wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Posts Tagged ‘esepi cheesecake biskut’

Assalamualaikum…

hi….dah senin hari ni.. kejap jek masa berlalu…. kan…kan…

lepas coooti seminggu…ni… rasa cam kejap jek cooti…

kerja lak menunggu yek….melambaklambak…

lepastu kena pi Outstation lagi 3 hari… kesian anak2 mak hencik selalu kena tinggal… ……..

ok Meh la kita upkan entry resepi lagi…

Kali ni resepi meletup-letup sedapnyer…

cheesecake biskut ..

Cheesekut cam biasa pembantu chef kali ni..

Qaysara yang manis…anjer2 mami

ok jom kita buat cheese cake biskut yang sedap itu yek..

sonangYO tak yah bako2..lagi konsepnyer…

Janji…mudah untuk pembantu chef tu menolong maknyer.. tak yah nak susah..

resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap hamboikan…

terpikir jugek nak buat cake birthday untuk bebudak ni tak pun untuk dedi jugek jimat makhencik tau…

kemain tu…

12896039394 410941ec09 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

meh la kita kita nengok bahan buat cheese cake biskut yang sedap ni yek

✿ Cream Cheese (Jenama Philadelphia memang sedap)

✿ Fresh Milk (Meadow fresh)*ikut suka uolls nak brand aper tak kisah untuk celup biskut jek pun….

✿ 1 tin susu Pekat Manis (saya letakkan 7 sudu)

✿ Biskut Hup Seng Deluxe Original *jgn beli perisa sayur lak tek…kena perati betul…

✿ Biskut Dark choco (di blend kasar)*sebenarnyer nak beli oreo tapi takder la pulok…jadi biskut ni jek saya guna….

12895623065 a09c893e63 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

cara buat cheese cake biskut simple dan sedap ni..

      ✿ Memula pukul creame cheese dan susu blend sampai kembang dan sebati..

*susu tu ikut sukati uoolls tau nak letak banyak mana ader yang isi setin ader yang setengah saya letak 7 sudu jek..

kalo letak banyak nikang ader yang pening lalat lepas makan ciskut tu nanti…kihkih..

tengok adik dah tak menyabo dia dah tuang susu awal2 ..

siap tumpah lagi..

lepastu duk tunggu mami…

✿ pukul creame cheese ha sebelah tu rupa creame cheese dipukul bertalu2 ngan blender..

malas nak guna mixer…ulllsss leceh malas nak membasuh…

hehe lepastu Ambik biskut Cap Hup seng Tadi..

✿ Celupkan keseluruhan biskut tadi dalam susu kita tadi..

jangan lelama tau cukup sekadar celup…

✿ angkat dan susun dalam dalam loyang kiter…

12896293474 1c73990533 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

kalo ader space lagi kena patahkan biskut kita tadi…..

susun rapat-rapat dan penuh ruang….

✿  Dan calitkan ngan Cream Cheese tengok gaya sopan adik tu kemain lembut sapu Cream Cheese ..

12895721133 88b8a9cc80 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

uppss lupa..

Biskut choco ita tadi kita blend.. tabur atas Cream Cheese kita tadi…

*nengok adik muka bangun tido…lepasmandi..sibuk nak nolong mami

12895721333 2554be07eb o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

✿ kemudian kita buat layer 1 lagi buat lagi step macam awal tadi..

✿ celup biskut.. susun…kali ni letak Cream Cheese jek..

12895622735 2d4f0f81c2 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

Dan siap..Cheesekut kita

12896039184 22f6a8944e o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

Sejukkan dalam peti ais. Pulok yek. …2ke 3 jam gitu dah boleh ngap…

12895720653 2768b4a3a3 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

cam biasa anak2 takder sampai 1 jam pun duk mintak nak makan cheesecake biskut kita tu yek…

nasib baik letak kat sejuk beku…nak cepat katerko…

dan…

maminyer potong dan letak..

Biskut Choco separuh tu atas hirisan kek …

hiasan la tu kenkonon…hehe

12896038744 2ebe75b598 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

Meh anak-anak kita menyantap…

cheese cake biskut yang sedap ..

dengan penuh gaya…

12896038294 b6226d053f o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

tengok adik eksited nak makan kek yang dia buat tadik…

12896037464 76ffc80e91 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

abang pun sama…

kemain menambah…nambah..

kejap jek dah separuh loyang..

cheese cake biskut  ni memang sedap uolsss hidang kat anak-anak…kenkawan pun boleh…

bebudak ni petang-petang lepas beriadah naik beskal…

suka la abang dapat makan cheesekut mami & adik tu…

Ok selamat mencuba ….

pixel cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap