

6248985974 6492d85664 z Sinopsis Pada Zaman Dahulu | Pada Zaman Dahulu | Pada Zaman Dahulu TV AlHijrahDemam Filem animasi kini kembali lagi..syarikat animasi terkenal di Malaysia Les’Copaque yang sebelum ini menghasilkan Filem animasi “upin dan Ipin” yang Berjaya menambat hati  baik golongan dewasa apatah lagi kanak2..Malah filem animasi Upin dan Ipin telah Berjaya menembusi pasaran luar Negara.

Kali ini Les’Copaque kembali dengan filem animasi terbaru mereka bertajuk “pada zaman dahulu” yang berkisarkan cerita2 penglipur lara..(cerita2 dongeng zaman2 dulu la ni). Menurut penerbitnya, Burhanuddin Md Radzi ..filem ini berbeza sekali dari filem Upin dan ipin..

Kisah ini memaparkan tentang 2 kanak Aris dan Ara yang tinggal di bandar dan tidak biasa dengan persekitaran kampong.seperti kanak2 lain Aris dan Ara juga nakal dan banyak mendatangkan masalah.Disinilah Atuknya bernama Aki cuba mendekati cucu2nya dengan menceritakan kisah2 zaman dahulu seperti sang kancil agar menjadi iktibar dan pengajaran untuk mereka.

Apa yang dapat mummy lihat dari preview “Pada zaman dahulu”..dapat dilihat karekter2 Aris, Ara ,Atuk Aki dan Sang Kancil sangat comel dan pasti anak2 mummy suka dengan karekter2 dalam  Filem “Pada Zaman Dahulu..”hihi…(tak sabar nak tengok reaction uwais dan Qaysara)..

Apapun Filem ini pastinya mengangkat tahap penghasilan Filem2 animasi di Malaysia yang semakin berkembang dan seharusnya kita sebagai rakyat Malaysia harus menyokongnya….betul tak…

Filem ini akan mula ditayangkan di TV Al Hijrah mulai November ini.sama2 kita nantikan Filem ke 2 Animasi Les ‘Cospaque ini.

jom ke Pada Zaman Dahulu http://www.facebook.com/padazamandahulu untuk mengetahui lebih  lanjut mengenai  Filem animasi  ini…

pixel Sinopsis Pada Zaman Dahulu | Pada Zaman Dahulu | Pada Zaman Dahulu TV AlHijrah

Leave a Reply

Current day month ye@r *