instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Posts Tagged ‘Indeks Pencemar Udara ipu di seri manjung’

salam uoollss…

hari ni  duk umah,,

coooti lagi saya…

budak-budak ni…dedi bagi cootiii…duk ngan mami…

Jerebu dah teruk kat sini…kiteorang dah sakit-sakit idung ni…

ni lah suasana jerebu di Sri Iskandar

9122655581 c0b0a6a537 Jerebu di Sri Iskandar | indeks pencemaran udara terkini diperak

Indeks Pencemar Udara ipu kat sri iskandar takder  yang terdekat pun seri manjung dalam 288

Indeks Pencemar Udara ipu

Perak Jalan Tasek, Ipoh 139*
Perak Kg. Air Putih, Taiping 142*
Perak S K Jalan Pegoh, Ipoh 182*
Perak Seri Manjung 288*
Perak Tanjung Malim 175*

dedi sorang jer gi kerja…kat perok ni dah makin teruk…

dah la panas giler lepastu jerebu…memang keluar rumah rasa bahang dan berasapppp…

malam tadi kiteorang gi hospital batu gajah…

hantar kawan dedi yang sesak nafas asma…

kesian sangat…

mengandung 7 bulan dah la duk sorang-sorang..

tetibe sesak nafas…

nasib baik sempat tepon kiteorang….

muka pucat sangat time tu…kena tahan wad… asma nyer terlalu teruk..

jadi uolllss yang ader asma kena berjaga…jerebu ni bahaya sangat…orang biasa pun rasa macam sakit hidung ngan tekak…kan

Harini…

silalah jemur baju didalm umh sajer..

nak keluar kena pakai mask k…

saya prefer mask yang tebal tu…N95..walopon mahal sikit dalam rm 6 ke 7..

budak dua ni kalo duk umah bising giler…main bola pun dalam umah…

macam-macam dia buat kejap gaduh kejap baik..

suruh mandi kemain liat uollss…

tak leh jadi ni kena call dedi ni…baru dier ligat nak mandi heh..

pixel Jerebu di Sri Iskandar | indeks pencemaran udara terkini diperak